Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2023
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Octombrie 2023
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Vremea
Varful Badea
Muntii Parang
#684  Inapoi  (1) ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... (35) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Starea zapezii pe vaile Bucegilor (684)

passa
passa

Bun regasit, dragi bucegisti de iarna!

Ce se mai aude pe frontul estic?
Are cineva informatii recente pe vaile si branele din zona Jepi-Raducu sau Morar-Bucsoiu?

Va multumesc!

Joi, 22 noiembrie 2018 - 10:25

mad
mad
Caraba

Nu-i zapada si nu-i vale, dar e in abruptul Bucegilor si am zis sa pun aici. Este preluarea unei postari pe FB:

"Tot din Costila: se pare ca prabusirea de asta iarna-primavara din tr Fisura Suspendata a avut efecte distructive si in partea mediana a traseului Fluturele de piatra si se pare ca exista oarece bucati de stanca ce stau intr-un echilibru precar. Va trebui sa se vina de sus din creasta in vederea verificarii traseului si a curatarii acestuia de placile sau bolovanii periculosi. Recomandarea mea este ca pana la data efecturaii acestei coborari de verificare sa nu ne apropiam de aceasta zona si aceste trasee."

Sursa: https://www.facebook.com/cornel.sain/posts/10212159649532753?__tn__=H-R

Luni, 27 august 2018 - 10:37

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

Am coborat ieri pe Alba si sincer nu mi s-a parut chiar minim efort, a existat cel putin un pasaj care a solicitat grija. S-ar putea sa devina mai complicat in functie de cum se schimba configuratia locurilor odata cu topirea zapezii. Sa ma explic.

Dupa cum stiti, dupa ce cobori Carnul vine la scurt timp pe stanga zona aceea in care a tot cazut din perete anii astia - ditamai mormanul de pietroaie, pamant si pietris. La scurt timp dedesubtul ei incepe zapada, pana acolo n-am avut decat vagi ramasite. Problema este ca vorbim de niste poduri de cativa metri grosime pe alocuri (dar foarte subtiri in alte locuri), suspendate la randu-le la cativa metri inaltime de talveg, deci umblatul pe ele nu pare o optiune prea linistitoare. Noi am trecut pe un gen de branuta printre zapada si stanca, dar care in dreapta deja scapa niste metri in jos acolo unde zapada se topise. In momentul in care se mai duce zapada nu stiu cum va fi accesul la branuta si daca va merge descatarat pe langa/pe sub podul de zapada. Nu vreau sa fiu panicard, ci doar sa atrag atentia ca nu se trece chiar fluierand pe acolo si ca configuratia se tot modifica de la o saptamana la alta.

Malul de zapada e aproape continuu pana la vreo 10 min de Verdeata. Din fericire, in afara de portiunea cu branuta, nu mi-a ramas in minte niciun alt pasaj care sa ceara atentie speciala.

Vineri, 17 august 2018 - 21:13

zergul
zergul

Merci de update scufitul_rosu.
Sambata am fost pe VA in urcare si într-adevăr in partea de jos mai este destula zapada. Cu un minim efort se poate insa ocoli pe partea dreapta.

Marți, 7 august 2018 - 23:33

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

5 august 2018

Seaca Caraimanului si Valcelul Mortului nu mai au zapada. Pe ele flacai! Carpati.org

@zergul: am coborat si pana in Valea Alba, insa acolo doua echipe diferite m-au avertizat ca inca e zapada (unii chiar urcasera pe vale si ziceau ca au fost doua zone mai problematice, unde au ocolit-o dar cu dificultate). Drept care am si renuntat sa mai cobor pe acolo, ca n-aveam chef de poduri sau alte surprize.

Marți, 7 august 2018 - 21:00

baumwolle
baumwolle
(admin)

4.08.2018

Valea Mălinului: fără zăpadă la intersecția cu Brâul Mare; ieșirea către lanțul de pe brâu este surpată și necesită multă atenție; sunt petice de zăpadă în amonte de BMC și în zona Lespezilor.

Valea Urzicii: fără zăpadă la intersecția cu Brâul Mare.

Luni, 6 august 2018 - 09:00

vestale
vestale
Caraba

@rupi2003 Multumesc mult pentru informatie!
S-a schimbat componenta echipei, am refacut planurile si am ramas pe traseele marcate.

Luni, 6 august 2018 - 08:25

rupi2003
rupi2003
Busola

@vestale
Mai este o singura bucata de zapada ceva mai sus de refugiu care se ocoleste foarte usor pe stanga.

