Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Vremea
Varful Omului
Muntii Suhard
#716  Inapoi  (1) ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... (36) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Starea zapezii pe vaile Bucegilor (716)

victor.manda
victor.manda..

Valea Seaca a Caraimanului, cu iesire prin Hornuri, coborare pe Valea Alba:
- General: Saritorile in general acoperite, cu mici exceptii, care nu creaza dificultati. Exista stratul vechi de zapada care este super intaraita, peste care s-a depus un strat nou, adus de vant, care prezinta coeziune redusa si care are grosime variabila, in functie de altitudine si expunere.
- De la intrarea pe vale pana la intersectia cu Valcelul Uriasilor ( zona saritorii Prelucii), depunerea necoeziva are intre 10 si 40 cm ( fara risc major)
- Intre interectia cu Valcelul Uriasilor in intrarea in Hornurile Vaii Seci, stratul vechi e integral descoperit, deci conditii optime de coltari si pioleti
- Pe horn, stratul nou are intre 10 si 20 cm, cu o coeziune ceva mai buna
- Pe Valea Alba, conditiile sunt similare
Mesaj modificat de autor!

Duminică, 14 februarie 2021 - 21:44

baumwolle
baumwolle
(admin)

13.02.2021, Valea Comorilor

- până la confluența cu Comorile Brânei, un strat pulver de 10cm peste straturile vechi, se merge bine, chiar dacă nu e totul acoperit; imediat sub confluență este depozitul unei avalanșe mai vechi, menționată și în comentariile anterioare;
- între confluența cu Comorile Brânei și Comorile Clăii stratul nou variază între 10-40cm, iar resturile avalanșei pot pune probleme la înaintare, fiind acoperite parțial de zăpada nouă. Săritoarea la intrarea pe Comorile Clăii este acoperită, cu strat de gheață peste apă lichidă, a putut fi urcată direct, dar coborâtă în rapel;
- Comorile Clăii, strat pulver 40-130cm, cei 40 cm fiind foarte instabili; am ajuns sub Brâul lui Răducu, după care ne-am retras.

Mulțumim colegilor pentru inspirație. Carpati.org

Duminică, 14 februarie 2021 - 19:31

markbv
markbv
Busola

In partea superioară a Comorilor Clăii zăpada chiar a fost bună, suficient de buna pentru a exersa cu succes o neplanificată oprire in piolet.
Atenție mare și să ne întoarcem sănătosi acasă!

Marți, 9 februarie 2021 - 09:30

cos77
cos77

07.02.2021

Valea Comorile Claii (urcare)
Pana la confluenta cu Comorile Branei exista un strat de zapada umeda de 10-25 de cm, se merge decent.
Intre confluenta cu Comorile Branei si confluenta cu Comorile de Mijloc este un con mare de avalansa venita de pe Comorile de Mijloc, se poate merge pe langa el pe partea dreapta in sensul de urcare, zapada este tare.
De la confluenta cu Comorile de Mijloc pana in Braul lui Raducu valea are zapada buna de coltari. Toate saritorile sunt acoperite integral, am ocolit-o pe stanga doar pe cea de la confluenta cu Comorile de Mijloc pt ca in partea superioara gheata era subtire si se vedea apa curgand.

Traversarea Braului lui Raducu catre Valea Seaca dintre Clai nu a pus probleme, zapada a permis saparea de trepte cu bocancul si era stabila.

Valea Seaca dintre Clai (coborare)

In jumatatea superioara era un strat de zapada umeda de 10-25 de cm care se lipea de coltari.
In jumatatea inferioara te afundai putin mai mult in zapada scursa de pe versantii laterali.
Saritorile sunt acoperite integral cu exceptia saritorii mari de la intrarea in vale pe care a trebuit sa dam rapel.

