Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2023
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ianuarie 2024
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Online

Vremea
Varful Piule
Muntii Retezat
#686  Inapoi  (1) ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... (35) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

  Forum Trasee / Ture Starea zapezii pe vaile Bucegilor (686)
 
rupi2003
rupi2003
Busola
 
"Valea Galbinele (fir principal): ..... In partea superiora, pana la desprinderea Hornului Pamantos....''
Probabil te referi la Hornul dintre fire.


Luni, 10 iunie 2019 - 14:40

mad
mad
Caraba
 
09 iunie:
Valea Costilei: Portiunile cu zapada buna alterneaza cu cele complet dezgolite si uscate. Panta de la refugiu e cu zapada foarte buna, dar la scurt timp dupa ce vireaza stanga, in sens de urcare, se ingusteaza si ramane fara zapada. Apoi apare iar zapada, jgheaburile sunt acoperite, si din nou o sesiune de "dry tooling". Din locul unde valea face stanga, lasand in urma desprinderea Valcelului de sub Perete, este din nou zapada - ideala, intrerupta doar de un foarte mic pod ce nu pune (inca) probleme. De aici zapada e pana sus, iar cand se termina esti deja pe pajistea dinspre BMC. Noi am decis sa nu scoatem coltarii de pe bocanci, deci zonele dezgolite nu au fost chiar atat de mari, dar neplacute; azi n-as reface valea. Dar, cel putin, nu are poduri care sa se rupa sau rimaye notabile si se parcurge in siguranta. Spre deosebire de...
Valea Galbinele (fir principal): Am coborat-o la limita sigutantei in anumite locuri. Rimayele sunt mari pe dreapta in sens avale, multe poduri sunt ingustaye si fragile, iar saritorile mari sunt fie semnificativ descoperite, fie cu limba de zapada rupta la mijloc; cel mai aiurea mins-a parit la saritoarea mare de jos, cea cu doua pitoane, iar lucrurile se inrautatesc rapod. In partea superiora, pana la desprinderea Hornului Pamantos, respectiv ulterior dupa cotul vaii spre dreapta, nu mai e zapada deloc si am scos coltarii pe portiuni lungi. In zona inferioara zapada e ok, de altfel singurul loc unde pot spune asta; piteca spre Costilei e complet acoperita.
Valea Scorusilor (partea superioara): Din BMC, zapada e buna pe o scurta portiune. Cand se ingusteaza valea, apar rimaye si poduri deja firave, de auzi cursul de apa pe dedesubt. Inca pot fi coborate podurile, cu mare grija, de cineva nu prea greu. La un moment dat am parasit zapada pentru poteca "oficiala" a vaii, complet uscata, pana cand am intrat din nou in vad pentru traversarea spre Galbinele.


Luni, 10 iunie 2019 - 09:33

mad
mad
Caraba
 
8 iunie:
Valea Bucsoiului: zapada buna de coltari si piolet, foarte putin inmuiata. E continua pe aproape toata valea, cu rimaye care nu pun inca probleme. Locurile unde s-a topit complet e la saritoarea mare de dinainte de Turnul cu Jnepeni (se trece pe pamant pe stanga in sensul urcarii sau cu un pic de efort si grija pe dreapta, unde un pod sta sa cedeze) si inca vreo doua de mici dimensiuni, precum la saritoarea cu prag din capatul superior.
Valea Morarului: Caldarea superioara mai are foarte putine limbi de zapada, toate discontinue. Partea centrala alterneaza zone cu zapada ok cu portiuni pline de pamant si vegetatie, plus zone ramase complet chele. Cine mai schiaza pe aici e erou. Din locul unde poteca intra in padure spre stanga in sensul coborarii se termina zapada. Valcelele de sus, pe dreapta in sensul urcarii fata de firul principal, inca tin zapada ce pare ok de urcat la fiare.


Sâmbătă, 8 iunie 2019 - 21:04

white_wolf
white_wolf

 
Ok, multumesc!Sper sa fie tare zapada sa putem inainta la coltari!


