Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Stefanu
Muntii Latoritei
#151  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Starea zapezii in Piatra Craiului. (151)

rupi2003
rupi2003
Coarda

6 aprilie 2024.
Declar fleșcăiala de primăvară sosită cu o lună mai devreme si intrată deplin în drepturi.
Padina lui Calinet - zapada umezita in profunzime, intra tot bocancul si in mai multe rânduri până la genunchi. Inaintarea a fost lentă si obositoare. In câteva locuri bolovani ies in talveg. La saritoarea mare s-a trecut ușor. O echipa de trei a continuat până în creastă, noi am cotit pe Hornul Cetății Sfărâmate. Zăpada la fel. Rimaye in dezvoltare sub saritoarea cu piton. Bulgarele din saritoare util ca priza de bocanc, la piolet nu tinea, noroc de fisură. Un pic de gheață la ieșire. Mai sus ocolit o saritoare pe stânga, avea rimaye si zapada puțină si moale sus. In partea de sus o porțiune descoperită. Pe Valea Podurilor ținut secundarul apoi traversat in principal la nivelul Seii Caprelor din motiv de 2 praguri descoperite in aval. Pe principal coborat fără probleme pana la rapel, care a fost scurt, vreo 6m.
Azi a plouat continuu mai mult de o oră jumătate cam de cand am traversat in principal, deci zapada este si mai umezita.
Încă înainte sa înceapă ploaia deja se auzeau pâraie susurând vesel în departare in bazinul superior al Văii Podurilor.
Mesaj modificat de autor!

Sâmbătă, 6 aprilie 2024 - 20:52

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

13 ianuarie 2024

Declar iarna intrata in drepturi. Calinet inferior zapada buna, saritori in mare parte acoperite. Deasupra celei mari se nasoleste treaba, viscoleala si placi de vant. Pe Hornul N e infect de urcat, o chestie fara pic de consistenta sub crusta de vant. Ne-am dat jos destul de repede, si nici pe Calinet nu am continuat dincolo de ultima saritoare mai mare ca nu vedeam sensul de frecush nontehnic in vant doar ca sa economisim 2 rapeluri.

https://www.facebook.com/andrei.badea.587/posts/pfbid02oQDyerdmsfZNjygQzCqnqeUHyVv2s3
ynGAeN92gf5KvSfX9U3s5B6f6wpfikhV4ql
poze si comentarii de la colegu'

Sâmbătă, 13 ianuarie 2024 - 19:00

mihaita_39
mihaita_39
Coarda

17 Decembrie 2023 : potecă bătută (se vedea iarba pe alocuri) pe traseul Colții Găinii - La Om ; zăpadă de ~ 70 cm pe traseul de varaă BR (potecă bătută, cu trepte, Ref. Grind - La Om). Pe ambele trasee zăpada era consolidată, compactată, bună de piolet, colțari și schiuri de tură. De pe vârf, se vedea zăpadă pe ambele jumătăți ale crestei, ceva mai multă pe sudică.

Luni, 18 decembrie 2023 - 10:55

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Mai pe marcate, asa, dar 1 dec 2023 - cam 75cm zapada neconsolidata la Grind 1. Pe Coltii Gainii e de acum poteca batuta. De pe Piscul Baciului, Nordica se vedea aproape curata, Sudica cu zapada pe ea

Vineri, 1 decembrie 2023 - 21:17

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

20 noiembrie 2023 - Braul de Mijloc deja pitit bine in zapada. Cam 20-30cm, cat sa fie greu de ghicit.

Miercuri, 22 noiembrie 2023 - 10:38

andras
andras
Caraba

Nu e experienta personala fiindca n-am ajuns la aceasta tura, dar prietenii care au fost ieri (12.11.2023) in Padina Lancii au descris situatia ca fiind delicata: este un strat fin de zapada si gheata pe stanci la urcare, necesitand folosirea corzii si asigurarii din punct fix. Coborarea din Poiana Inchisa spre Marele Grohotis era acceptabila.

Luni, 13 noiembrie 2023 - 12:46

mar1us
mar1us
Caraba

Sambata 22.04.2023 dimineata pe traseul La Lanturi zapada era tare pana sus in marea traversare.Cum a inceput sa ninga am coborat si starea zapezi era un pic schimbata la suprafata spre moale.Nu m-am intalnit cu nimeni in ambele sensuri...doar la urcare erau urme de urs de la Spirlea pana la Zaplaz.

