Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Februarie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Online

Vremea
Varful lui Stan
Muntii Cernei-Mehedinti
#717  Inapoi  (1) ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... (36) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

  Forum Trasee / Ture Starea zapezii pe vaile Bucegilor (717)
 
rupi2003
rupi2003
Coarda
 
Ieri pe Valea Coltilor pana la Strunga Magarului intra tot bocancul, uneori chiar mai mult. Mai erau saritori descoperite.
Pe Secundarul Galbenelelor zapada cat bocancul, iar saritorile la fel ca sâmbăta trecută.
Pe Gălbenele principal nu se mai vedeau urmele de saptamana trecuta. Pe traversarea spre valea Costilei am facut urme noi.


Duminică, 16 februarie 2020 - 19:51

rupi2003
rupi2003
Coarda
 
A fost chin pe Valea Gălbenele până la Săritoarea Mare, zăpadă până la genunchi. Mai sus mult mai bine.
Pe Gălbenele secundar sunt două praguri descoperite - rapel la o zada si la piton. S-ar putea si descatara, cu atenție si pioleți tehnici.
Vântul a adus zăpadă continuă până in dreptul refugiului Coștila, pentru prima dată iarna asta.


Sâmbătă, 8 februarie 2020 - 19:02

rupi2003
rupi2003
Coarda
 
18.01.2020
Valea Costilei - din teren (de data asta).
Am fost doar pana in dreptul Hornului din Peretele Costilei.
Zapada a fost mai afanata la inceput, pe Saritoarea din cotitura a fost o mica portiune unde te afundai si te cățărai pe stâncă. Ceva mai sus de locul unde se ocolește vara mai era un mic prag stâncos sub care intra bocancul in zăpadă. Mai sus era o pantă lungă cu zăpadă buna până sub Balcoane unde era stanca descoperita vreo 2 m, cu prize pe dreapta si spalat pe stanga.
Din perete mai sus de locul unde am ajuns noi se vedeau urme care dupa traversare continuau pe firul Hornurilor Costilei.
In caz ca vreti sa coborati, mare parte din pitoane sunt acoperite. La Balcoane se poate rapela din ancora mecanica de la inceput (la capatul unei traversari expuse), apoi la o tulpina de jneapan (a se evita șocurile), apoi ancora mecanica din capatul Saritorii din cotitura si o descățărare.


Luni, 20 ianuarie 2020 - 09:12

cos77
cos77

 
11.01.2020

Valea Malinului pana la intersectia cu Valea Scorusilor (urcare).
Zapada moale in prima parte, saritoarea cu sufa de la intrare descoperita integral. Ulterior zapada devine mai compacta acoperind partial saritorile si bolovanii de pe vale.

Valea Scorusilor pana in Strunga Galbenele (urcare).
La plecarea din poiana alterneaza pamantul inghetat cu zapada. Ulterior zapada este continua si tare, se urca la frontali initial pe partea dreapta dupa care se traverseaza spre stanga in tavelgul vaii.
Coborarea pe Valea Galbenelelor a descris-o Adi mai jos Carpati.org


Duminică, 12 ianuarie 2020 - 18:55

rupi2003
rupi2003
Coarda
 
11.01.2020
Valea Scorusilor - in coborare, intre BMC si Strunga Galbenele.
Se poate urma talvegul, zăpada în mare parte tare la suprafață. Pe alocuri inclinatia te imbie chiar sa mergi cu pioleți și fața la pantă. Are o singură saritoare descoperită - vreo 3 m cam de mixt -, unde pentru a scapa de emotii se poate apela la un piton argintiu cu doua cordeline, aflat pe partea stângă cum te uiti in aval.

Valea Galbenelelor
Zăpadă tare în partea superioară, ceva mai afânata cum te apropii de trecerea spre refugiu. Sus ca de obicei nu e acoperită saritoarea. Ceva mai jos un al doilea prag descoperit unde se poate descatara cu atentie. Saritoarea mare are vreo 2 m descoperiti, sunt prize destule la maini pentru descatarare sau daca nu un mic rapel din spit. Ceva mai jos ultimul prag stancos descoperit nu pune probleme.

Valea Costilei - informații doar vizual, nu știu calitatea.
Cand ajungi la refugiu esti cam dezamăgit de zăpadă. Trecand spre Valea Galbenelelor iti revii: se vede ca talvegul este in mare parte acoperit incepand cu Saritoarea din cotitura. In mai multe locuri apar si stânci in talveg, semn ca "distracția" cu pioleți nu va lipsi.
Din Creasta Costila-Galbenele se vede o traverse inzapezita spre Hornurile Costilei. Din nou stanci stau la aer in talveg. Nu cred ca se poate ține usor pe talveg pana in BMC, e o saritoare care pune probleme si primavara si unde se vede zăpadă insuficienta. Pe fețe intre firele Hornurilor zăpadă puțină. Ca idee, dupa finalul CCG am urcat pe o limba de zăpadă spre BMC si zapada era tare.