Luni, 8 februarie 2021 - 20:26

baumwolle
baumwolle
(admin)

23.01.2021 Vâlcelul Clăii Mici, muntele Jepii Mici

La aproximativ 1300m, la întâlnirea cu traseul marcat, pe vale este un depozit ale unor scurgeri mai vechi, cu peste 3m de zăpadă; în primii 150cm s-au identificat 5 straturi de zăpadă, umedă, variind de la zăpadă de duritate medie și până la zăpadă tare. Straturile s-au dizlocat la o forță mare.

La aproximativ 1500m, în primii 110cm s-au identificat 4 straturi de zăpadă, umedă, preponderent de duritate medie. Straturile s-au dizlocat complet la un efort mic.

Nu am informații de mai sus, dar cu siguranță nu era mai bine.

Luni, 25 ianuarie 2021 - 07:12

horjeaeugen
horjeaeugen
Caraba

23.01.2021 Zona estica a Caraimanului la peste 1500 metri prezinta strat foarte gros de zapada, necompactata, umeda si foarte grea. Odata cu altitudinea, grosimea straturilor ajunge la peste 180 cm atat in zonele de acumulare cat si in cele expuse la vant.,nneexistand coeziune intre acestea. Riscul de avalansa este, PUNCTUAL, mai mare de 3, in functie de factorii deja cunoscuti.

Duminică, 24 ianuarie 2021 - 16:21

horjeaeugen
horjeaeugen
Caraba

16.01.2021 Văile de abrupt, din sectorul sudic al abruptului prahovean prezintă un strat foarte mare și necompactat de zăpadă. Riscul de avalanșă diferă în funcție de particularitățile fiecăreia dintre văi. Comorile Clăii se caracterizează prin inconsistență și măsoară cca. 2-3 m grosime. La peste 1500 m accesul nu a fost posibil sub nicio formă.
Ramura sudica din Comori prezintă strat compact, întărit pe intreg talvegul până în Brâul lui Răducu.Peste acest strat s-a depus un nou strat, pulvăr, fără aderență - cca. 20/40 cm în funcție de altituine.
Nu am pătruns pe brâu însă existau în permanență scurgeri de zăpadă spre talvegul văii.

Luni, 18 ianuarie 2021 - 10:48

adrianita
adrianita
Caraba

Sambata, 02.01.21: Hornul Malaiesti- zapada stabila, putin inghetata. Exista trepte sapate in zapada; parcurgere fara probleme cu coltari. Nu s-a format cornisa la iesirea in creasta. La data parcurgerii traseului nu exista risc de avalansa.

Luni, 4 ianuarie 2021 - 13:39

horjeaeugen
horjeaeugen
Caraba

Salutare!
Sâmbătă 02.01.2021 Vâlcelul Morarului - Valea Adâncă.

Vâlcelul prezintă strat continuu de zăpadă pe intregul său parcurs. Nu a fost plăci de vânt ci doar la peste 1800 m altitudinez one cu acumulări mai însemnate de zăpadă. Nimic periculos însă; temperatura scăzută și coeziunea stratelor inferioare a diminuat riscul de avalanșă.
Valea Adâncă este acoperită în proprortie de 95%, făcând excepție prima săritoare(cea de după confluența cu Râpa Zăpezii. Strat conpactat de zăpadă cu un pulver de cca. 7-10 cm la suprafață însă pâlnia de iesire din vale către platou este plină și trezește ceva emoții. ATENȚIE MARE în situația abordării acelui segment. Încă nu erau formate nici cornișe și nici plăci...atât cât am putut vedea.
Con de avalanșă formant de pe Râpa Zăpezii, probabil o scurgere masivă din zona sa inferioară însă valea păstrează acumulări serioase la peste 1800 m.

Duminică, 3 ianuarie 2021 - 16:03

markbv
markbv
Busola

Miercuri, 30.12: Valea Morarului, zăpadă proastă până la canion. Crusta la suprafață, care nu ține, apoi te afunzi până spre genunchi.
Din dreptul canionului în sus zăpada e mai tare. Noi ne-am oprit puțin peste 1900 m altitudine, că în zona aia aveam planuri.

