Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Vremea
Varful Badea
Muntii Parang
#716  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... (36) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Starea zapezii pe vaile Bucegilor (716)

rupi2003
rupi2003
Coarda

29 iunie 2024
Pe Valea Albă se vede o limbă de zăpadă in zona confluenței cu Albisoara Brânei, ochiometric cel putin 30 m lungime si vreo 15 in porțiunea cea mai lată; o buna parte acoperita cu pietris/pământ. Am văzut 2 persoane care au mers pe acolo.
Mai este o bucată de zăpadă la intersecția Albisoara Gemenelor cu Albisoara Crucii, vreo 8-10 m lungime si 4-5 in zona de lățime maxima; părea ca se poate ocoli pe stânga. Vârful tocmai i-a cedat azi si s-a intors cu nasul spre cer.

Sâmbătă, 29 iunie 2024 - 19:21

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

11 mai 2024. Bucsoiu cu zapada perfecta, am urcat de la 1700m ca pe scari. In bazinul superior al Morarului multiple scurgeri. Coborarea edinspre Balaur e zen, in schimb. Scos coltarii deasupra canionului, se putea si ceva mai devreme

Sâmbătă, 11 mai 2024 - 18:48

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

4 mai.

Alba a avut o prabusire mare de la 1900. E plina valea de moloz, vad niste bolovani cat casa pe care nu ii tineam minte, si mai curg televizoare. Pare recent bine, acopera niste urme destul de proaspete. Mai deasupra, zapada excelenta si trepte batute. Incep sa se deschida rimayele

Sâmbătă, 4 mai 2024 - 18:26

andras
andras
Caraba

14 aprilie (cu plecare tarzie)
Valea Bucsoiului - zapada topita pe suprafata, mai tare dedesupt. Erau urme bune. Se poate si fara coltari, insa eu am mers cu ele. In unele zone mai aluneca si asa, iar zapada se tasa si mai mult din cand in cand. Pe primele 5-10 minute de la poteca zapada alterneaza cu stanci descoperite, dupa acela e continuu. Incep sa apara alat crapaturi orizontale in zapada, cea mai mare fiind deasupra Turnului cu Jnepeni. Totusi momentan e in conditii bune si e usor de urcat. Atentie la ursoaica cu pui deasupra turnului respectiv...

Valea Morarului - zapada mare si netasata pe alocuri, putin mai tare pe portiunile mai abrupte. Se poate cobori pe calcaie fara coltari cu o oarecare atentie in unele locuri. Sunt multe urme de schi. Atentie mare la ultima saritoare, la canionul de la ~1700m. Varianta directa are o ruptura de toate frumusetea cu un gol pe partea dreapta a carui fund nu-l vezi Curge si apa pe acolo. E locul unde poteca evita aceasta zona spre dreapta (in coborare), cred ca sunt si lanturi pe acolo sub zapada. Aici se termina si zapada, dupa acela e mai mult fara, cu exceptia catorva locuri care pot fi ocolite.

Marius... pacat ca nu ne-am sincronizat, azi nu am avut partener...

Duminică, 14 aprilie 2024 - 20:27

markbv
markbv
Busola

14 aprilie
Valea Comorilor din Morar - zăpada începe pe la 1600 de metri, puțină, moale și udă în prima suta de metri diferență de nivel. Continuă pana în șaua de obârșie, cu o mica întrerupere pe la 1700, deasupra unei săritori mari. De aici în sus zăpadă bună. La unele săritori au apărut poduri.
V Priponului (vazuta din Brâul de Jos al Morarului) - zăpada părea continuă, dar au ieșit mulți bolovani.
V Caprelor (idem) - Hornul de jos și o săritoare mare și verticala de mai sus, fără zăpadă. În rest, zăpadă continuă, dar puțină și cu mulți bolovani ieșiți la soare, fix ca pe Pripon.
Pe brâul de jos, am deranjat fără voie somnul unei vipere destul de bine crescute (s-a dat singura din drum, dar avea și vreo 40-45 de cm, estimare ochiometrica).