Duminică, 12 ianuarie 2020 - 09:35

rupi2003
rupi2003
Coarda
 
04.01.2020
Valea Comorile Claii
Tura de antrenament la catarare pe mixt. Zapada a fost in intervalul 5-15 cm cam 90% din vale. Saritorile au cam fost cu adaos de gheață pe alocuri, nu prea grovaza pentru coltari si pioleti. Ne-a fost de mare folos un set de nuci DMM offset, la asigurat pe ultima săritoare si la 2 regrupari. Vremea a fost buna, nu prea frig și fără vânt.
Ne-am retras pe Braul lui Raducu (unde zapada era stabilă si nu prea multă; in talvegurile traversate era zapada multa, intra tot bocancul) si poteca Schiel.

Cred ca a mai nins peste noapte, dar nu ma astept sa se fi modificat conditiile de parcurgere a vaii prea mult (poate ultimii 60 m sub Braul lui Raducu, unde era ceva mai multa zapada decat pe restul vaii).
Pe talvegurile spre Schiel pot aparea surprize neplacute datorate vantului si transportului de zapada din amonte.


Luni, 6 ianuarie 2020 - 13:30

andras
andras
Caraba
 
04.01.2020 - Valea Malaiesti. Nu este o vale de abrupt, dar totusi... Pe 04.01 pana la cabana era drum batut, in unele locuri chiar alunecos. Deasupra cabanei zapada e mare pe alocuri, ajungand si la 1m, partea superioara fiind pulver.
Erau urme care urmau stalpii de marcaj, deci pe partea dreapta in urcare pana la prima caldare, care acum era cat-de-cat OK, dar e mai periculos in zapada mare. Hornul putea fi urcat/coborat fara coltari, intr-un singur loc trebuia atentie sporita, zapada era mai tare. Vantul sufla puternic la coborare, urmele au disparut aproape complet, s-a si innorat, deci acum probabil e si mai multa zapada.


Luni, 6 ianuarie 2020 - 12:51

baumwolle
baumwolle
(admin)

 
30.11 - 01.12

Valea Mălinului - zăpadă pulver începând de la confluența cu Valea Colților; stratul devine mai consistent odată cu altitudinea, fără a acoperi nicio săritoare. Se abordează în condiții de mixt.
Valea Comorilor (de Mijloc) - 3-10cm de zăpadă pulver, în funcție de altitudine, înghețată în zona Brâului lui Răducu; săritorile mari sunt ude, cu firișoare de apă. Se abordează în condiții de mixt.
Brâul lui Răducu (jumătatea sudică) - poteca acoperită de zăpadă, se traversează fără probleme, cu atenție la orientare.
Mesaj modificat de autor!

Luni, 2 decembrie 2019 - 06:52

zoly
zoly
Busola
 
Florin, deocamdată peisajul este de toamnă. Zăpada depusă în cele două foarte scurte avanpremiere ale iernii de la începutul lui octombrie a dispărut complet. Duminică toată Valea Bucșoiului, deși permanent în umbră în luna octombrie, se prezenta curată.


Miercuri, 23 octombrie 2019 - 23:54

florinv
florinv

 
Salut,
Stie cineva cum se mai prezinta vaile bucegilor ?
Nu stiu cum a fost vremea in ultima perioada prin Bucegi,
si-a facut aparitia zapada/gheata ?


Miercuri, 23 octombrie 2019 - 22:06

mad
mad
Caraba
 
Nu, scuze, nici macar... Am vrut sa zic "Hornul Coamei". :-D
Asa e dupa prea putin ore de somn, intr-un autobuz incins. Carpati.org Oau, nu-mi vine sa cred, chiar am scris asa (fece-palm).
Mesaj modificat de autor!

Luni, 10 iunie 2019 - 14:43

rupi2003
rupi2003
Coarda
 
"Valea Galbinele (fir principal): ..... In partea superiora, pana la desprinderea Hornului Pamantos....''
Probabil te referi la Hornul dintre fire.