Vineri, 7 iunie 2019 - 17:07

mad
mad
Caraba
 
Poate ne vedem maine pe Bucsoiului. Inca nu ne-am hotarat, dar asta ar fi prima optiune. Carpati.org

INtre timp, o fotografie cu Costila actor principal (Copyrigh: Razvan Neagoe): https://bit.ly/2WTmbNQ


Vineri, 7 iunie 2019 - 16:17

sciprian
sciprian

 
E zapada pe toate firele adanci cu orientarea aceea dar asteptati-va sa fie crevase la saritori si rimaye adanci. Eu unul, m-as duce fara ezitare.


Vineri, 7 iunie 2019 - 11:37

white_wolf
white_wolf

 
Buna ziua!Maine intentionez sa dau tura pe Valea Bucsoiului,m-ar interesa starea zapezii,Oricum luam la noi coltarii si piolet.Multumesc!


Vineri, 7 iunie 2019 - 11:24

sciprian
sciprian

 
02 iunie 2019: Valea Alba - zapada buna de coltari desi in partea superioara e moale. Atentie la pietrele care cad din peretele Vaii Albe! Carnul este deja crevasat si este un pod de zapada amenintator care se va rupe azi-maine. Varianta de vara are rimaye mari si se vad stancile de pe ea, posibil si aici poduri de zapada. Saritoarea mare complet acoperita si un mic inceput de crevasa. Pentru schiori: primii 50m ai vaii, de sus in jos, se fac pe clapari apoi, pana in Carn e superba zapada. De la Carn in jos, partia e plina de cupe mari, extrem de solicitante pentru genunchi si dinti. Zapada este plina de pamant, ace de zada si pietre. In conditiile astea, se poate ajunge pana la vreo 50-70 de Verdeata apoi devine imposibil de schiat. Din punctul meu de vedere, mai merita schiat doar jumatatile superioare ale Vailor (ma refer la Alba si Malin). Inca este multa zapada Carpati.org


Luni, 3 iunie 2019 - 08:57

markbv
markbv
Caraba
 
Duminica 2 iunie, Valcelul Portitelor - zapada pe tot parcursul. Merge bine la coltari si pioleti. La vreo 3 saritori au inceput sa cedeze podurile de zapada si sa apara stanca, dar inca se putea trece usor.

Valea Bucsoiului pare plina pana sus.


Luni, 3 iunie 2019 - 08:18

sciprian
sciprian

 
26 Mai 2019: Valea Alba - zapada buna de coltari pe toata valea incepand cu Verdeata pana sus in platou. La Carn apare o crevasa dar se poate trece, inca. Saritoare mare, complet acoperita.
Pe platou mai sunt portiuni cu zapada care se micsoreaza de la o zi la alta.
Valea Malinului - zapada buna de coltari incepand dela baza Hornului Pamantos (cred ca asa ii spune); saritorile din partea inferioara sunt partial descoperite .
Valea Coltilor - zapada buna de coltari; saritorile par a fi descoperite.
Pentru schiori: atat pe Alba cat si pe Malin, zapada este foarte murdara si plina de pietre in partea inferioara a vaii - pe Alba, cam de pe la firul ce vine din Blidul Uriasilor iar pe Malin de la intrare in canion, mai jos de confluenta cu Scorusii. Dar, una peste alta, o adevarata placere de schiat pe aceste doua vai, mai ales la ora asta tarzie de Mai. Si ce bine ca nu functioneaza cabina Busteni Babele! Selectia naturala...