Duminică, 14 aprilie 2024 - 17:35

rupi2003
rupi2003
Coarda

16 martie 2024 - Valea Morarului
Pe partea cu Bucșoiul, până in dreptul Vâlcelului Țancurilor, am regretat mult lipsa rachetelor, m-am afundat de câteva ori până la șold printre bolovani si de multe ori până la genunchi. RItm lent de inaintare.

Am virat stânga și am urcat până la confluența Râpa Zăpezii-Valea Adancă.
Ritm mai bun, in general a intrat tot bocancul, uneori ceva mai mult.
Pe Valea Adâncă nu a curs nimic recent.
Nici pe Râpa Zăpezii nu a curs pe talveg; deși se văd mulți bulgărasi, sub stratul lor este zăpadă ninsă, nu cursă.
Am văzut de mai multe ori cum a curs puțin de pe versant și apoi si-au marit volumul prin rostogolire.
Prima săritoare de pe RZ este acoperită pe stânga, mai sus e o lespede mare descoperita.
Mesaj modificat de autor!

Sâmbătă, 16 martie 2024 - 13:10

rupi2003
rupi2003
Coarda

Nici nu mă uitasem la buletinul nivo, de obicei verificam după unul nou dupăamiaza, azi văd că l-au scos încă de la ora 10.

Miercuri, 13 martie 2024 - 13:08

dorinv
dorinv

Da Adi. a venit și mai vine, de asta și riscul de avalanșă ridicat.

Miercuri, 13 martie 2024 - 11:17

rupi2003
rupi2003
Coarda

Ninsoarea aceea semnificativă la care mă refeream în mesajul anterior chiar a venit în Bucegi în această săptămână.

Vreo 35 cm nou depuși deja la vf. Omu (12 martie ora 14 - 73 cm; 13 martie ora 08 - 106 cm) și pe văi s-a adunat probabil mai mult, a fost vânt puternic zilele trecute.

Prognoza apărută azi da în continuare ninsoare în Meridionali (local precipitațiile vor fi moderate și se vor acumula 25...30 l/mp și izolat peste 40 l/mp) până vineri dimineață.

Miercuri, 13 martie 2024 - 10:54

rupi2003
rupi2003
Coarda

Măzărichea aceea care arată a polistiren mărunțit va fi punctul slab al stratului de pe o vale dacă va mai ninge semnificativ de acum incolo.
Acolo nu cred că se va realiza prea curând coeziunea între zăpada tare veche și zapada nouă.
Va fi viciul ascuns al zăpezii pe acea vale, la suprasarcini.

Luni, 11 martie 2024 - 12:29

dorinv
dorinv

10 martie 2024

Valea Bucșoiului: Săritorile toate le-am găsit acoperite, foarte puțină zăpadă proaspătă (vreo 5 cm), sub el un strat relativ subțite (~ 7 cm, în unele locuri puțin mai gros) de zăpadă tip măzăriche care normal că mai mult încurcă, fără nicio stabilitate, iar dedesupt zăpadă întărită, bună de colțari.
Dar, per total, valea s-a parcurs foarte bine și destul de rapid, am fost mulțumiți că în condițiile în care zăpada a fost puțină anul ăsta, Valea Bucșoiului are destulă zăpadă. Carpati.org

Luni, 11 martie 2024 - 09:33

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Da, pasajul nu-i greu de parcurs (in hornu initial greu sa cazi, iar gheatza e de inclinatie mica) dar e un pic la pacanele fara asigurare, in functie de cum se formeaza gheata aia. Fiiind in panta mica pe care se depune zapada, mai face uneori pe alocuri niste straturi fara prea mare coeziune unul cu celalalt, si cand ti se desface unu d-ala cu o labutza de care ai nevoie infipta in el, se poate lua o cadere f urata daca nu-i un surub-doua macar la iesirea din horn, deci prefer sa nu Carpati.org E o zicala in catararea pe gheatza, always protect the top-out, pe terenul ala complet lipsit de dificultate se intampla disproportionat de multe cazaturi.

