Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Vremea
Varful Cozia (Ciuha Mare
Muntii Cozia
#151  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Starea zapezii in Piatra Craiului. (151)

adrianita
adrianita
Caraba

Starea zapezii in data de 17.03: umeda si grea, cu risc ridicat de avalansa pe traseele Karol Lehman si Padinile Frumoase. Am incercat mai intai abordarea pe Lehman, insa zapada era topita si instabila, asa ca ne-am intors. Am urcat pe la Turnu si am mers pana la vf Ascutit cu retur pe acelasi traseu. Zapada destul de putina pe Turnu, iar in creasta in jur de 20 cm; s-a mers destul de usor pe ea. Din creasta am observat foarte multe scurgeri de zapada pe versantul estic, indicand astfel potentiale avalanse.

Luni, 18 martie 2019 - 10:58

nano
nano

Pe 12-03-2019 am incercat sa urc pe Turnurile Diane, poteca nebatatorita, portiuni de zapada unde te afundai am renuntat cand am intrat in zapada pana la mijloc si nu am putut sa ocolesc locul! Pe 12 a nins toata ziua si s-au mai adaugat 30 cm zapada!

Joi, 14 martie 2019 - 16:37

lawr
lawr
Caraba

Duminica 03.03.2019 - Facut Curmatura - Turnu-Ascutit-Padinile Frumoase - Curmatura. Zapada maricia dar foarte buna de coltari. Pe padinile Frumoase cam 30 cm zapada afanata.

Marți, 5 martie 2019 - 07:53

xoreax
xoreax
Coarda

@nano

https://muntii-nostri.ro/download/gpx/1703

A nins in noaptea aceasta vreo 5 cm proaspeti care ascund probabil ceva ghetus pe alocuri.

Coltarii, oricare ar fi ei (gheare pisica, snowline, clasici samd.), tin mai mult de confort pe astfel de trasee de padure fara probleme. Nu vorbim totusi de o ascensiune in creasta unde acestia devin obligatorii.

Sâmbătă, 2 martie 2019 - 08:35

nano
nano

Salut!
Zilele acestea as vrea sa fac traseul Zarnesti-Saua Chiliilor-Refugiul Diana!
Stie cineva cum este starea potecilor, cata zapada este si daca este mai bine sa-mi iau coltarii?

Harta in format .gpx n-am mai putut sa o downladez de pe site-ul Muntii Nostri! Se mai pot descarca harti de acolo? Am reusit sa o descarc de pe alt site!

Sâmbătă, 2 martie 2019 - 02:13

sciprian
sciprian

Duminică 25.11.2018. Padinile Frumoase, zăpada continuă începe cam de pe la 1800m. Pe creastă, din Ascuțit până în Șaua Padinei Închise e zăpadă mică în general, suficientă cât să îți ude talpa bocancilor și să aluneci magistral pe pietrele care se văd, toate. Nu este de colțari. Lehmann ul e destul de curat, zăpadă mică este doar pe unde nu bate soarele. Aș putea spune că sunt niște condiții provocatoare mai ales pe coborâre din cauza zăpezii prea mici ca să acopere pietrele pe care se alunecă tare.
Un lucru interesant, totuși, este faptul că pe budele de la Curmătură nu este lipit niciun sticker de.al vreunui club montan care duce "turiști" contra cost sau magazine cu echipament montan.

Duminică, 25 noiembrie 2018 - 20:55

vjs
vjs

Vineri si Sambata 23-24 nov. 2018. Acumulari mici. In functie de cum a batut vantul doar pe alocuri ceva mai mare, dar se poate ocoli. Creasta se poate face inca fara echipament tehnic si cu bocanci 3 sezoane buni; insa recomand coltari pe coborare. Pe jos nu e zapada deloc pe unde bate soarele.

Duminică, 25 noiembrie 2018 - 16:24

baumwolle
baumwolle
(admin)

Duminică, 1.07

Toate marile artere dintre bazinele Călinețului și Șpirlei se pot parcurge în condiții de vară, peticele de zăpadă rămase putând fi evitate cu ușurință.

Luni, 2 iulie 2018 - 06:00

victoranica
victoranica
Coarda

Vineri, 30.03:

De la Brusturet până La Table, zăpadă relativ puțină, în curs de topire. În pădure spre Grindul de Jos - ceva mai mare și apoasă.
Pe Colții Găinii zăpadă mare, moale dar ok pentru urcat (singură variabilă safe de acces la Grindul de Sus)
Sudica - pentru noi imposibilă. Cornișe de ambele părți , uneori fără a putea spune unde începea una pe est și se termina alta pe vest. Zăpada pleca la orice deviere cât de mică de la creasta matematică, aceasta fiind imposibil de ghicit sub mormanele albe care acopereau tot.