Luni, 27 mai 2019 - 13:52

andras
andras
Caraba
 
Poze din văile amintite: https://photos.app.goo.gl/jQwVGR73GU7u3fbg9


Luni, 20 mai 2019 - 08:52

andras
andras
Caraba
 
19.05.2019 Valea Albă: acoperit complet, zăpadă tare, dar care s-a topit la suprafață, mai ales în partea superioară. După amiază e mai apoasă, am urcat până la Blidul Uriașilor pe zăpadă relativ tare, la coborâre din sus era mai moale . Azi au coborât mulți schiori pe vale. Lângă Săritura Cârnului e o ruptură, încă se poate trece pe mijloc. Am coborât în cca două ore de la platou până la Căminul Alpin cu popas la Cârnului și dezechipare la Verdeață....
Blidul Uriașilor: intrare e încă OK, dar e deja format un pod de zăpadă. Sunt 3-4 săritori descoperite, curând vor fi mai multe, zăpada se topește vizibil. După BMC se poate ieși pe zăpadă într-un vâlcel orientat spre dreapta, acoperit aproape în totalitate cu zăpadă (de fapt se trece dintr-un vâlcel într-altul, și acolo se trece pe iarbă). În vâlcelul respectiv zăpadă e mixt, în unele locuri tare, în alte locuri te afunzi 20-30 cm, iar în alte locuri se aude cum curge apa dedesubt...
Sezonul de cățărare complet pe zăpadă e pe terminate, zăpadă consistentă care acoperă săritoarele fiind numai în văile mai mari. Pe Albișoare sunt părți descoperite, la fel și pe V. Coștilei.
Pe BMC spre sud este o acumulare de zăpadă, spre nord se părea că e curat.


Duminică, 19 mai 2019 - 20:27

sciprian
sciprian

 
04 Mai 2019: Valea Malaiesti - urcarea pana la cabana mai are zapada doar pe ultima portiune cu 10-15' pana la cabana. De la cabana in sus se mai merge pe uscat timp de vreo 10' apoi gata plictiseala. Zapada moale, adanca in unele zone si apoasa pana la iesirea din horn unde asteapta o cornisa. Valea Gaura are zapada multa in tot circul superior. Poteca spre Omu are, de asemenea, zapada insa nu stiu cat de adanca. Pentru schiori, zapada asta moale ca marmelada, este foarte dificila. Atentie la ligamente si oase!


Duminică, 5 mai 2019 - 20:51

sciprian
sciprian

 
20.04.2019: Valea Șugărilor e plină de plăci de vânt peste un strat dur deci, unde e să plece, va pleca. A nins și azi în toată zona. Cornișe multe pe versantul stâng cum urci. Se schiază dificil peste tot pe vale. Valea Cerbului, în partea superioară are de asemenea, plăci multe. Vântul a fost puternic iar transportul de zăpadă semnificativ. Atenție peste tot!


Sâmbătă, 20 aprilie 2019 - 20:15

sciprian
sciprian

 
06 aprlie 2019, Valea Alba: fir continuu, trotuar inclinat. Carnul se traverseaza clasic, pe stanga cum urci iar saritoarea mare nici nu se vede. Pe ultimii 200m inainte de a iesi pe platou, jumatatea stanga a vaii are zapada beton iar cea dreapta are zapada moale. Chiar la iesire, zapada era foarte tare. Sub Carn, zapada moale in care te afunzi pana aproape de genunchi. Blidul a curs tot, versantii sunt goi. Doar ceva cornise mici in partea superioara. Pentru amatorii de schi, inca nu e firnuita. Zapada asta "putreda" la suprafata agata destul de tare si poate crea probleme la viraje.


Luni, 8 aprilie 2019 - 08:04

rasceva
rasceva

 
Salutare,

a fost cineva recent pe Valea Ciubotea? Ma intereseaza starea zapezii din caldarile superioare si urcarea spre Scara.

Merci!