Back ontopic: 10 martie 2023, Albisoara Strungii in mare stil, saritori intrerupte fi cat sa fie fain, zapada mega consolidata cu trepte in ea de la parcurgerile precedente pe fleasca, un pic de zapada proaspata si batuta de vant sub strunga da nimic spectaculos. Strunga apropo aproape curata, a fost un pic emotionant traverseul spre Turnuri. Turnuri intrerupta cat sa nu fie deloc facil de catarat, da noi venind in rapel pe ea am mai facut o golanie si dat cate o mansa pe saritori mai intrerupte si ... nu e de netrecut, pt cine face M5-M6 free solo, ca n-am vazut cum le-ai proteja. Da in mansa merge.

Luni, 11 martie 2024 - 08:06

andras
andras
Caraba

@Ruxandra Noi nu am folosit suruburi, nici nu aveam la noi. Am trecut la liber, eu ca cap chiar daca nu ma consider un catarator foarte bun.

Vezi aici doua imagini:
Vazut din jos: https://photos.app.goo.gl/osVrs1RRtapF3jWg7
Vazut din sus cu portiunea de gheata: https://photos.app.goo.gl/Z3WuXe2Atg3NKpGo8

Personal am avut emotii mai mari in partea superioara pe pantele deschise, unde zapada nu tinea si era greu sa te urci pe praguri aparent simple.

Ca bonus o poza cu albisoarele inferioare: https://photos.app.goo.gl/AQ5Yvm3hf3ahM7Zi7

Duminică, 10 martie 2024 - 11:36

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Andras, cata gheata era la iesirea din saritoare, si doar pe panta de iesire sau si pe fir? Tinea suruburi, daca aveati?

9 martie 2024.

Seaca Caraimanului uscata de tot la prima saritoare, pe firu vaii venea asa un vant cald nu racoarea de zapada asa ca nu am mai continuat.

Am fost pana la Verdeata, zapada veche e superba si cu trepte de ma plimbam pe Gemene inferior in adidasi, mai sus de Carn cica aia noua incepe sa fie mai multa, si fara prea multa aderenta cu stratu' de sub.

De jos, Strungii arata intrerupta usor, Turnuri intrerupta bine, Hornuri are hornul la dry paremi-se, pe CruciGemene nu se vede f bine de jos dar o sursa la mana a 3a imi zice zapada buna pe prima treime, saritori usor descoperite in zona mediana, zapada mare si pufoasa mai sus

Duminică, 10 martie 2024 - 07:24

andras
andras
Caraba

02.03.2024

Albisoara Branei: zapada buna si foarte buna pana la iesirea din canion. E prima data cand am fost in vale, deci nu cunosc configuratia de vara, dar saritorile in general sunt acoperite. Am vazut doua puncte de asigurare/rapel in partea dreapta cum urci si un piton la o alta saritoare. Singura fara zapada e hornul stramt final (?) cu stanca si gheata. Iesirea e complet pe gheata.
Dupa acest horn unde valea se deschide noi am mai ocolit o saritoare prin stanga. De aici zapada e foarte proasta: destul de mare, umeda si nu tine. Chiar era mai greu sa urcam pe pragurile de aici. Nu era cornisa la iesire.
Recomand o tura in zilele urmatoare ca acum aveti urme. Carpati.org

Valea Alba: zapada lipicioasa in partea superioara, mai buna sub Saritoarea Mare. Saritorile sunt acoperite. Depinzand de experienta se poate cobora pe calcaie sau in unele locuri cu fata spre panta. Sunt ceva cornise inspre Blid.

