Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Online

Vremea
Varful Pietrele Rosii
Muntii Suhard
#716  Inapoi  (1) ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... (36) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

  Forum Trasee / Ture Starea zapezii pe vaile Bucegilor (716)
 
zergul
zergul

 
Dar pe Valea Alba? Este nevoie de coltari?
Merci


Miercuri, 1 august 2018 - 10:57

vestale
vestale
Caraba
 
A fost cineva recent pe valea Costilei? Mai exista zapada care sa puna probleme?
Multumesc!


Miercuri, 1 august 2018 - 08:19

baumwolle
baumwolle
(admin)

 
14.07. 2018

- Valea Găbinele, ambele fire: fără zăpadă, curat;
- Valea Scorușilor: zăpadă la confluența cu Mălinul (La Lespezi) și puțină zăpadă în fir, sub Brâul Mare;
- Valea Colților: fără zăpadă, văzută de sus, din Strunga Colților.


Duminică, 15 iulie 2018 - 13:27

emilian79
emilian79

 
Merci mult de info, in cazul asta cred ca o las pe inceputul lui august.


Marți, 10 iulie 2018 - 16:55

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba
 
Atentie ca inca de acum doua saptamani avea poduri urate si intreruperi multiple in segmentul superior (deasupra Carnului); intre timp posibil sa fi aparut si jos. Destule nu sunt vizibile de la distanta, dar la fata locului e cu surprize.


Marți, 10 iulie 2018 - 16:12

alex.f
alex.f

 
Alba inca are multa zapada. Exista portiuni in care e intrerupta, dar in general e continua. Nu am fost pe vale, dar am observato de pe BMC si am urcat pe langa limba pana la BVA. Asta era situatia vineri 6.07
Mesaj modificat de autor!

Marți, 10 iulie 2018 - 16:04

emilian79
emilian79

 
Salut, stie cineva daca mai este zapada pe Valea Alba. Merci


Marți, 10 iulie 2018 - 10:56

eugenr
eugenr

 
De fapt, în postul anterior "rimaye" e folosit impropriu. Am vrut să spun "plăci de zăpadă care lasă ceva spațiu pînă la pereți". Am coborît pe o astfel de placă, nu prin spațiul mult prea îngust aflat intre placă și perete.


Vineri, 6 iulie 2018 - 12:19

eugenr
eugenr

 
5 iulie

Valea morarului conține rimaye pe cel puțin 1/2 din lungime. Pe majoritatea le-am ocolit, dar a trebuit să traversăm unul situat chiar în zona în care începe padurea, apoi să coborâm cca 10 metri de-a lungul lui.
Mesaj modificat de autor!

Vineri, 6 iulie 2018 - 11:06

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba
 
Fiecare cu talentul lui! Eu il am pe cel de a parea caz umanitar Carpati.org Donati prin sms la numarul *666 si un alpinist wannabe va avea o viata mai uscata, ajutat de flacarile iadului Carpati.org

Ce sa zic...buna si o spartura in gard daca covorul rosu e la spalat si garda regala e racita... Carpati.org

Sesizasem eu varianta de a incepe prin a merge inapoi (orice asemanare cu Romania dupa revolutie e pur intamplatoare) insa ochisem intersectia din care pleaca de fapt drumul de peste rau. Bine de stiut si despre spartura aia, ca pare mai aproape...Saru'manaaa!


Vineri, 29 iunie 2018 - 10:54

lauramatei
lauramatei
(admin)

 
(Nu-i cu starea zapezii pe vai, dar sa-l ajutam pe Scufitu):
Scufitule, data viitoare nu mai trece prin apa la Gura Diham!Carpati.org De la cabana si parcare, mergi un pic inapoi spre Busteni si imediat drumul trece apa pe un pod. Treci si tu apa pe pod/pe drum si vezi o spartura in gardul de sarma ghimpata. Intri pe acolo si mergi paralel cu apa in amonte, pana unde ai tu treabaCarpati.org. Si ai scapat cu sosonii placut uscati Carpati.org.