Marți, 2 aprilie 2019 - 14:22

andras
andras
Caraba
 
17.03.2019:
Valea Galbinele: zăpada era până la genunchi/șold la coborârea de pe șau dintre Coștila și Gălbinele, astfel am decis să urcăm pe secundar. Zăpadă mult mai bună aici, cu unele locuri viscolite și unde s-a depus mai multă zăpadă. Coborârea din șa în valea principală pe un horn mic (~30m) cu zăpadă bună. Alții au povestit că valea principală avea zăpadă până la genunchi .
Hornul Coamei: multă zăpadă, dar destul de bună. Sunt câteva săritori vizibile, dar fără probleme majore. E gheață pe o porțiune de cca. 3-4 m.
Am ieșit de pe Creasta Coștila/Gălbinele direct pe platou, mixt zăpadă, iarbă și stâncă. Expus, dar destul de OK. Cornișe mari deasupra V.Coșțilei n-am văzut. Sub releu nu e multă zăpadă, pe platou în unele locuri a dispărut complet. Interesant, azi au fost cel puțin 4 echipe pe Hornul Coamei.
Valea Albă: după ce am văzut ce e în Gălbinele făceam griji, dar era chiar în ordine. Sunt cornișe mai ales spre Caraiman, unele chiar erau urâte, gata să cadă. Zăpada în cele mai multe locuri e tasată, sunt urme de avalanșe recente sub Săritura Cârnului și o urmă mare la confluența cu Blidul Uriașilor. în unele locuri te afunzi în zăpadă fină de 30 cm, mai sunt și ceva plăci de vânt, dar în total e acceptabil, dar nu complet fără risc. Aveți grijă și de la Verdeață mai încoace, e multă zăpadă și traversarea e expusă.
Am auzit că Valea Colțurilor avea zăpada mare.

Concluzia ar fi că văile încă nu sunt ideale, mai trebuie să așteptăm tasarea zăpezii, dar deja cu atenție sunt practicabile. Ne-am mirat (puțin, fiindcă și noi am făcut lucruri similare în trecutul îndepărtat) că am văzut oameni cu un singur piolet și bețe de tură, dar și oameni urcând solitar.


Duminică, 17 martie 2019 - 21:01

cos77
cos77

 
10.03.2019
Valcelul Claitei (urcare): zapada continua in care nu te afunzi, foarte buna pt coltari.

Braul lui Raducu traversare spre Seaca dintre Clai: alterneaza zapada in care poti sapa trepte cu zapada in care nu intra decat frontalii + o portiune care nu mai avea deloc zapada, se traverseaza ok

Valea Seaca dintre Clai (coborare): jumatatea superioara zapada ok pt coltari, jumatatea inferioara te afundai pana la nivelul gleznelor; saritoarea mare, de la intrarea in vale, e in continuare acoperita, se descatara fara probleme.


Luni, 11 martie 2019 - 20:32

cos77
cos77

 
Comorile Claii (urcare): de la intrarea in vale si pana la confluenta cu Comorile Branei - zapada amestecata, te tinea la suparafata sau te afundai pana la genunchi; dupa confluenta pana aproape de ultima saritoare - zapada ok pt coltari; mai sus - zapada moale in care te afundai pana la genunchi si se lipea de coltari.
Saritorile sunt acoperite integral, e destul de multa zapada cursa de versantii laterali.
Braul lui Raducu, traversarea spre Seaca dintre Clai - zapada pana la genunchi, se poate traversa cu atentie pe la baza peretelui.
Seaca dintre Clai (coborare): zapada in care te afundai pana la genunchi sau mai sus pe tot parcursul vaii.
Saritorile acoperite integral, inclusiv saritoarea mare de la intrarea in vale. Am putut sa o descataram fara probleme, fara sa fie nevoie de rapel.


Duminică, 3 februarie 2019 - 16:58

feooh
feooh

 
In plus o echipă care a făcut Valcelul Claitei. Carpati.org Din Valea Jepilor până în Brâul lui Raducu zăpadă pudră, maxim 10 cm, în rare ocazii pojghita de gheață, am tocit pioletii și colțarii. Brâul putea fi parcurs cu atenție fără mijloace tehnice, Valea Jepilor de asemenea. In mod cert condițiile s-au schimbat.


Joi, 22 noiembrie 2018 - 13:26

Afisari: 91,079


#686  Inapoi  (1) ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... (35) Inainte

Adauga un mesaj in topic






Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

 


 
0,0862 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org