Luni, 24 aprilie 2023 - 21:03

andras
andras
Caraba

24.04.2023 Pe Padina lui Calinet este o urma de avalansa destul de mare. Se merge pe bulgare intarite. Langa urma de avalansa zapada e mai moale, apar si rimaye, atentie unde calcati. Saritorile evident sunt complet acoperite. Deasupra valcelului secundar in loc de bulgara este un culoar mai lustruit unde vin pietre si bucati de gheata spre tine ca pe un tobogan. Zapada e mai tare si aici pe partile laterale. Cum am ratat intrarea in Calinetul Mic, am urcat pana la creasta pe o varianta spre stanga (aparent fara nume), evitand iesirea in Saua Calinetului, iesind chiar dupa primul varf care e spre nord de saua respectiva. Inainte de bifurcatie e o portiune de cca. 10m inghetata, gheata fiind destul de tare si inclinata. Se merge pe coltii frontali. Iesirea respectiva e ok, dar pe un sector deasupra noastra erau cornise. La iesirea in sa la fel sunt cornise mari.
Valea in sine pare stabila, dar daca cade o cornisa din sus... Intotdeauna eram atenti la posibilitatile de scapare spre stanga sau dreapta...
Zapada pe creasta e moale, se mai aduna pe talpa.
Coborarea pe Cioranga Mare era obositoare. Zapada moale si relativ adanca, nu spun ca m-am simtit in siguranta totala. Am coborat mare parte cu fata spre munte. In multe locuri te infunzi cand nu vrei pana la talie. Mai tare era numai la traversarea canionului Cioranga Mare.
Intre asfalt si refugiul Sperantelor pana la saua unde se intalneste drumul direct cu marcaj nu e zapada (exceptia e unde se inchide valea) iar dupa sa sunt petici de zapada si putina gheata.
Din auzite (fiindca ne-am intalnit cu o alta echipa), zapada pe drumul Deubel era buna, destul de tare. Un catel a urcat cu ei de la Plaiul Foii si a si coborat cu noi pe Cioranga Mare...

Luni, 24 aprilie 2023 - 11:43

mar1us
mar1us
Caraba

13.aprilie 2023."Spectacol" de avalanșe pe valcelele din abruptul vestic.A nins mult in ultimele zile si zapada cu consistentă grea este prezenta de la 1500 M.Pe traseul La Lanțuri zapada măsoară peste 1 M. Atentie si prudenta pe traseele din zona vestica...încă mai sunt pe sus mari acumulări de zapada!

Vineri, 14 aprilie 2023 - 07:36

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

1 aprilie 2023

Hornul N nu arata ok deloc. Placa de vant de sus pana jos, macar ii suficient de ingust ca sa nu plece prea usor. Am urcat pana in saua in care se trece spre secundarul Cetatii Sfaramate pe langa pereti, asigurand. Mai sus, traversarea aia ar fi fost one way in conditiile date, si era deja clar ca iesirea pe muchia dintre Timbale nu or sa fie de descris in limbaj acceptabil intr-un anturaj civilizat, asa ca ne-am dat jos pe unde am venit. Saritorile se itesc din zapada da ce se iteste e 1-2m acoperit de gheatza.

Padina lui Calinet in partea inferioara plin de bulgari de avalansa. Saritorile aproape complet acoperite, doar se itesc usor din zapada cat sa calci in pseudobergschrund. Zapada lipicioasa, cat bocancu.

Luni, 3 aprilie 2023 - 09:59

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

2023-01-15

La Ascutit deja zapada continua. Pe Valcelul cu Fereastra, cam vreo 30cm pulver direct pe stanca. Pe Valcelul cu Smardar, jnepenii is inca partial descoperiti, am inceput sa dam de placi de vant (mici, si nu prea plecau, dar erau) . Noi am continuat pe Muchia Timbalului Mare. Din creasta, se vedeau acumulari deja bunicele in valcelele mai largi.