Vineri, 29 iunie 2018 - 01:31

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba
 
Hai ca am batut campii gramada si tot am uitat ceva…

Alba a avut zapada continua in partea inferioara - a inceput la.vreo 5-10 min sub Carn si s-a incheiat cu vreo 5 min inainte de verdeata. Iar peste Carn sunt portiuni de zapada, cu intreruperi. Asadar n-o fi iarna ca vara, dar de reciproca n-as fi asa sigur Carpati.org


Duminică, 24 iunie 2018 - 22:22

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba
 
17 iunie (stiu, stiu...)

Titeica si estic Spumoasa fara zapada (descoperirea nu e meritul meu, ci a unui amic - stie el care; eu doar am refacut traseul). Portiuni din Titeica si primele saritori din Spumoasa (imediat deasupra Branei Portitei) cu paraias. Alba usor problematica la coborare, dar vezi episodul urmator.

24 iunie

Galbenele principal mai are zapada in golul de dinaintea primei saritori, insa apoi sa poate sui pe stanca pana sus. Hornul Coamei partea II (dupa Braul Strungii) fara zapada. BMC spre Alba cu 2 sau 3 limbi de zapada (una in Blid), care au mers ocolite pe dedesubt sau facute prin zona mai ingusta, la bocanc. Alba cu surprize! Stiam de saptamana trecuta cam cum se prezenta, iar acum era mai rau - gauri in strat prin mijlocul vaii, rimaye de-a latul etc. Am ocolit pe versantul Albisoarelor de la iesirea din BMC pana la Carn (merge pana sub la o adica). De altfel, pe fir era o echipa cu un membru accidentat si care astepta Salvamontul (daca am inteles bine - nu ne auzeam chiar ok - s-ar fi rupt un pod de zapada).

Ocolirea Carnului prin stanga cum cobori nu mi se mai pare o prea buna afacere daca esti in graba sau nu te tin mainile, eu unul am taiat-o de pe lista. Lasand la o parte faptul ca ultimul segment al cablului acum flutura liber (ceea ce nu ar fi o mare problema, caci el corespundea unei branute pietroase de treaba care poate fi facuta la liber), urmeaza mai jos un prag stancos a carui podea s-a tot erodat de-a lungul timpului si a devenit destul de inalt si imcomod pentru o parte dintre noi. Exista un piton cu bucla de cordelina undeva sus, dar nu e pt oricine. Am preferat, atat saptamana trecuta cat si aceasta, coborarea imediat prin stanga bolovanului ce defineste saritoarea Carnului (practic inainte sa mai mergi cativa metri in stanga si sa te inscrii pe ocolirea de care vorbeam). Acum na - fiecare dupa gust si posibilitati...

In alta ordine de idei, legat indirect de accesul catre unele vai

Am constatat saptamanile trecute - insa am uitat sa scriu - ca portita care dadea spre rau cand mergi din gura diham catre cabana de vanatoare s-a desfiintat: locul e inchis cu gard. Exista o alta portita mai jos, langa vatra de foc de tabara, insa da intr-un loc in care raul nu e prea de treaba, ultimele doua dati cand am revenit din tura pe acolo am cam luat-o direct prin apa cativa pasi (manat si de graba de aprinde trenul, e drept).

Poate scuteste niste timp cuiva.
Mesaj modificat de autor!

Duminică, 24 iunie 2018 - 22:07

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba
 
10 iunie

S-a degradat accesul catre Galbenele. Unde faci dreapta din Costilei si incepi sa cateri e colmatat cu pamant si pietris si posibil si rupt, imi erau destul de nefamiliare locurile; am impresia ca lipseste bolovanul care era deasupra traversarii spre stanga. Am suit inca un pic pe vale si am intrat de acolo. Si mai sus, unde era zona de pamant de sub jnepeni, a mai luat-o glia la vale fata de anul trecut, e o ditamai zona cheala.

Galbenele principal: zapada zdravana pe fir inca de la intrare, primele cateva saritori acoperite integral, insa mai sus face pod si se intrerupe, nu e prea dragut. Am ocolit aceasta portiune pe secundar, nu aveam chef de surprize si intarzieri si nu stiam ce e mai sus. Din ce am vazut apoi de deasupra, prima saritoare descoperita parea a fi cea mare (cea care se face de obicei prin dreapta); am impresia ca malul de zapada se termina exact inaintea ei. In schimb de la ea in sus restul vaii e stanca curata si in general uscata (cu exceptia unei portiuni in care am inaintat printr-un culoar aflat intre perete si o ditamai banchiza mai mare ca mine).

