Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Mare
Muntii Gurghiu
#46  Inapoi 1 2 3 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Sfaturi (46)

ionut_
ionut_

Î mi cer scuze, ,,senty,, pentru ca nu am specificat ce fel de sfaturii.

Marți, 9 februarie 2016 - 00:42

grumi
grumi

Era mai potrivit la sectiunea echipament montan.

Sâmbătă, 6 februarie 2016 - 18:58

senty
senty
(admin)

Ma uit la acest thread, numit "sfaturi". Este pus la categoria trasee/ture. Initiatorul, desi nu a specificat ce fel de sfaturi vrea, a primit unele indicatii despre ce cauta sa afle.
Vad ca discutia, incet incet ia alta destinatie, care nu mai corespunde cu titlul.
Va rog sa respectati topicul.

Sâmbătă, 6 februarie 2016 - 18:01

robertl
robertl

Pentru inceput sau pentru un buget mai limitat ( diverse considerente) puteti achizitiona si produse mai "semi-tehnice"
Un site util in acest sens este : http://www.sportsdirect.com/outdoor (sau bravosport-ul de la noi dar de preferat englezii, preturi mai mici + transport acceptabil )

Se gasesc chiar si produse cu specificatii tehnice acceptabile mai ales la jakete... la polare aveti de unde alege..

Sunt de incredere ( am mai recomandat si altor "incepatori" si au fost super multumiti...)

Oricum se poate "ochi" un produs si cere cateva informatii suplimentare aici...

Plata fie card fie PayPal ( de preferat PayPal dar nu obligatoriu)

Transport ~ 10 euro + numar de tracking ( cam in 4 - 5 zile ajung produsele)

Vineri, 5 februarie 2016 - 22:58

odin
odin
Rucsac

De regula promotiile au ca scop vanzarea de marfa nevandabila.
Nu se vinde din diverse motive, nu e buna marfa, e reambalata, are defecte, etc. Sau e prea multa si ,,se strica'' pentru ca nu mai este la moda sau nu mai este sezonul.

Imi pun mereu intrebarea de ce nu s-a vandut in sezon si raspunsul e unul: lacomia vanzatorului. Vrea sa isi recupereze banii pe care de altfel i-ar pierde. Daca nu s-ar lacomi la ,,scor'' ar avea si afacere dar el vrea sa castige dublu sau triplu, ,,castigand'' la pret de vanzare in loc sa castige la numarul de vanzari cum e normal. Altfel ar fi preturi acceptabile mereu.

Eu am ce am cu promotiile si cu talpa vibram, le vorbesc de rau. Si daca imi permiteti o parere, ca sa scapi de pretul mare in sezon, cumparati numai extrasezon si daca se doseste marfa cum zicea colegul, incercati pe internet ca gasiti marfa buna.
Numai asa scapi de lacomia vanzatorilor nostri care te jupoaie de viu. Incercati cu incredere internetul ca e mai bine.. Cu 80 euro am luat un sac de iarna cu confort -25. La noi cat ar costa?

Ma enervasem eu odata cand la magazinul descris mai jos aveau niste preturi exorbitante pentru niste rapandule de incaltari care erau de unica folosinta.

Vineri, 5 februarie 2016 - 20:14

zentai
zentai
Coarda

Se sfătuiesc și-n asta, ca pe frate-miu! Carpati.org

Dacă în orizontul tău de așteptare se vede numai munte, merge să te arunci la promoții, în baza unei liste și a sfatului cuiva priceput.Investești în viitorul tău, viitor care să însemne măcar Mont Blanc Carpati.org. Pentru că e vorba de foarte mulți bani și o să te copleșească un sentiment de disperare..."eu când mai trăiesc, frate?!"

E ca și cum ai vrea să te apuci de caiac, dai bani pe unul, pe fustă, pe padelă, pe vestă, pe saci impermeabili și când ajungi la apă descoperi că nu-ți place.Înțelegi?

Și când ai ieșit cu echipamentul din magazin, fix din momentul ăla, valorează jumătate, asta dacă ai cumpărat ceva de calitate.Că dacă ai luat trompete, o să umpli OLX-ul cu anunțuri și stai cu ele,poate se nimerește vreun fraier sau vreun nepriceput.

Dacă vrei doar să fii happy pe munte, mergi cu ce ai și cu timpul o să te dumirești ce-ți trebe!Pentru început, esențiali sunt doar bocancii.Și-n felul ăsta totul o să vină de la sine, natural!Și tu alegi "algoritmul" investiției în echipament de munte!

Vineri, 5 februarie 2016 - 13:56

cristi.iliescu
cristi.ilies..
Busola

De obicei, la sfârșitul unui sezon (vară/iarnă) apar promoții la articolele rămase. Pe la mijlocul toamnei vei găsi piese din colecțiile de vară la preț redus, iar când dă primăvara vei găsi articole rămase din colecțiile de iarnă.

