Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Iunie 2025
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Iulie 2025
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Vremea
Varful Urlea
Muntii Fagarasului
#156  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Starea zapezii in Piatra Craiului. (156)

klausgavrila
klausgavrila..

Despre Valcelul cu Fereastra are cineva ceva informatii recente? Merci

Vineri, 5 iunie 2015 - 12:03

vestale
vestale
Caraba

Mersi baieti, sper sa ajung duminica pe acolo si sa se confirme cele scrise. Pe Valea Urzicii am prins pamant ud si cu o saptamana inainte de MPC-ul de anul trecut.
Cordelina e oricum in rucsac tot timpul, dar pioletul ramane acasa acum; sper sa nu imi para rau.

Vineri, 5 iunie 2015 - 11:27

metaldaze
metaldaze
Caraba

@vestale - Da, am coborat catre Poiana Funduri - La Table. Nu cred sa mai fie zapada consistenta nici pe Valea Urzicii.

Vineri, 5 iunie 2015 - 11:10

xoreax
xoreax
Coarda

@vestale problemele cele mai mari pe traseul de care zici ar fi doar la coborirea pe Valea Urzicii, unde ma astept oricum sa fie un pamant mega umed, numai bun pentru o alunecare de cativa metri peste saritoarea cu cablu.

Daca ar mai fi zapada in zona de padure, oricum n-ar pune probleme.

Evident, ar mai fi cel putin o limba mare de zapada dupa ce treci de intersectia cu Tamasel, inspre ref. Spirlea. Ma refer la asta:

https://lh3.googleusercontent.com/-trJgziINri4/U3kHJgiVILI/AAAAAAAABGY/Wfrs_TeXfBA/s1
152/IMG_7374.JPG

Limba asta m-a intors din drum anul trecut, pe la finalul lui mai. Era acolo si pe 9 iunie, in forma redusa, ocolibila pe jos:

https://lh3.googleusercontent.com/-x-HbYEnXKkI/U5YW3r7w2HI/AAAAAAAACB4/ks1IokzBuDI/s1
152/IMG_7925.JPG

Vineri, 5 iunie 2015 - 10:58

vestale
vestale
Caraba

@metaldaze
Din saua La Funduri ai coborat pe TA spre est, nu?
Nu te-ai dus spre vest, spre Cerdacul Stanciului, Marele Grohotis? Sunt curios daca pe acolo ar mai fi ceva zapada sub adapostul copacilor.

Vineri, 5 iunie 2015 - 10:45

emilian79
emilian79

Multumesc frumos pt informatie, in cazul asta o las pe mai la vara, am tras o spaima pe jepii mici pe o limba de zapada anul trecut, nu mai imi trebuie

Vineri, 29 mai 2015 - 23:12

xoreax
xoreax
Coarda

Salut,

Pe traseul "La Lanturi" inca e zapada, au facut cale-ntoarsa niste amici saptamana trecuta.

Vineri, 29 mai 2015 - 22:44

emilian79
emilian79

Vreau sa fac duminica plaiul foii cresta sudica plaiul foii, daca vremea tine cu mine si nu ma paraseste curajul pana atunci Carpati.org imi puteti spune daca pe acest traseu mai este zapada care sa incurce, urcarea pe la lanturi, multam!

Vineri, 29 mai 2015 - 18:14

comisarul
comisarul
Rucsac

sambata din creasta nu se vedea de loc zapada la vale cat vedeai cu ochii pe calinet, probabil in partea de jos mai este un pic .

Joi, 28 mai 2015 - 10:19

fnc13
fnc13

A mai fost cineva pe padina lui Calinet recent? Ma intereseaza cam cum ar fi zapada

Miercuri, 27 mai 2015 - 18:18

hahaha
hahaha

Ce la fix ai postat, vreau sa fac creasta weekendul urmator si tare as fi vrut sa nu car caotari si toate cele cu mine.

Multumesc !