Am fost martorii a peste zece avalanșe maricele pe toată zona Hornurilor Grindului, versanților de sub Grind și a traseului de vară

Vineri, 30 martie 2018 - 23:25

markbv
markbv
Busola

10.03.2018 - Creasta Sudica: zapada mare pe tot parcursul, buna de coltari si pioleti. Daca sunteti mai usurei zapada tine, dar daca treceti de 90, in zonele cu jnepeni poate ajunge pana la brau.

Marți, 13 martie 2018 - 22:40

vjs
vjs

14.01.2017

Zănoaga > Curmătura, zăpada puțină, aproape autostradă potecată. Pisicuțe sau colțari utile din cauza gheții formate pe porțiuni. Urcarea spre belvedere > gheață acoperită cu zăpadă. Spre Piatra Mică > cristale de gheață formate de la zăpada topită căzută de prin copaci.
Urcarea pe Piatra Mică ceva zăpadă și uneori insuficientă gheața prin hornuri pentru prize ok la piolet.

Zăpadă mai multă în creastă și pe anumite porțiuni, dar care nu aduce dificultăți (grație gerului fiind destul de întărită).

Luni, 15 ianuarie 2018 - 07:27

victoranica
victoranica
Coarda

06.01 / 07.01.2018

Pana in Poiana Zanoaga zapada extrem de putina. La Curmatura zapada sub 20 cm.
Urcarea pe Turnu - un soi de mixt, predominand gheata. Cum temperaturile au fost peste 0 C in weekend, nici aceasta nu era foarte solida. La coltari si piolet a fost destul de usor. Zapada putina pe micile valcele stancoase.

In schimb pe creasta, zapada foarte mare, pe alocuri trecand de genunchi. De la Ascutit pana pe La Om, este imposibila orice alternativa la drumul matematic pe creasta, ceea ce implica o serie interminabila de urcat si descatarat hornuri inghetate, cu posibilitati reduse sau nule de asigurare (am reusit sa dam o bucata de cordelina in doua situatii, pentru a improviza mici rapeluri).

Coborarea din creasta spre Grind, nerecomandabila pe traseul de vara (a fost cald si zapada era umeda si foarte adanca). Am coborat tinand matematic creasta Coltilor Gainii, dupa care, odata cu aparitia bradutilor, am facut scurte zigzaguri pana la Grind.

Sambata pe creasta ne-am intalnit cu o echipa de patru barbati care urcasera Padina lui Calinet (amenajand si cateva spituri, din spusele lor). Personal nu m-as fi incumetat pe nicio vale de pe versantul vestic, data fiind starea zapezii (grosimea stratului, consistenta si temperaturile ridicate).

Sper ca aceste informatii sa va fie de folos.

Luni, 8 ianuarie 2018 - 14:51

cos77
cos77

Salut!

Cea mai umeda era saritoarea de la intrare, mai era un petec mic de zapada care se topea deasupra ei. Si celelalte saritori erau putin umede de la ploile din zilele anterioare. Valcelul e practicabil, nu curge apa pe el, doar ca e umezeala si trebuie atentie. Daca ne-ar mai lasa ploile s-ar usca destul de repede Carpati.org

Luni, 12 iunie 2017 - 23:44

dodo79
dodo79
Caraba

Multumim Cos77,
Mai exact care din cele 3 saritori erau ude la Valcelul cu Fereastra ?
Cea de la intrare e mai mereu uda, mai e una inainte de fereastra oarecum diagonala care banuiesc ca era si ea uda, am apreciat corect ?

Luni, 12 iunie 2017 - 21:27

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

Multumim!

Duminică, 11 iunie 2017 - 18:37

cos77
cos77

Salut!

Sambata 10.06.2017: Valcelul cu Fereastra fara zapada, dar umed.
Padina lui Calinet (vazuta de la scara) cu zapada ce parea continua, va mai dura pana se va topi.

Duminică, 11 iunie 2017 - 18:06

dodo79
dodo79
Caraba

Multumesc, e bine de stiut. Padina sindileriei are aceeasi orientare NV (nu NE cum am scris eu eronat) cu vaile de abrupt, e posibil ca si de acolo sa se fi dus deja zapada.

Joi, 8 iunie 2017 - 11:22

baumwolle
baumwolle
(admin)

Duminică, 4 iunie, Padina Șindileriei era complet uscată. Poate te ajută informația.

Joi, 8 iunie 2017 - 06:09

dodo79
dodo79
Caraba

Salut,
Stie cineva starea zapezii pe vaile nord estice din Piatra Craiului?
Daca ati fost cumva puteti spune daca mai sunt limbi de zapada, in ce stare, se pot ocoli etc. pe vaile de abrupt (ma intereseaza in principal nemarcatele, dar se poate include si marcatul "La Lanturi" sau Padinile) din partea NE ?
P.S.: daca nu doriti sa faceti publica informatia este OK si un mesaj privat.
Multumesc,
Mesaj modificat de autor!

Miercuri, 7 iunie 2017 - 15:54

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

Mea culpa, ma refeream la brau :-)
Sa inteleg ca in rest e zapada continua?

Duminică, 4 iunie 2017 - 19:14

Afisari: 22,923

#151  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0590 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org