Valea Poienii (văzută din v. Morarului): a curs, in fir părea să mai fie destul de puțină zăpadă.

Joi, 31 decembrie 2020 - 10:19

markbv
markbv
Busola

Vineri, 03.07.2020
Valea Seacă a Caraimanului (până în Brâna Portiței) - udă și mâzgoasă.
Vâlcelul Mortului - porțiune mare cu zăpada la intrare și în prima parte.
Brâna Portiței (spre creasta Picăturii) - curata.

PS: pe brâna Portiței a apărut, undeva spre tunelul Picăturii, o gamelă (gamelă, nu cutie) cu carnețel pentru impresii. Faină ideea. Și lucru bine făcut.

Vineri, 3 iulie 2020 - 22:22

adrianita
adrianita
Caraba

Marti, 30.06.2020: Am urcat pe Valea Malinului pana in platou. Toate saritorile importante sunt descoperite si se pot aborda in conditii sigure. Partea superioara a vaii (aproximativ o patrime) este acoperita cu un strat continuu de zapada inghetata unde coltarii si pioletul sunt necesari pentru parcurgerea lipsita de probleme. Coborarea s-a efectuat pe Valea Priponului: conditii optime, fara zapada. Noi am efectuat rapeluri pe portiunea inferioara pana in Valea Cerbului (aproximativ 7, majoritatea de 40 metri). In aceasta portiune, majoritatea saritorilor prezinta grote ori asimetrii ce presupun o buna stapanire a tehnicii de rapel.

Marți, 30 iunie 2020 - 20:34

mad
mad
Caraba

28 iunie:
Valea Bucsoiului: Partea inferioara e descoperita si relativ uscata, inclusiv saritoarea mare de dinainte de Turnul cu Jnepeni, acolo unde sageata arata urcare prin stanga pe treptele de pamant. Stratul de zapada incepe putin dupa aceasta; este continuu si solid pana aproape sus, cu exceptia a vreo doua poduri care nu pun inca probleme. DAR saritoarea cu prag din capatul superior al vaii (dupa despartirea firelor) acum e pe jumatate descoperita, se urca la mixt, cu un pic de emotii la un pod format chiar sub "tavan"; in fotografiile din urma cu o saptamana aceeasi saritoare se urca integral pe zapada, ceea ce arata viteza procesului de topire. Dincolo de acest punct, nu mai e zapada.
Bonus: pe accesul in Balaur prin Sistoaca Timbalului, poteca e "chinuita" de o gramada de arbori doborati; e urmaribila, dar se lasa cu blesteme.

Duminică, 28 iunie 2020 - 23:45

baumwolle
baumwolle
(admin)

31.05.2020

Valea Adâncă: cele mai mari săritori sunt parțial descoperite, în rest stratul de zăpadă este continuu, ușor apos la suprafață, mai ales în zona superioară. Zăpada nou căzută în zilele trecute a venit direct pe sol în zona de obârșie, probabil se va topi în curând.

Marți, 2 iunie 2020 - 13:54

mad
mad
Caraba

23 mai:
Valea Malinului: limba de zapada discontinua de la intersectia cu Scorusi in jos, dar nu pentru mult timp; nu era nevoie de coltari. De la Scorusi in sus, zapada e continua, ne-am simtit mai confortabil cu coltari; mergea probabil si fara, dar nu merita energia. Nu prezinta rimaye si poduri periculoase. Are o cornisa mica la iesirea in Platou pe dreapta, dar e in curs de topire si se ocoleste lejer. BMC descoperit cat se vedea spre Pripon si cu petice de zapada cat se vedea spre Scorusi.