Regula nu se aplică întotdeauna și peste tot. De exemplu, piesele foarte scumpe sau la mare căutare pot fi stocate în depozit până când revine sezonul în loc să fie vândute la un preț mult mai mic. Ceea ce trebuie să faci tu este să pui ochii pe ceea ce îți trebuie, să te uiți care sunt magazinele care comercializează aceste articole și să urmărești periodic dacă apar reduceri.

În această perioadă, Himalaya are prețuri mai mici la produsele Mammut, Nootkasport oferă o reducere la câteva perechi de bocanci (probabil numere mici sau mari), după ce tocmai a încheiat un nou val de reduceri la rucsacuri etc.
Spor la căutat!

Vineri, 5 februarie 2016 - 13:50

grumi
grumi

Fiind la inceput , ma uit de promotii . Stie cineva cand sunt promotii la echipamentul montan ?

Vineri, 5 februarie 2016 - 13:41

ratza
ratza
Busola

Ionuț, în 20-21 fac o tură pe Cozia cu niște prieteni cicliști, majoritatea începători. Zăpada e inexistentă, iar dacă vrei să vii ești binevenit. Mă poți contacta pe privat.

Miercuri, 3 februarie 2016 - 19:19

macaz2006
macaz2006
Caraba

Eu zic sa astepti pana cineva pune o tura usurica. Ture de vara nu prea cred eu sa vedem pana prin mai.
Eu cred ca te poti gandi si la ture de iarna usurele daca ai ceva bani de echipament.
Decathlon are produse slabute. De la ei merita sa cumperi:
- hanoracele de ploaie - cam 30 lei
- geaca impermeabila de 5000mm - 120 lei - chiar tine bine si la apa si la vant si nu face condens
- parazapezi cu cablu - 70 lei - isi fac bine treaba
- tricouri tehnice - incepand cu 20 lei
In rest: "dincolo era mai ieftin", as adauga: si mai bun!

Eu nu am mustrari de constiinta atunci cand cumpar SH, ba, inca mai o si zic in gura mare, dupa cum se vede. Gasesti lucruri in conditii foarte bune daca sti unde sa cauti si ai rabdare sa apara produsul cautat de tine. Gasesti bocanci, softshelluri, pufoaice, pantaloni, polare, windstopere, manusi, cam tot ce ai nevoie la preturi sub sfert din ce e la raft.

Sunt cativa pe aici care fac si ture foarte frumoase iar unele dintre ele destul de usoare, dar de care nu te lipesti fara un echipament minim

Miercuri, 3 februarie 2016 - 16:44

zentai
zentai
Coarda

Și niște sfaturi de abordare:
- nu te descumpăni niciodată. Crede-mă, orice ar fi, sunt soluții!Frica, pe munte, singur, e cel mai mare dușman al tău. La recapitulare, acasă, o să realizezi că a fost neîntemeiată. Nu fi curajos, că nu e nevoie.Nu ești la război. Fii doar prudent, ce simți tu prin a fi prudent. Tu ești măsura lucrurilor tale, ce vrei să faci pe munte.Vrei să urci până la bătrânețe sau vrei să devii o amintire?!

- nu pleca într-o tură fără să ai harta masivului/zonei, chiar dacă marcajul e din zece în zece pași.Și fă din asta etica ta. Nu pune piciorul într-un masiv dacă nu ai harta locului. Înainte de a pleca în tură, încearcă să memorezi harta, detaliile traseului pe care vrei să-l faci, pe toată lungimea lui. Stabilește niște repere și verifică-le pe hartă, când ajungi la ele.Și fă și din asta un obicei permanent, pentru orice tură viitoare. Dacă pierzi harta sau ți-o ia vântul, sau se udă de la ploaie, măcar ai habar, vag, pe unde ești. Plus că te poți verifica la timpi.

- verifică, înainte de a pleca, cum stai cu frontala.Funcționează?Ai baterii bune?Mai ia-ți un rând de baterii de rezervă. Fă asta chiar și dacă vrei să faci o tură de 2 ore. Dacă-ți rupi un picior, din greșeală, alea 2 ore s-ar putea să devină 12 ore! Carpati.org

- nu pierde din vedere, niciodată, că ai nevoie de apă. Socotește treaba asta de acasă, n-o lăsa în calculul "las'că văd eu";

-dacă simți că nu e OK o treabă, renunță.Ai o viață în față să reiei de unde ai rămas și cu timpul vei avea experiență.

Baftă!
Mesaj modificat de autor!

