Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Vremea
Varful Mutu
Muntii Valcan
#151  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Starea zapezii in Piatra Craiului. (151)

baumwolle
baumwolle
(admin)

3.01.2021 Padina Închisă: zăpadă puțină, umezită, de consistența zahărului. Săritoarea de sub Găvan nu are zăpadă nici gheață, parțial condiții dry (zona din stânga), parțial complet umedă (zona dreaptă).

Luni, 4 ianuarie 2021 - 14:48

adrianita
adrianita
Caraba

Duminica, 03.01.21: Pestera-Grind-La Om - am parcurs traseul de vara tur-retur; acesta se afla in conditii optime la data parcurgerii. Zapada putina si stabila, inghetata pe ultimii 100 metri spre varf; parcurgerea in siguranta a necesitat utilizarea coltarilor si pioletilor. Risc minim de avalansa.

Luni, 4 ianuarie 2021 - 13:51

adrianita
adrianita
Caraba

28.06.2020: Am urcat pe Padina lui Calinet, cu coborare pe Valea Podurilor. Saritorile aferente Padinei lui Calinet erau umede pe fondul ploilor din zilele precedente. O limba de zapada ce poate fi ocolita/parcursa fara coltari si piolet se afla amplasata inainte de ultima saritoare dificila. Valea Podurilor in schimb uscata si fara portiuni de zapada.

Marți, 30 iunie 2020 - 20:41

mar1us
mar1us
Caraba

15.05.2020
Sus pe creasta zapada a dispărut,excepție mici petece ascunse,dar prin valcelele aflate pe partea vestica încă este zapada cu consistentă uda la exterior si întărită mai jos.

Duminică, 17 mai 2020 - 11:19

andras
andras
Caraba

15.02.2020

Partea vestica: zapada nu prea mare pana la intersecția drumului spre Laplaz - Maerele Grohotis. Mai departe spre Umeri zapada devine mai mare, moale (tip polistiren) care nu tine.
Pe locul unde am urcat e mixt, zapada mica pe culmi, unde se vede si iarba, gheata pe stanca, gheata in vilcel, zapada mare in vilcel (unde a fost adunat de vant), locuri unde zapada e mare si aproape gata sa rupa. Inclin sa cred ca pe La Lanturi e similar.
Creasta pana Piscul Baciului avea urme bune, langa urme e zapada mare. Coborarea pe Coltii Gainii e in mare parte in zapada moale de cel putin 30 cm, mai putin pe zonele mai inclinate. De la Grind I e poteca in zapada.
In general pe partea estica e mai multa zapada decat pe cea vestica.
Mesaj modificat de autor!

Duminică, 16 februarie 2020 - 18:15

mad
mad
Caraba

Nordica Pietrei Craiului - 14-15 decembrie 2019:
- Intre Turnu si Ascutit sunt multe urme batute, zapada e buna, destul de mica si nu-i nevoie de coltari, iar pioletul poate fi inlocuit de bete.
- Intre Ascutit si Piscul Baciului se poate urma inca traseul de vara, fiind un singur strat de zapada bine sudat de iarba si jnepeni; stratul este relativ mic, iar stanca e in multe parti descoperita, dar sunt si zone cu acumulari. Coltarii si pioletul sunt necesari, se merge la mixt.

Luni, 16 decembrie 2019 - 10:20

andras
andras
Caraba

Inca nu e iarna, dar e aproape. Carpati.org Padina Sindileriei: putina zapada apare dupa 1700m, pe traseu sunt numai petici, in unele locuri e gheata amestecata cu grohotis/pamant. E mai mutla zapada si gheata pe jnepeni. Pe partea estica la coborarea de la Vf. Turnu e zapada mai multa. Nu necesita nici coltari, nici pioleti, de fapt traseul putea fi facut si cu bocanci de 3 sezoane. Totusi pe ambele parti e foarte alunecos, stancile sunt ude. Atentie mare mai ales la coborare.

Luni, 25 noiembrie 2019 - 10:16

mar1us
mar1us
Caraba

In 25.05 pe portiunea de creasta cuprinsa intre Vf.Turnu si Vf.Ascutit zapada a disparut(exceptie mic petec langa refugiul Ascutit)....dar pe iesirea spre creasta din Braul Cioranga sunt portiuni inclinate cu zapada veche.Valea Calinet este in continuare acoperita in proportie mare de zapada intarita si au inceput sa se formeze poduri periculoare in dreptul saritorilor!!

Luni, 27 mai 2019 - 13:32

mar1us
mar1us
Caraba

18.05.In zona vestica pe valea Calinet zapada avea consistenta dura cu suprafata moale.Majoritatea vailor sunt pline cu zapada ceea ce face traversarea lor dificila.

19.05 Pe versantul estic in zona de urcare spre creasta din Grind nu mai este prezenta zapada...exceptie mic petec aflat sus langa creasta.

Luni, 20 mai 2019 - 09:04

sciprian
sciprian

12 Mai 2019 Pe versantul estic, zapada ninsa in perioada 7-8-9 Mai, are in unele portiuni si 40cm. Este moale si apoasa. Nu a curs de peste tot. Pe creasta este zapada in portiunea Timbale - Piscul Baciului.

Duminică, 12 mai 2019 - 21:00

mar1us
mar1us
Caraba

11 Mai in zona vestica dintre La Lanțuri și Cerdacul Stanciului toate valcelele sunt pline cu zăpada.Pe poteca sunt curse avalanșe care fac traversarea vailor delicata.Zapada veche tare acoperită de alta proaspăta moale și destule lavine fac ca abordarea pasajelor sa necesite atenție sporită.Inca este multă zăpada pe sus prin Poiana Închisă și Padina Lancii este complet acoperită de zăpada....mare atenție la trasersare peste valcele!