Duminică, 24 mai 2020 - 00:41

robert84
robert84
Caraba

16.05.2020

Valea Comorile Claii pana la intersectia cu Braul Subtire uscata, fara pic de zapada, se vedea curata si in continuare.
Valea Seaca dintre Clai, vazuta de sus, fir continuu de zapada; am traversat o la iesirea de pe Braul Subtire, zapada era moale.
Braul lui Raducu de la Valcelul Claitei si pana in Valea Jepilor curat, mici limbi de zapada moale la traversarea valcelelor

Duminică, 17 mai 2020 - 17:46

andras
andras
Caraba

16.05.2020 Bucsoiu: zapada relativ buna, pe partea inferioara fara zapada, iar dupa acela zapada era moale, bocancul intra 10-15 cm. Am mers fara coltari cam pana la Valcelul Portilelor daca nu ma insel, fiind prima data in vale (valea larga se bifurca, si spre dreapta pe un fir mai ingust trebuie sa urci un prag). Pe partea superioara sunt portiuni cu zapada mai tare, unde coltarii erau bineveniti. Nu sunt saritori descoperite, singurele locuri de catarare elementara sunt pe sectiunea inferioara. La iesire nu sunt cornise, dar din departare se vedea ceva pe partea dreapta a vaii.
Platoul e apoape in totalitate curat.
Moraru: o cornisa sub Omu, dar dinspre Bucsoiu se poate cobora pe iarba. Mai jos zapada la fel de moale, mai ales ca era deja dupa amiaza. Dimineata s-ar putea ca conditiile sa fie altele. Am coborat fara coltari, dar atentie la secitunile inclinate (de exemplu intre caldarea superioara si urmatoarea), am exersat fara voie oprirea in piolet. Cateva saritori in partea inferioara a canionului sunt descoperite, cum cobori e o portiune unde se vad lanturi pe peretele din dreapta, acolo trebuie traversat intr-un fir secundar, iar mai jos saritorile pot fi ocolite in boscheti pe stanga.

Duminică, 17 mai 2020 - 11:02

cos77
cos77

29.02.2020
Valcelul Claitei - urcare
In prima parte zapada pudra de 10-20 cm , se merge in conditii de mixt, nu prea exista strat de zapada veche. In partea a doua a vaii, de unde aceasta se ingusteaza, zapada ajungea pana la genunchi.
Braul lui Raducu pana in Saua Claii se traverseaza fara probleme, trebuie doar putina atentie.
Valea Seaca dintre Clai - coborare
Zapada trece de genunchi, sunt portiuni in care am intrat pana la brau. Saritorile nu sunt acoperite integral, noi am dat 3 rapeluri. Doua din saritorile pe care am dat rapel mergeau si descatarate cu atentie, de jos se vede altfel decat de sus Carpati.org
Traseele marcate Jepii Mici si Jepii Mari, atat cat am parcurs noi din ele, arata groaznic. Sunt foarte multi copaci doborati, abia gasesti locuri prin care sa te strecori.

Duminică, 1 martie 2020 - 14:17

adrianita
adrianita
Caraba

Duminica, 16.02: am urcat prin Hornul Mare Malaiesti si am coborat pe Valea Morarului. Starea zapezii pe horn este destul de buna, cu portiuni de zapada sub forma de placi de vant superficiale ce nu reprezinta un pericol.
Pe Valea Morarului am intalnit zapada numai buna de mers, toate stancile fiind acoperite de un strat continuu si dens de zapada. Pe versantii laterali mai este destul de putina zapada ramasa.

Luni, 17 februarie 2020 - 10:01

rupi2003
rupi2003
Coarda

Ieri pe Valea Coltilor pana la Strunga Magarului intra tot bocancul, uneori chiar mai mult. Mai erau saritori descoperite.
Pe Secundarul Galbenelelor zapada cat bocancul, iar saritorile la fel ca sâmbăta trecută.
Pe Gălbenele principal nu se mai vedeau urmele de saptamana trecuta. Pe traversarea spre valea Costilei am facut urme noi.

Duminică, 16 februarie 2020 - 19:51

Afisari: 96,629

#716  Inapoi  (1) ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... (36) Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0896 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org