Luni, 10 iunie 2019 - 14:40

mad
mad
Caraba
 
09 iunie:
Valea Costilei: Portiunile cu zapada buna alterneaza cu cele complet dezgolite si uscate. Panta de la refugiu e cu zapada foarte buna, dar la scurt timp dupa ce vireaza stanga, in sens de urcare, se ingusteaza si ramane fara zapada. Apoi apare iar zapada, jgheaburile sunt acoperite, si din nou o sesiune de "dry tooling". Din locul unde valea face stanga, lasand in urma desprinderea Valcelului de sub Perete, este din nou zapada - ideala, intrerupta doar de un foarte mic pod ce nu pune (inca) probleme. De aici zapada e pana sus, iar cand se termina esti deja pe pajistea dinspre BMC. Noi am decis sa nu scoatem coltarii de pe bocanci, deci zonele dezgolite nu au fost chiar atat de mari, dar neplacute; azi n-as reface valea. Dar, cel putin, nu are poduri care sa se rupa sau rimaye notabile si se parcurge in siguranta. Spre deosebire de...
Valea Galbinele (fir principal): Am coborat-o la limita sigutantei in anumite locuri. Rimayele sunt mari pe dreapta in sens avale, multe poduri sunt ingustaye si fragile, iar saritorile mari sunt fie semnificativ descoperite, fie cu limba de zapada rupta la mijloc; cel mai aiurea mins-a parit la saritoarea mare de jos, cea cu doua pitoane, iar lucrurile se inrautatesc rapod. In partea superiora, pana la desprinderea Hornului Pamantos, respectiv ulterior dupa cotul vaii spre dreapta, nu mai e zapada deloc si am scos coltarii pe portiuni lungi. In zona inferioara zapada e ok, de altfel singurul loc unde pot spune asta; piteca spre Costilei e complet acoperita.
Valea Scorusilor (partea superioara): Din BMC, zapada e buna pe o scurta portiune. Cand se ingusteaza valea, apar rimaye si poduri deja firave, de auzi cursul de apa pe dedesubt. Inca pot fi coborate podurile, cu mare grija, de cineva nu prea greu. La un moment dat am parasit zapada pentru poteca "oficiala" a vaii, complet uscata, pana cand am intrat din nou in vad pentru traversarea spre Galbinele.


Luni, 10 iunie 2019 - 09:33

mad
mad
Caraba
 
8 iunie:
Valea Bucsoiului: zapada buna de coltari si piolet, foarte putin inmuiata. E continua pe aproape toata valea, cu rimaye care nu pun inca probleme. Locurile unde s-a topit complet e la saritoarea mare de dinainte de Turnul cu Jnepeni (se trece pe pamant pe stanga in sensul urcarii sau cu un pic de efort si grija pe dreapta, unde un pod sta sa cedeze) si inca vreo doua de mici dimensiuni, precum la saritoarea cu prag din capatul superior.
Valea Morarului: Caldarea superioara mai are foarte putine limbi de zapada, toate discontinue. Partea centrala alterneaza zone cu zapada ok cu portiuni pline de pamant si vegetatie, plus zone ramase complet chele. Cine mai schiaza pe aici e erou. Din locul unde poteca intra in padure spre stanga in sensul coborarii se termina zapada. Valcelele de sus, pe dreapta in sensul urcarii fata de firul principal, inca tin zapada ce pare ok de urcat la fiare.


Sâmbătă, 8 iunie 2019 - 21:04

white_wolf
white_wolf

 
Ok, multumesc!Sper sa fie tare zapada sa putem inainta la coltari!


Vineri, 7 iunie 2019 - 17:07

mad
mad
Caraba
 
Poate ne vedem maine pe Bucsoiului. Inca nu ne-am hotarat, dar asta ar fi prima optiune. Carpati.org

INtre timp, o fotografie cu Costila actor principal (Copyrigh: Razvan Neagoe): https://bit.ly/2WTmbNQ


Vineri, 7 iunie 2019 - 16:17

sciprian
sciprian

 
E zapada pe toate firele adanci cu orientarea aceea dar asteptati-va sa fie crevase la saritori si rimaye adanci. Eu unul, m-as duce fara ezitare.


Vineri, 7 iunie 2019 - 11:37

white_wolf
white_wolf

 
Buna ziua!Maine intentionez sa dau tura pe Valea Bucsoiului,m-ar interesa starea zapezii,Oricum luam la noi coltarii si piolet.Multumesc!


Vineri, 7 iunie 2019 - 11:24

sciprian
sciprian

 
02 iunie 2019: Valea Alba - zapada buna de coltari desi in partea superioara e moale. Atentie la pietrele care cad din peretele Vaii Albe! Carnul este deja crevasat si este un pod de zapada amenintator care se va rupe azi-maine. Varianta de vara are rimaye mari si se vad stancile de pe ea, posibil si aici poduri de zapada. Saritoarea mare complet acoperita si un mic inceput de crevasa. Pentru schiori: primii 50m ai vaii, de sus in jos, se fac pe clapari apoi, pana in Carn e superba zapada. De la Carn in jos, partia e plina de cupe mari, extrem de solicitante pentru genunchi si dinti. Zapada este plina de pamant, ace de zada si pietre. In conditiile astea, se poate ajunge pana la vreo 50-70 de Verdeata apoi devine imposibil de schiat. Din punctul meu de vedere, mai merita schiat doar jumatatile superioare ale Vailor (ma refer la Alba si Malin). Inca este multa zapada Carpati.org


Luni, 3 iunie 2019 - 08:57

markbv
markbv
Busola
 
Duminica 2 iunie, Valcelul Portitelor - zapada pe tot parcursul. Merge bine la coltari si pioleti. La vreo 3 saritori au inceput sa cedeze podurile de zapada si sa apara stanca, dar inca se putea trece usor.

Valea Bucsoiului pare plina pana sus.


Luni, 3 iunie 2019 - 08:18

Afisari: 98,439


#717  Inapoi  (1) ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... (36) Inainte

Adauga un mesaj in topic






Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

 


 
0,0924 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org