Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Vremea
Varful Mieru Mare
Muntii Latoritei
#153  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Starea zapezii in Piatra Craiului. (153)

cristi.iliescu
cristi.ilies..
Busola

În Crai este uscat până la 1.500 m, dar cu destul de multă zăpadă pe văi, cu urme de avalanșe; creasta se prezintă în condiții de iarnă.
A nins acum 3 zile (30 cm), dar ceea ce s-a depus acum s-a topit de la soare. Stratul de la 1.700 m în sus se menține deocamdată la 130 cm.

Eu am urcat din Garofița până la Umeri. Nu se putea traversa spre Grohotiș, pentru că zăpada era moale pe zone expuse și destul de mare în pădure.
De la cabană se putea urca spre Grohotiș sau Cerdac. Eu recomand tratarea traseelor cu echipament de iarnă, cel puțin în partea superioară.
Mesaj modificat de autor!

Duminică, 26 aprilie 2015 - 09:14

cristi.iliescu
cristi.ilies..
Busola

Mă interesează și pe mine starea zăpezii pe versantul vestic al Craiului, până la nivelul de 1.600 m, dacă a fost cineva în zonă; mai cu seamă între Tămășel și Cerdac.
Mulțumesc!

Miercuri, 22 aprilie 2015 - 11:07

adi79der
adi79der
Caraba

Are cineva idee cum se prezinta zapada pe Padina Hotarului/Sindileriei?

Analizand cele spuse anterior de Florin si avand in vedere ca au orientare nord-vestica, ar trebui ca lucrurile sa fie mai inzapezite si mai inghetate pe acolo...

Marți, 21 aprilie 2015 - 20:30

mihai_fl
mihai_fl
Caraba

In 19.04.2015.

Calinet : zapada inghetata perfecta pentru a face valea. Toate saritorile acoperite.

Pana la scara de fier merge si fara coltari, Malul Galben se poate face.

Creasta PC in conditii hivernale, zapda proaspata 2-3 cm peste zapda inghetata.

Pe Padina Popii zapda foarte buna, ingetata, dar nu va mai fi mult timp asa, daca se incalzeste vremea de evitat.

Luni, 20 aprilie 2015 - 09:42

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

O avertizare de la un bun prieten care a incercat Crai acum 2 zile. Redau pasajul, cu permisiunea lui:
"Dimineata era rece si scartaia peste tot dupa iesirea din Zarnesti. La Coltii Chiliei inca era in regula. Apropierea de Padina Sindileriei incepuse pe zapada stabila. Inainte de “usa” mersul a devenit cam anevoios din cauza pufului mare, pod de zapada peste prima saritoare, curgeau siroaie subtiri de zapada de sus de pe stanci. Ne-am pus coltarii si ne-am ambalat, totul frumos pe primii 50m, urcus in veselie pe zapada din margine. Dupa care am calcat amandoi in aceeasi timp si a aparut o fanta de 2-3cm, in sus s-a dus vreo 10m, pana peste mijlocul vaii… stateam sub o placa desprinsa de cam de 10m x 3m. Am mai mers usor pe langa cateva minute, zona de capac deja tinea din perete in perete. Sus capac si dedesubt suna gol. M-am gandit ca aici nu s-a pravalit inca[...] Ne-am retras resemnati si am mers pana la Diana sa prospectam si pe acolo. Spre Padina Popii era jos tare si sus pulbere groasa, pana la promontoriul de sub cablu. Mai sus nu am urcat sa nu ne intoarcem prea mult, oricum cred ca si pe grohotisul si brana deasupra brazilor era problema cu placa. Ne-am retras si am intrat in Brana Caprelor scurtand pe sub Zwangpass. In padure traversare anevoioasa pe capac mai stabil dar mai departe pe sub faleza stancilor numai placa subtire si puf pana-n brau, pana pe balconul spre Padina Inchisa, obositor si absolut nesigur. Drumul in continuare doar pt sinucigasi… Ne-am retras spre Diana fara sa vedem lumea de sus dar ne-am facut o zi plina."

Vineri, 20 februarie 2015 - 21:26

baumwolle
baumwolle
(admin)

Salutare!

Săptămâna trecută - 11-12 februarie - zăpada în creastă era foarte mare. În acele condiții, abordarea Țimbalelor n-ar fi fost cea mai ușoară încercare. Ne-am retras din Șaua Padinei Închise: https://picasaweb.google.com/116625059267985636704/LaTurnulPietreiCraiului .

Joi, 19 februarie 2015 - 11:59

kaas
kaas

Bună!
Îmi poate oferi cineva informații despre starea zăpezii pe creasta craiului?

Va mulțumesc mult și o zi faina!

Joi, 19 februarie 2015 - 10:28

the.ingrid
the.ingrid

Weekendul asta (17-18 ianuarie) zapada era beton: numai buna de coltari. Pe toata creasta sunt batute urme, pe nordica e autostrada. Pe creasta sudica sunt formate cornise si placi de vant. Atentie la neatentie: am vazut urme care traversau o placa ca pe bulevard!

Luni, 19 ianuarie 2015 - 12:29

victoranica
victoranica
Coarda

Mulțumesc amandurora. Voiam să urc ieri însă am ales inspirat o balaureala prin Postavaru ( Valea Lamba - cabana Postavaru - Poiana Trei Fetițe - Spinarea Calului - Predeal). În Crai nu ar fi fost fezabil ce aveam în cap, nici măcar cu echipament complet de iarnă. Rămâne pentru la anul

Luni, 29 decembrie 2014 - 10:23

the.ingrid
the.ingrid

Echipament de iarna musai ca e iarna... nu numai in calendar. Zapada este si pana la brau in unele zone. Unde stratul este mai mic, gasesti gheata sub ea (de ex. prin padure). Iti vor folosi niste coltari mai ales pentru coborare.

A fost viscolita zapada zdravan, acum ninge, deci atentie la placi si la acumulari de pulver pe traversari care pot genera avalanse.

Luni, 29 decembrie 2014 - 01:03

passa
passa

Comform buletinului nivo va fi ceva zapada. Oricum e indicat echipament de iarna in orice tura de iarna care depaseste 1500 m in muntii cu abrupturi. Chiar si o zona cu zapada mai inghetata iti va pune probleme fara coltari, mai ales daca vei fi nevoit din multe motive sa cobori tot pe acolo.

Daca nu aveti coltari, e bine totusi de investit chiar si in lanturi cu crampoane sau semi-coltari

Am facut intr-un ianuarie jumatate de creasta a Craiului fara coltari, dar i-am pus la coborare pe o panta de 30 m. Iar alta data eram in Baiului si creasta era ca o oglinda si a fost putin extrem avand la noi doar bete.

Numai bine,

Andrei

Sâmbătă, 27 decembrie 2014 - 21:28

victoranica
victoranica
Coarda

Salut,

A urcat cineva recent de la Diana în creastă pe una dintre cele două variante marcate ? M-ar interesa să știu dacă e rost de colțari și câte ceva despre starea zăpezii.

Mulțumiri,
Victor

Vineri, 26 decembrie 2014 - 15:37

toupicus
toupicus

Salut!

As dori sa stiu care este starea zapezii in Piatra Mica. Vreau sa urc in weekend prin Valea Crapaturii pe Piatra Mica. Am parcurs acest drum vara de 2 ori dar iarna nu am fost niciodata si nu stiu cat este de accesibil fara echipament de iarna (piolet, coltari, coarda).

Multumesc!

Vineri, 11 martie 2011 - 20:55

Afisari: 23,137

#153  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0621 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org