N-am remarcat zapada pe Hornul Coamei in partea de jos, iar sus nu stiu pt ca era in ceata.

Scorusul inca se traverseaza pe zapada (e acoperita aproape complet si saritoarea din stanga traversarii!!), apoi pe BMC inspre Pripon traversare pe zapada la Malin, Urzica si Capre. La toate traversarile zapada a fost relativ ascultatoare - au mers batute urme cu bocanci cu talpa semi-rigida, nu am pus coltari. La reintrarea din Malin in BMC lantul e la locul lui si bine face, caci pamantul e inca reavan si nu e foarte linistitoare la liber portiunea cu pricina (nu-i exclus sa se mai fi rupt si ea un pic).

Priponul inca are ditamai Golden Gate-ul in canion, insa nu deranjeaza - se poate traversa fara probleme, iar traseul de pe lateral a iesit la iveala; acum oricum sunt viabile ambele variante prin canion - caci, pe langa traseul pe care il stiam eu (cel de pe partea cu peretele Priponului) - s-a amenajat si cel de vizavi: am vazut ca s-a pus sufa la saritoarea de iesire. Branuta de iesire din vale e intr-adevar un pic rupta fata de anul trecut, dar din fericire inca nu decisiv. Stana din Pripon era inactiva.


Luni, 11 iunie 2018 - 12:23

mihaita_39
mihaita_39
Coarda
 
Mulțumesc Cristian, lămuritu-m-am la fața locului în acest weekend Carpati.org


Luni, 11 iunie 2018 - 10:40

diciu
diciu

 
Salut

Am fost pe Clincea - Țigănești - Mălăiești - Gaura pe 19 Mai și Gaura mai avea doar câteva limbi de zăpadă în căldarea de sus (între Șaua Hornurilor și lanțuri).
Pe coborârea de la Țigănești erau și acolo câteva limbi de traversat în zona de sus (1900-2000m).

Ciubotea nu știu cum e dar nu văd prin ce minune ar mai ține zăpadă cât să te încurce.


Marți, 5 iunie 2018 - 06:12

mihaita_39
mihaita_39
Coarda
 
Salut,

Pe 10 Iunie 2018 aș vrea să urc pe Valea Gaura și să cobor pe Valea Ciubotea. Doar în bocanci. Știți cumva dacă mai e ceva zăpadă pe acolo ?

Mulțumesc,
Mihăiță


Luni, 4 iunie 2018 - 21:34

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba
 
3 iunie

Hornul Mare Malaiesti e plin cu zapada buna de coltari, ceea ce se pune ca o vale miniona si deci nu sunt off-topic Carpati.org

Malinul in coborare: proba de schi pe coltari, la cat de alunecos e stratul superficial. S-a topit semnificativ (si relativ incomod pe alocuri, inclinat spre stanga cum cobori) dar are inca zapada continua de sus pana la lespezi, desi cu unele ingustari care anunta intreruperi in curand. Dupa scrasnit coltarii pe stanca si grohotis cateva minute sub lespezi, canionul inferior inca mai mentine zapada pana la intrarea in Brana Caprelor.

27 mai

Am uitat sa scriu saptamana trecuta Carpati.org Poate mai e de folos cuiva. Multi se fataie prin abrupt dar putini posteaza, ca altfel ar fi existat informatii mai recente decat ale mele.

