Am incercat Galbenele principal dar nu mi-a placut deloc drept care m-am retras iute. E zapada inca de jos, la primele saritori, dar sub forma de poduri suspendate la inaltime uneori considerabila. O mai lasam sa se coaca.
Secundarul a fost parcurs de o echipa care a iesit pana sus pe platou. Gasiti pe homepage-ul roclimbs.ro (undeva mai jos, sub pozele cu zone de catarat) parcurgerea cu pricina, cu link catre pozele din tura.
Priponul inca mai are zapada pe fir sus, ceea ce face coborarea mai placuta pentru genunchi pana la baza caldarii superioare. Potecile ocolitoare din zona inferioara sunt acum curate.
Nu stiu daca e singura - e doar singura pe care o stiu eu destupata. Cine stie, poate si-o fi revenit si Cerbul intre timp sau Creasta Bucsoiului, habar n-am...
Multumesc scufitule, Jepii i-am mai cutreierat, dar daca este singura optiune am sa urc pe acolo. De la Cabana Diham spre Malaiesti si apoi spre Omu ar merge ?
Mesaj modificat de autor!
In acest inceput de iunie exista vreun traseu marcat, abordabil fara coltari, piolet si/sau echipament de escalada din Busteni catre Vf. Omu ? Multumesc
Mesaj modificat de autor!
Valea Malinului, strat continuu de zapada, buna de coltari, exceptand saritoarea de la inceputul vaii si o mica portiune inainte de "La Lespezi".
Valea Priponului - pe firul vaii zapada, dar noi am preferat zonele cu iarba din lateral.
Mesaj modificat de autor!
Valea Bucsoiului prezintă zăpadă continua bună de colțari, cu o săritoare descoperita, ocolindu-se prin stânga. Zona superioara prezintă zăpadă moale cu un strat subțire de zăpadă proaspătă.
Valcelul portitelor prezintă săritori mult mai descoperite fata de săptămâna trecută.
Valea Morarului prezintă zăpadă moale în partea superioara. Se poate cobora fără colțari.
Titeica fara zapada dar fleasca, cu parau pe mijloc.
Am vrut sa intram pe esticul Spumoasei dar ne-a cam trecut: de jos se vede alternanta de poduri de zapada cu stanca dezvelita, si pe dedesubt/mijloc curge parau.
Cumintele vazut de pe Raducu mai pastreaza doua zone de zapada.
Raducu ok, zapada doar la traversarile de vai si nici acolo nu mai tine mult.
Spumoasa de la Brana Portitei in jos inca mai are zapada.
Pe primul fir de Comori cum vii dinspre Clai nu mai era zapada in jos (cat se putea vedea).
Valea Bucsoiului - zapada buna de coltari, incepe la 15 min de la intrare si este continua pana sus, cu exceptia unui prag stancos de 3 metri inaltime care se afla in prima parte. Sunt cateva poduri de zapada si au inceput sa apare rimaye.
Din drumul de Gura Diham, am observat ca pe Valea Costilei si Valea Galbinele zapada este discontinua.
Brana Aeriana destupata, mai era zapada doar simbolic pe ici-pe colo. Si urs inainte de Pândă A nins miercuri dar intre timp pare sa se fi cam dus.
Grija la traversarea pe iarba de dinainte de brana, ca s-a mai rupt un pic pe acolo.
14 mai 2017
Malinul cu zapada destul de ascultatoare, a mers suit bine si la coltari, si la bocanci. Zapada discontinua pe panta de dupa saritoarea cu sufa de jos, dar apoi continua pana sus, cu unele exceptii pe la intersectia cu Scorusul.
Priponul cu zapada pe fir si iarba pe fețe, coborabil la bocanc.
Mesaj modificat de autor!
18.03.2017
Valcelul Claitei - 2/3 zapada super faina pentru coltari; apoi pana la brau, moale. Braul lui Raducu pana in saua Claii Mari - zapada putina. Seaca dintre Clai - zapada moale si lipicioasa pe tot parcursul vaii, care aluneca peste stratul vechi. Săritoarea mare descoperita.
Mesaj modificat de autor!
Pe 26.02.2017 in jur de ora 16 am urcat de la refugiul Costila pe Valea Costilei doar pana la cotitura.
Pe masura ce urcam incepea sa intre partea din fata a bocancului, uneori pana la calcai.
Am incercat un profil al stratului de zapada. La suprafata sunt cam 40-45 cm de zapada in care sapi usor cu pioletul, iar mai jos este mult mai compacta. La presiune cu piciorul, din blocul decupat s-a desprins o placa cam de 18-20 cm.
O echipa de trei a urcat tot ieri pe Creasta Costila-Galbenele, dar nu stiu pe care vale/vai s-a retras.
@ionica: A suit un prieten astazi pe Jepii Mari si a coborat pe Piciorul Petrei Arse si a zis ca e zapada putina pe sus, mai multa s-a adunat pe vai se pare. La urcare traversarile de vai erau cu zapada noua peste strat vechi tare, uneori stratul nou ajungand si pana la genunchi. In schimb sus, in zona de lanturi, n-ar fi fost probleme. Oricum, a avut coltari si piolet la el, si parca retin ca le-a si folosit pe alocuri.
Salut. Cred ca esti usor off-topic aici cu Piciorul Pietrei Arse dar la subiect:
Info din 11.02. Am fost acolo la o tura de alergare (in coborare), fix dupa ninsorile de joi-vineri 9-10.02. Am avut la mine doar snow-line-uri. Partea superioara avea la vremea respectiva un strat proaspat de zapada de 5-7 cm sub care se gasea un strat inghetat mai gros si mai solid. Am gasit urme facute. Zapada era ok acum doua saptamani. Gasesti aici 2 poze http://amintiridinmunti.blogspot.ro/2017/02/faurar-de-brasov-2017.html (Sambata 11 februarie- Alergare la Piatra Arsa, cele 2 poze de la final)
18.02 Valea Seaca dintre Clai (urcare) - zapada umeda si grea la intrarea pe vale. Saritoarea mare am ocolit-o pe hornul pamantos din partea dreapta (am pus totusi coarda). Mai sus de saritoare limba continua de zapada pana in Braul lui Raducu si in mare parte, zapada buna de coltari. La iesirea de pe vale, un strat superficial de zapada peste iarba uscata (coltarii ajuta).
Valea Comorile Claii (coborare)- zapada maricica in partea superioara si fara stabilitate. Dupa 200 m diferenta de nivel zapada devine buna de coltari. O parte din saritori au fost descoperite. 2-3 rapeluri sunt necesare. Exista posibilitati ok de rapel daca mergeti cu o coarda/ semicoarda de minim 50 m.
Cateva saritori mai mici se puteau descatara la frontali. In partea de jos aceeasi zapada uda si grea ca si pe Seaca dintre Clai.
Pe Valea seaca dintre Clai, toate saritorile sunt descoperite si umede. Exista 3 limbi de zapada.
Hornul cu Florile prezinta prize de iarba foarte bune pentru sustinere.
Duminică, 11 iunie 2017 - 09:08