Vineri, 3 august 2018 - 21:44

zergul
zergul

Dar pe Valea Alba? Este nevoie de coltari?
Merci

Miercuri, 1 august 2018 - 10:57

vestale
vestale
Caraba

A fost cineva recent pe valea Costilei? Mai exista zapada care sa puna probleme?
Multumesc!

Miercuri, 1 august 2018 - 08:19

baumwolle
baumwolle
(admin)

14.07. 2018

- Valea Găbinele, ambele fire: fără zăpadă, curat;
- Valea Scorușilor: zăpadă la confluența cu Mălinul (La Lespezi) și puțină zăpadă în fir, sub Brâul Mare;
- Valea Colților: fără zăpadă, văzută de sus, din Strunga Colților.

Duminică, 15 iulie 2018 - 13:27

emilian79
emilian79

Merci mult de info, in cazul asta cred ca o las pe inceputul lui august.

Marți, 10 iulie 2018 - 16:55

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

Atentie ca inca de acum doua saptamani avea poduri urate si intreruperi multiple in segmentul superior (deasupra Carnului); intre timp posibil sa fi aparut si jos. Destule nu sunt vizibile de la distanta, dar la fata locului e cu surprize.

Marți, 10 iulie 2018 - 16:12

alex.f
alex.f

Alba inca are multa zapada. Exista portiuni in care e intrerupta, dar in general e continua. Nu am fost pe vale, dar am observato de pe BMC si am urcat pe langa limba pana la BVA. Asta era situatia vineri 6.07
Mesaj modificat de autor!

Marți, 10 iulie 2018 - 16:04

emilian79
emilian79

Salut, stie cineva daca mai este zapada pe Valea Alba. Merci

Marți, 10 iulie 2018 - 10:56

eugenr
eugenr

De fapt, în postul anterior "rimaye" e folosit impropriu. Am vrut să spun "plăci de zăpadă care lasă ceva spațiu pînă la pereți". Am coborît pe o astfel de placă, nu prin spațiul mult prea îngust aflat intre placă și perete.

Vineri, 6 iulie 2018 - 12:19

eugenr
eugenr

5 iulie

Valea morarului conține rimaye pe cel puțin 1/2 din lungime. Pe majoritatea le-am ocolit, dar a trebuit să traversăm unul situat chiar în zona în care începe padurea, apoi să coborâm cca 10 metri de-a lungul lui.
Mesaj modificat de autor!

Vineri, 6 iulie 2018 - 11:06

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

Fiecare cu talentul lui! Eu il am pe cel de a parea caz umanitar Carpati.org Donati prin sms la numarul *666 si un alpinist wannabe va avea o viata mai uscata, ajutat de flacarile iadului Carpati.org

Ce sa zic...buna si o spartura in gard daca covorul rosu e la spalat si garda regala e racita... Carpati.org

Sesizasem eu varianta de a incepe prin a merge inapoi (orice asemanare cu Romania dupa revolutie e pur intamplatoare) insa ochisem intersectia din care pleaca de fapt drumul de peste rau. Bine de stiut si despre spartura aia, ca pare mai aproape...Saru'manaaa!

Vineri, 29 iunie 2018 - 10:54

lauramatei
lauramatei
(admin)

(Nu-i cu starea zapezii pe vai, dar sa-l ajutam pe Scufitu):
Scufitule, data viitoare nu mai trece prin apa la Gura Diham!Carpati.org De la cabana si parcare, mergi un pic inapoi spre Busteni si imediat drumul trece apa pe un pod. Treci si tu apa pe pod/pe drum si vezi o spartura in gardul de sarma ghimpata. Intri pe acolo si mergi paralel cu apa in amonte, pana unde ai tu treabaCarpati.org. Si ai scapat cu sosonii placut uscati Carpati.org.

Vineri, 29 iunie 2018 - 01:31

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

Hai ca am batut campii gramada si tot am uitat ceva…

Alba a avut zapada continua in partea inferioara - a inceput la.vreo 5-10 min sub Carn si s-a incheiat cu vreo 5 min inainte de verdeata. Iar peste Carn sunt portiuni de zapada, cu intreruperi. Asadar n-o fi iarna ca vara, dar de reciproca n-as fi asa sigur Carpati.org

Duminică, 24 iunie 2018 - 22:22

Afisari: 90,153

#684  Inapoi  (1) ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... (35) Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0926 secunde

GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org