Pe 28 februarie am coborât pe Padinile Frumoase din Ascuțit. Nu cred să ajute informațiile, fiind destul de vechi, cred că a mai și nins între timp. Dar...
Sus era multă zăpadă, șleaurile potecii de sub vârf erau acoperite complet și le-am ocolit pentru a nu se scutura cu noi. Vâlcelul asigurat cu cablu era plin, am coborât cu spatele porțiunea pentru că era prea abruptă pentru alte scheme Mai jos, pe grohotișuri era puțină zăpadă până când nu a mai fost deloc. Gheață în pădure până la Curmătura. Sub 1.500 m era primăvară-toamnă.
La Plaiul Foii vreo 10-15 cm de pulver care devin vreo 25-30 cm la 1600 m. Simti toate denivelarile terenului cu coltarii. Pe unele scocuri unde a curs de pe stanca intri pana la genunchi. Westwand-ul e pudrat cu zapada. Pe Secundarul sudic din Vladusca prima saritoare este acoperita cu 5-10 cm de zapada. Cine vrea sa gasesca prizele sa-si ia musai maturica.
Daca a fost cineva in zona Curmatura, Piatra Mica, imi poate spune care este starea zapezii in aceasta zona?
As vrea sa fac o incusrsiune in week-end Curmatura - Piatra Mica fara coltari. Se poate face?
Jurnalul catre care duce linkul pus de Zoly prezinta nu doar Padina Inchisa, ci si Valcelul Secundar plus o continuare despre care cei care au parcurs-o au presupus ca ar fi Hornul Mare. Nu era.
Parcurgerea Padinii Inchise este relativ usoara (1A), principalul obstacol mai serios - Saritoarea de sub Gavan, ocolindu-se pe partea stanga unde exista si cateva pitoane. Dupa acest obstacol se poate iesi pe grohotis in Brana Caprelor.
Si eu multumesc pt clarificare. Nu stiam de Padina Inchisa, si din jurnalul lui Zoly pare intr-adevar peste tot ce am batut pana acum in Crai (ca si dificultate). Cunostintele mele referitoare la denumiri (bune sau rele) sunt capatate de la colegii de tura, si chiar daca mai confunda cate ceva, raman tovarasi de nadejde.
Si daca tot nu e zapada in Crai, si vremea e inca buna...poate mergem acolo sa ne lamurim ce si cum
@all: multumesc pentru clarificare. N-am batut asa mult Craiul si nu stiu toate denumirile, ma gandeam ca poate e ceva ce mi-a scapat.
@zoly: Nu si pentru mine?? Multumesc pt compliment, dar nu uita ca eu nu trec de 1B! Nu fac altceva decat sa ma ocup de imbogatirea culturii medicale a abruptului - sa vada si el de aproape cum e aia poliartrita Asa ca furnicaturile le simt mai degraba in slotul de morcov...
Si apropo de morcov, m-am luat dupa tine si am facut traversarea de Malin a BMC-ului pe unde ai facut-o tu, si m-am cam crucit ce traversare ai facut tu acolo solo! Aia daca o prinzi uda ai cam incurcat-o...
Ionuț, da, e acolo în nord. Și e și ea un nemarcat frumos (pozele din jurnalul citat te vor captiva cu siguranță), dar pare-se mai dificil decât media (nu și pentru tine ):
http://octavian3110.blogspot.ro/2009/07/padina-inchisa-19-iulie-2009.html
Cred că deja te furnică tălpile!
@scufitu_rosu : ai perfecta dreptate, Padina Inchisa este valea care se ramifica din drumul spre Diana si pe care Brana Caprelor o ocoleste pe partea dreapta, in sensul de ascensiune. De fapt o varianta de iesire din Padina Inchisa scoate fix in Brana Caprelor.
Poiana Inchisa e Poiana Inchisa si nu are nicio treaba cu Padina. Nu vad cum vreodata o poiana ar putea fi sinonima cu o vale Singura vale pe care se poate ajunge in Poiana Inchisa e Padina Lancii
Ok...sunt doar un pic surprins, stiam ca Padina Inchisa e in partea cealalta a muntelui. Nu e Padina Inchisa cea pe langa care merge Brana Caprelor, si care iese in Saua Padinei Inchise?
Salut
Pe 1 Nov am fost si eu in Crai. Am urcat in Padina Inchisa folosind traseul nemarcat de la Padina Lancii. Nu este zapada, trebuie doar mare atentie la saritori deoarece unele portiuni sunt acoprite cu gheata. Calculati apa din rucsac fara sa va bazati pe izvorul din Padina Inchisa. Acesta este inghetat
In ciuda faptului ca totul era bocna si ma asteptam sa intalnesc oarece gheata ca in Bucegi, Padina lui Calinet si Hornul N au fost in mare forma, nu retin sa le fi prins vreodata atat de uscate.
Mare atentie insa la friabilitate! Se pare ca apa infiltrata si care a inghetat prin crapaturi a degradat calitatea stancii in multe locuri. Pe saritoarea mare de pe Calinet era sa o patesc, mi-a plecat un ditamai bolovanul pe care-l foloseam ca priza de picior; il incercasem in prealabil, stateam pe el de vreo 10-20 de secunde, si deodata a luat-o la vale. Nici in rest multe prize nu prea stateau locului. Sa aveti grija pe acolo.
Noi am intrat in vale de sus, din ACG, direct sub Săritoarea cu Alveole.
Privind in jos valea, din acest punct, se zăreau depozite mari de zăpadă. Nu am ajuns acolo cu piciorul, dar cei care vor să urce valea din brâu, chiar dacă nu reușesc pe fir ocolesc pe versanți, pot da de zăpadă neașteptată.
"prezintă acumulări de zapadă"
Destul de vag.
Acumularile astea le-ati putut ocoli sau ati urcat pe ele ?
V-au fost de ajutor la abordarea saritorii sau v-au incurcat?
"doresc sa urce valea direct din Brâul de Mijloc, direct sau cu ocoliri (intrarea E.Cristea)"
Cred ca multi doresc sa urce direct din Braul de Mijloc saritoarea cea mare si cam toti nu pot, asa ca o ocolesc. ;-)
5.07 - Valea Podurilor, în aval de Săritoarea cu Alveole, prezintă acumulări de zapadă, aviz celor care doresc să urce valea direct din Brâul de Mijloc, direct sau cu ocoliri (intrarea E.Cristea).
Intrarea prin Amfiteatrul Coltilor Gemeni este curata și uscată.
Sus era multă zăpadă, șleaurile potecii de sub vârf erau acoperite complet și le-am ocolit pentru a nu se scutura cu noi. Vâlcelul asigurat cu cablu era plin, am coborât cu spatele porțiunea pentru că era prea abruptă pentru alte scheme
Luni, 7 martie 2016 - 10:52