Luni, 16 ianuarie 2023 - 09:48

andras
andras
Caraba

25.09.2022 Pe Calinet era curat cel putin pana la Valcelul Secundar, dar la altitudni mari, inclusiv la iesire era zapada continua. Nu stiu cat de tare sau mare. Poza cu zona superioara: https://imgur.com/a/U6ksXpD
Pe Braul de Sus in jurul acului de la Anvon erau petici de zapada fara a pune probleme.
Mesaj modificat de autor!

Luni, 26 septembrie 2022 - 18:20

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

8.05.2022

Padina lui Calinet: zapada buna, densa, urme batute, am urcat ca pe scari rulante. In partea superioara zapada usor flescaita de soare, cu melcisori ocazionali.

Valea Podurilor (intre creasta si saua caprelor, daca nu gresesc toponimia): aceeasi zapada usor flescaita in partea de sus, mai jos destul de buna (cu ocazionale gauri). In zona seii, e o crapatura mare orizontala in zapada, de detasat dar nu plecat.

Valcelul Caprelor, mai jos de sa: zapada pana peste genunchi, cu ocazionale gauri pana la sold. Saritoarea de sub iesirea in Braul de Mijloc e descoperita.

Braul de Mijloc, pe scurta portiune dintre Capre si Padina lui Calinet, e aproape in intregime curat

Duminică, 8 mai 2022 - 20:44

mar1us
mar1us
Caraba

In 14.04.2022 pe Valcelul Craitei,Anghelide,Braul de Mijloc (Ulcior) zapada avea consistenta buna dura la suprafata ce permitea folosirea corecta a pioletului/coltarilor.Mai multe culoare de zapada dure,pe care avalansele au curs,ajuta sa avansezi rapid.Intre timp a mai nins proaspat cam 20 cm.

Miercuri, 20 aprilie 2022 - 09:57

rupi2003
rupi2003
Coarda

Azi pe Valcelul Umerilor zapada mare si neconsolidata. Zapada zahar prin care pioletul trece pana la stanca cand ti-e lumea mai draga. Putine zone unde te puteai baza pe pioleti in zapada tare sau gheață. Cele mai proaste conditii pe care le-am prins iarna pe Umeri. Ne-am retras pe unde am urcat, inainte de hornul de sub Braul de mijloc.

Sâmbătă, 26 februarie 2022 - 22:12

mar1us
mar1us
Caraba

In 23.12.2021 pe traseul La Lanțuri zapada pufoasa de 1 M in zona abrupta de sub Zaplaz.

Sâmbătă, 25 decembrie 2021 - 10:28

baumwolle
baumwolle
(admin)

19.12 Vâlcelul cu Fereastră: prima săritoare în condiții excelente de mixt; a doua și a treia în condiții proaste de mixt, cu zăpadă neconsolidată și mare, după care zăpada ajunge binișor până la piept. Pulver, în două straturi principale.

Luni, 20 decembrie 2021 - 11:09

mar1us
mar1us
Caraba

Sambata 11.12.2021 sus pe creasta nordica in portiunea Turnul-VfAscutit strat de zapada pulver, neaderenta,cu placi dupa 2000 M.Aproape la fiecare pas se intra în zapada mai mult de 30 cm.

Luni, 13 decembrie 2021 - 11:24

baumwolle
baumwolle
(admin)

12 iunie
Padina lui Călineț: zăpadă compactă în fir, căteva săritori ușor descoperite până la confluența cu Călinețul Secundar; continuă mai departe, cât s-a putut vedea de la distanță.
Vâlcelul Caprelor: zăpadă compactă în fir, toate săritorile acoperite
Valea Podurilor: limbă mare de zăpadă la confluența celor două fire, sub Țancul Ascuțit; Săritoarea cu Alveole uscată; poteca pe sub Colții Gemeni uscată.

Luni, 14 iunie 2021 - 20:01

adrianita
adrianita
Caraba

Duminica, 17.01: Curmatura-Vf Turnu-Hornul Gainii - am gasit urme numai pana la baza urcarii spre Vf Turnu si pe Hornul Gainii. In rest, omat din belsug pe ultima suta de metri aferenta Vf Turnu si pe creasta Craiului (in unele parti pana la brau). Stratul gros de zapada proaspata si afanata (in special in zona de padure) necesita atentie si utilizarea traseelor de iarna.

Marți, 19 ianuarie 2021 - 09:36

Afisari: 22,769

#151  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,9288 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org