|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com Regulament carpati.org © copyright (2004 - 2025) www.carpati.org |
Valea Țapului - ceva mai sus de bolovan sunt urmele unei avalanșe de topire si ba intra tot bocancul ba te țin bulgării.
Apoi apare șanțul de scurgere a avalanșei pe care am urcat la frontali. Te cam solicita la gambe. Mai apar si zone cu o crusta subtire si intri cu partea din față a bocancului. Pe laterale zăpadă afânată.
Priponul Țapului arata bine pentru o tentativa de mixt. Mai era nevoie de mobile si un secund. Ocolul Priponului Țapului e delicat, cand incepi traversarea am dat de zapada udă în care intram până la genunchi; bonus un troian pe la mijloc. O sfoară ar mai reduce din morcovi. Dupa troian traversarea devine mai ușoara.
Pana in BMC zapada e in mare parte afânata, intra des tot bocancul. Din fericire mai poti fenta unde apar suprafete stancoase pe mijloc.
BMC - La coborararea in Malin zapada era umezita de soare. Am coborat pe la lant, dar ar merge si traversat pe curba de nivel, la finalul zapezii dai de pernite de iarba. Până in Scoruși alterneaza zapadala genunchi cu zapada mai buna.
Valea Malinului - o echipa de patru a urcat azi pana in platou. Utile urmele lor, dar acul rezervorului de alpinină coborâse deja mult in stanga, prin urmare am facut stanga pe BMC.
Valea Scorusilor - intra toata parazapada. Multa zapada adunata pe traversarea spre si in Strunga Galbenelelor.
Valea Galbenelelor - am intrat descatarand creasta de zapada din strunga. Șanțul de sub perete este plin. Ceva mai jos incepe distractia. Sub stratul nou de vreo 20 cm este o zapada zaharoasa si umeda in care nu poti cobori pe calcaie. Cu frontalii aluneci, trebuie sa mergi 4x4 cu fața la panta. Cam de la nivelul Hornului Coamei se merge bine pe călcâie pe o parte a talvegului, iar pe cealalta intri la genunchi. Saritoarea din cotitură nu se mai vede deloc, pana la traversarea spre Costilei zapada e la acelasi nivel dintr-un mal in altul. Stanca ioc. La iesirea din vale, unde vara e un lant, nu se mai vede deloc molidul cazut in 2019. O mai fi sub zapada?
Valea Costilei - nivelul zapezii e cu 1,50 m peste nivelul din aprilie 2018. Nu trebuie sa mai mergi pe langa perete, cand se termina padurea mare faci dreapta la niste jnepeni si in 5-6 m esti pe vale. Față de acum o săptămână, se vad urmele unei avalanse de topire. In amonte se vede zapada lustruita de curgerea avalansei, posibil zona de mers la frontali.
Sâmbătă, 17 aprilie 2021 - 18:04