Valea Alba in urcare

A avut zapada aproape continua pana sus, cu doua exceptii:
- am ocolit Carnul prin dreapta si acolo era iesit un prag de piatra destul de incomod (pt mine cel putin), care are o cordelina undeva deasupra dar chiar si asa e cam peste mana. De atunci s-a mai topit si e posibil sa fi iesit si alte saritori
- la saritoarea mare (de ce i-o zice asa nu o sa inteleg veci, ca e mai mica decat Carnul) zapada ducea pana sub saritoare si am putut face pasul in stanga pe stanca si apoi am continuat pe un firicel de zapada in sus. E de banuit ca acum nu mai merge cascadoria asta si va trebui ocolita

Valea Morarului in coborare

Inca avea zapada zdravana la iesirea din prima caldare - am luat-o pe ocolirea clasica a saritorii insa am realizat ca ma pot lasa direct in culoarul din stanga caci zapada venea aproape pana sus.

Desi e destul de multa iarba, s-a putut merge pe zapada pana prin dreptul intrarii in brana acelor sau mai jos. In canion zapada in prima faza, pana la saritoarea mare care are o rimaye imensa. Ocolirea ei era inca inzapezita partial, dupa care restul vaii a fost de bocanci.
Mesaj modificat de autor!

Luni, 4 iunie 2018 - 11:25

andras
andras
Caraba
 
Mersi pentru adaugari. Noi am intrat in vale dinspre Bucsoiu, nu am mers pana la statia meteo, iesire spre meteo e intr-adevar inclinata si cu zapada. Da e o cornisa in mijlocul caldarii, plus o placa de zapada rupta
Aici https://photos.app.goo.gl/sPXSPXKPxgXq6icS2 se poate vedea cum arata situatia la loc. Pe prima poza se vede portiunea fara zapada (partea dreapta a caldarii) unde se poate cobora in prima caldare pe iarba. Coborarea in a doua caldare e mai abrupta, dar zapada era destul de moale. Totusi trebuie atentie mai alest in partea superioara a caldarii, se vede si in poza o portiune in mijloc care nu e inzepazita. Cand am ajuns acolo am re-discutat optiunea folosirii coltarilor si a coardei, dar pana la urma am renuntat. Din a doua caldare am coborat partial pe iarba si am reintrat in fir cca. la mijlocul acelei portiuni.
Pe a diua poza se vede cornisa de sub statia meteo ia placa rupta, totusi nu cred ca cornisa e foarte periculoasa, placa acela mi se pare mai nasola.
A treia poza este sub a doua caldare, o portiune usoara. Zapada unde sun urmele avalansei e mult mai tare decat restul, noi am evitat.
Pe a cincea poza se vede portiunea cea mai inclinata, aici intr-adevar coltarii sunt mai buni, dar cu ententie se poate cobora si erau urme bune in zapada. Nu stiu unde e drumul normal, aici au fost urmele si aici ni se parea logic sa coboram. Carpati.org
Acum nu mai tin minte exact unde, dar era intr-un loc mai ingust un loc unde am evitat un pod de zapada catarand pe un bolovan si dupa aceea cu un pas mare am trecut peste o rimae . Tot c-am acolo este o rimaie destul de adanca (pe partea stanga cum coborim), acolo am estimat ca e cel putin 4-5m de zapada.


Luni, 14 mai 2018 - 22:58

feooh
feooh

 
Valea Morarului

Mici corectii la postarea lui andras, in aceeasi directie (coborare):
- in a doua caldare, limbi de zapada, de la Omu, inclusiv o cornisa chiar pe mijlocul caldarii
- zapada alterneaza: zone cu zapada mai moale cu zone mai tari, cred ca se poate parcurge fara coltari, insa nu recomand, gradientul in partea de sus este mare
- "partea mai inclinata" este sub saritoarea din caldarea doi, dar nu pe traseul normal, andras a luat-o mai pe dreata, in coborare
- canionul si saritoare dinainte de a doua caldare sunt inca acoperite, se poate merge pe zapada, cu toate ca in primul canion sa aude apa pe sub zapada Carpati.org
- dupa prima caldare, este o fisura pe stanga si un pic pe dreapta, se poate ocoli usor pe mijloc
- langa pereti, rimae, minim 1.5 meri, depinde de zona
- zapada este continua pana la Valcelul Morarului
- cred ca o sa mai tina 2-3 saptamani (optimist)


Luni, 14 mai 2018 - 21:14

Afisari: 97,045


#716  Inapoi  (1) ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... (36) Inainte

Adauga un mesaj in topic






Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

 


 
0,0902 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org