Sâmbătă, 2 martie 2024 - 19:10

baumwolle
baumwolle
(admin)

Starea zăpezii în Bucegi, 19.02:

- Valea Coștilei, săritori acoperite integral, acumulări și plăci de vânt în zona Balcoanelor și a confluenței celor două fire principale; firele de obârșie cu acumulări de zăpadă neconsolidată.
- Brâul Mare, observație de la distanță, zăpadă neconsolidată, acumulări.
- Valea Albă, zăpadă foarte bună de coborâre până sub Cârn, apoi zăpadă tare, înghețată.

Luni, 19 februarie 2024 - 16:28

baumwolle
baumwolle
(admin)

Starea zăpezii în Bucegi, 17.02:

- Valea Colților, săritorile mari sunt parțial descoperite, zona de obârșie are zăpada spulberată; câteva zone cu depozite semnificative de zăpadă și plăci de vânt care pot pune probleme.
- Valea Gălbinele, fir principal, săritorile sunt acoperite, plăci de vânt care nu pun probleme semnificative, zăpadă bună de coborâre.
- Hornul Coamei, observație de la distanță, săritori parțial descoperite, zone de dry, fără gheață.

Duminică, 18 februarie 2024 - 13:22

bogdan_83
bogdan_83
Caraba

10.02.2024

Valcelul Claitei:
Zapada foarte putina sau deloc in primii o suta cincizeci de metri diferență de nivel incepand de traseul marcat C.A. Jepii Mici.
Apoi zapada pe firul valcelului incepe sa creasca. Sunt niste urme de avalanse – bulgari intariti- in cateva zone la peste 1500m altitudine.
In zona de sus, inspre Braul lui Raduca zapada moale si umezita mai mare in unele locuri.

Hornul cu Florile:
in prima parte de jos dupa intrare zapada putina, moale si umeda. In zona superioara zapada mai mare, dar stabila.

11.02.2024

Valea Urlatoarea Mica:
zapada destul de putina spre foarte putina in unele zone, moale si umeda.

Vineri, 16 februarie 2024 - 11:59

markbv
markbv
Busola

11 feb 24

Albisoara Branei: în prima 100 de metri diferență de nivel zăpadă este mai moale, așezată peste un strat mai vechi și mai tare. Piciorul întra până deasupra gleznei. De aici în sus, zăpadă continuă și buna de colțari cam până pe la altitudinea de 2000m, de unde încep sa apară saritorile parțial descoperite, vreo 3 la număr, care se trec la mixt și pot pune ceva probleme, pentru că în zona lor zăpada e puțină și moale, nu tine la pioleti.
De pe la 2100m, strat intermitent de zăpadă, multa iarbă și stâncă.
Ciudat de puțină zăpadă pe Albisoara Branei (sunt vizibile cel putin 3-4 pitoane și 1 spit), dar și sus la cruce și pe vf Caraiman, unde anul acesta încă nu s-a format "tradiționala" cornișă.

Valea Albă: de la Verdeață până la confluența cu Brânei, zăpadă moale, se afundă bine piciorul. De sub Cârn și până sus, zăpadă continuă, bună de colțari, pe alocuri betonată. Nu erau urme de avalanșe/curgeri noi.

Luni, 12 februarie 2024 - 13:38

baumwolle
baumwolle
(admin)

8.02:

Valea Albă: pietre descoperite încă de la Verdeață, cât se vedea în sus părea acoperit complet, fără urme vizibile de avalanșe în fir;
Albișoara Strungii: două săritori descoperite parțial, nu pun probleme; zăpadă cât sa intre bocancul pe jumătate;
Albișoara Turnului: zăpadă foarte umedă, moale, lipicioasă; depozite însemnate de zapadă adusă de vânt; câteva săritori descoperite semnificativ.

Vineri, 9 februarie 2024 - 11:25

Afisari: 97,878

#716  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... (36) Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0799 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org