Duminică, 12 mai 2019 - 09:01

ana_luisa
ana_luisa

04.05 - pe urcarea dinspre refugiul Grind către Vf. La Om erau doar 2 sau 3 traversări peste limbi de zăpada umeda, dar nu puneau probleme. Nu a fost nevoie sa folosesc piolet sau colțari. Pe creasta mai era încă zăpada putina. Pt cei ce vor sa urce dinspre Plaiu Foii(sau de oriunde din partea nordica) și sa meargă pe creasta, recomand echipament adecvat(colțari, piolet, bete, casca).

Duminică, 5 mai 2019 - 09:38

alek
alek

Salutare! Si pe mine m-ar interesa cum e zapada in creasta.

Miercuri, 1 mai 2019 - 11:40

ana_luisa
ana_luisa

Mai aveți informații despre stăteam zăpezii in Crai? M-ar interesa Valea Crapaturii - Vf Turnu - Vf Ascuțit - Brâul Cioranga Mare. Mulțumesc frumos!

Luni, 29 aprilie 2019 - 21:11

andras
andras
Caraba

7 Aprilie. Cälineț. Zăpada mai serioasă apare după șaua sub Refugiul Speranțelor, unde e intersecția dintre marcaj și nemarcatul care urcă direct de sub malul Galben. Zăpadă nu tare și pe majoritatea locurilor se poate ocoli, chiar dacă și în pădure e greu înaintarea, dar așa e acolo... E ceva traversare, dar nimic nu mi s-a părut foarte dificil. Zăpada în Călineț nu era tare, în majoritatea locurilor te afundai între 10-30cm. Urme erau numai pe parte inferioară. Carpati.org În preajma amfiteatrului e mai tare, și era o porțiune unde zăpada superioară aluneca pe zăpada înghețată. La ieșire spre stânga după amfiteatru era singurul loc unde trebuia cățărat, pe...gheață nu foarte tare. C-am de aici am folosit ambii pioleți.
În căldarea superioară e mai tare, dar tot nu e excelent.
în general: sunt ceva cornișe în unele locuri, iar pe vale erau urme de avalanșe mici, scurgeri de zăpadă. Noi am urcat aproape tot timpul fără colțari, zăpada fiind polistiren/nisipoasă, dar apoasă și destul de lipicioasă. Doi dintre noi au pus colțarii în căldare superioară, acolo se pot utiliza...
Creasta spre Ascuțit e în condiții de primăvară, zăpada moale alternând cu porțiuni ierboase. Zăpada într-adevăr e mare în unele locuri, cu urme foarte adânci, pe partea vestică atenție la cornișe.
Coborârea am făcut pe Brâul Ciorânga Mare, destul de anevoios. Zăpadă la fel, chiar mai apoasă, dar aici am folosit colțarii. Sunt coborâri abrupte mai ales pe partea superioară, traversări neplăcute, drumul nu se vede clar mai ales înainte de Canionul Ciorânga. Nu era foarte plăcută, am tot alunecat în unele locuri, iar pe unele porțiuni starea zăpezii nu mi-a oferit încredere deloc. Bocancii, parazăpezii sau udat destul de tare.
La coborâre am mers complet pe marcajul TR, după șa nu sunt probleme majore, numai că era alunecos. Chiar înainte de a reintra în vale peretele "a căzut", dar nu se îngreunează traversarea. Totuși e un loc destul de periculos.

După cum a văzut pe partea estică nu e multă zăpadă.

Luni, 8 aprilie 2019 - 07:50

mar1us
mar1us
Caraba

In 6 Aprilie zăpada pe versantul estic era prezenta doar in zona aflată in apropierea crestei și prin zonele umbrite.Sus pe creasta este zăpada viscolita cu crevasele înșelătoare.Pe versantul vestic zăpada este din abundentă și are consistentă ferma spre nisipoasa.

Duminică, 7 aprilie 2019 - 08:24

laura_beje
laura_beje

Exact! Carpati.org
Cu placere!

Vineri, 5 aprilie 2019 - 12:42

alek
alek

Salut Laura! Mersi de info, cred ca te refereai la 30 martie 2019 Carpati.org

Vineri, 5 aprilie 2019 - 10:18

laura_beje
laura_beje

30 apr 2019
Urcarea pe traseul marcat pana la Refugiul Sperantelor a fost ingreunata de zapada pe portiunile mai abrupte si pe un traverseu mai expus, zapada pe alocuri uda care se strangea sub coltari.

Padina lui Calinet a inceput cu zapada solida, dar a continuat cu zapada gen bobite de polistiren pana la genunchi in care avansarea era solicitanta si aici ne-am oprit.

Din unghiul limitat de la Scara de Fier spre creasta, parea sa se vada o cornisa la iesirea Padinii spre creasta principala.

Marți, 2 aprilie 2019 - 18:34

mar1us
mar1us
Caraba

Pe versantul vestic zăpada se prezenta bine in 18.03...este tare și stabilă!Soarele ajunge târziu și însorirea nu durează multAm urcat prin La Lanțuri și zăpada era perfecta chiar un pic prea dura de la desele reprize de încălzire/inghet.

Marți, 19 martie 2019 - 16:04

Afisari: 22,925

#151  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0796 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org