Luni, 25 mai 2015 - 15:23

metaldaze
metaldaze
Caraba

Salutare,

Am parcurs astazi (24.05) creasta de la Vf. Turnu pana in Saua Funduri, cu urcare din Curmatura si pe traseul de creasta zapada este topita in proportie de 99%. Doar pe sudica, la urcarea pe Coama Lunga, este o portiune mai mare cu zapada in poteca, dar ea poate fi ocolita usor pe langa perete.

@cristi.iliescu - cred ca ne-am intalnit dimineata intre Padina Popii si Ascutit Carpati.org

Duminică, 24 mai 2015 - 23:35

cristi.iliescu
cristi.ilies..
Busola

Piatra Craiului poate fi făcută în condiții de vară.
Eu am urcat ieri pe Piatra Mică și era uscată complet. În Padinile Frumoase am găsit o limbă de zăpadă la vâlcelul asigurat cu cablu, dar nu punea deloc probleme la trecere. Între Ascuțit și vf. Padina Popii un singur loc cu zăpadă, într-o scobitură, între Padina Popii și Turnu încă o urmă de zăpadă. Padina Hotarului fără zăpadă și cu multă verdeață jos, la intrare Carpati.org Asta ca să nu spun că nu există zăpadă.

Din creastă nu părea să se mai vadă zăpadă, excepție făcând câteva văi. Pentru asta, las experții în nemarcate să își dea cu părerea.

Astăzi am întâlnit persoane în creastă care aveau să traverseze întreaga creastă cu echipament de vară.
Așadar ture frumoase să aveți Carpati.org
Mesaj modificat de autor!

Duminică, 24 mai 2015 - 19:23

selenal
selenal

Bună tuturor ! A mai fost cineva recent pe creasta Craiului și îmi poate da detalii referitoare la zăpada rămasă? Mulțumesc!

Vineri, 22 mai 2015 - 01:04

tomcat21
tomcat21

Nu a fost nevoie de ei, zapada era tocmai buna pentru ... bocanci Carpati.org

Marți, 12 mai 2015 - 18:31

makayu01
makayu01

@tomcat si scufitul. Multumesc pentru informatii.
Sa inteleg ca nu v-ati folosit coltarii pe Padina Hotarului, nu?

Marți, 12 mai 2015 - 14:26

tomcat21
tomcat21

Salut, am fost sambata trecuta in Crai, urcat prin Valea Crapaturii apoi pe PR spre vf Turnul si de acolo coborire pe CA pe Padina Hotarului. Totul uscat ca vara si pe PR si pe PA spre Piatra Mica. Doar pe Padina Hotarului am dat de o portinune mai mare de zapada, care insa a fost mai mult decit binevenita pt ca ne-a mai scutit de 'lupta' cu grohotisul Carpati.org

Marți, 12 mai 2015 - 14:20

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

@makayu: Piatra Mica a mers facuta si cand era iarna mai hotarata, m-ar mira sa nu mearga acum...

Marți, 12 mai 2015 - 10:35

makayu01
makayu01

A mai fost cineva week-end-ul acesta in Piatra Craiului?
Se poate urca de la Curmatura pana in Piatra Mica sau Turnul fara coltari?

Marți, 12 mai 2015 - 08:37

adi79der
adi79der
Caraba

Pe cat de bine suna ideea, pe atat de urat suna coltarii cand se intalnesc cu pietrele. Asa cum spuneam anterior, sunt si zone fara zapada.

Am coborat pe unde am urcat, n-am avut dispozitia necesara pentru prea multe descoperiri.

Per total, pe noi nu prea ne-a cucerit... Initial am oscilat intre asta si ceva in Bucegi (V. Bucsoiului sau V. Bujorilor) si inca sunt de parere ca am ales gresit. Oricum, iarna asta am cam fost pe contra cu alegerile - cand era vreme de creasta Craiului, constatam cu dezamagire cat de proasta e zapada pe vai in Bucegi. Carpati.org

In fine, la cum se prognozeaza vremea, cred se va mai asterne un strat zilele urmatoare la altitudini peste 1500 m.

Luni, 27 aprilie 2015 - 23:15

Afisari: 24,016

#156  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0607 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org