Miercuri, 3 februarie 2016 - 14:02

grumi
grumi

Ionut . Eu sunt fix in aceiasi situatie. Cauta articole aici pe site ca sunt multe si bune . Strang ceva bani sa imi cumpar un rucsac , un sac de dormit si niste bocanci mai de calitate , restul echipamentului va urma dupa ce vad cum sunt turele si stiu exact ce imi trebuie . Trebuie sa castig experienta si o sa incep din aprilie-mai sau asa e in plan acum, vreau sa procedez corect ca nu eo situatie unde se pot face scurtaturi . Eu am vorbit mai mult cu o persoana de aici de pe site si m-a ajutat cu multe sfaturi .

Miercuri, 3 februarie 2016 - 14:02

zentai
zentai
Coarda

Plus busola. Una bună, dacă ai noroc de una militară...
Harta e o simplă grafică fără busolă.Prima mea tură în Bucegi, vara, la tur a fost la busolă (practic, am trecut prin norii de ploaie, de la Vf. Scara la Cabana Omu), la fel și prima tură iarna (ceață persistentă de la Piatra Arsă la Babele).

Dacă ești începător, e bine să excluzi alcoolul chiar și la cabană...că cine știe ce idei îți mai vin! Carpati.org

Miercuri, 3 februarie 2016 - 13:37

ratza
ratza
Busola

Cîteva completări.
- harta e inutilă dacă nu știi s-o folosești și/sau să te orientezi în teren;
- volumul bidonului depinde de cîtă apă bei și cîtă găsești pe traseu;
- rucsacul ar fi bine să stea pe șolduri, nu pe umeri.

Miercuri, 3 februarie 2016 - 13:29

ionut_
ionut_

am inteles, mersi mult (y)

Miercuri, 3 februarie 2016 - 12:19

florin.ciobanu
florin.cioba..

Eu prefer sa fiu mai precis.
Pana la vara mai ai de asteptat...
Totusi noi montaniarzii si salvamontul consideram ca pe munte sunt doua anotimpuri: iarna si vara. Vara se considera incepand cu data de 1 Mai. Deci mai ai de asteptat 3 luni.
In Bucegi pentru inceput recomand traseul Busteni-Gura Diham-Cabana Poiana Izvoarelor-Cabana Diham-Cabana Gura Diham-Busteni. Timp de parcurs 6 ore intr-o zi sau poti inopta la Cabana Diham injumatatind timpul pe zi.
Echpament minim:
-harta masivului (bucegi)
-bidon apa (un pet de 1-2 litrii)
-rucsac, ghiozdan orice dar sa-l porti pe umeri
-caciula
-geaca cu gluga
-bocanci (hai ca merge si-un adidas prima oara)
-pantaloni lungi
-1-2 tricouri de schimb, ciorapi de schimb
-bluza, polar...
-buletin.. daca te cazezi la cabana

Un sfat important este sa pleci pe traseu de dimineata (ora 8-9) pentru a avea timp destul de neprevazute (ploaie, furtuni...).
Alt sfat important: NU o da pe bere si alte spirtoase pe traseu sau la cabane daca nu inoptezi acolo si mai ai de mers, te va molesi chiar si o singura bere.
Calculeaza timpul traseului propus pe harta plus pauze astfel incat sa ajungi la locul de cazare/gara cu 1-2 ore inainte de a se inopta.
Atentie cu cine mergi, cel care va face pe ''ghidul'' sa nu te bage in... balarii. De aceea am pus pe primul loc la echipament harta.
Foarte important este sa tii poteca marcata, sa nu o pierzi. Sus in platou (Piatra Arsa, Babele) vara te poate prinde ceata. Daca ai pierdut poteca e jale, nu stii incotro sa mergi.

Drum bun!

Miercuri, 3 februarie 2016 - 12:07

ionut_
ionut_

multumesc.

Miercuri, 3 februarie 2016 - 11:13

ratza
ratza
Busola

În măsura în care voi reuși să-mi fac mai mult timp liber anul ăsta, promit că voi organiza eu cîteva ture cu și pentru începători.

Miercuri, 3 februarie 2016 - 10:41

monycata
monycata

Cum spuneau si colegii, ia-o ușor. Nici munții și nici norii nu pleacă de-acolo. Întotdeauna mă bucur când aud pe cineva că "vrea să se apuce de așa ceva". Dar până a vedea lumea printre nori, mai e. Iarăși depinde ce fel de om ești și ce frumuseți apreciezi în viață. Mi s-a întâmplat să merg însoțit de cunoștințe pe trasee adaptate totuși condițiilor lor fizice; ajunși la. să spunem, destinație, reacția a fost: "m-ai cărat atâtea ore până aici ca să văd ce?". Dacă ești dispus să depui efort susținut ore bune pentru a te bucura de un scurt moment, merită. Dacă după atâtea ore de trudă frumoasă (pentru cei mai mulți dintre noi) te poți așeza pe iarbă și căsca ochii, așa aiurea, și asta să te facă fericit, da, merită. Orice lucru frumos se obține prin muncă. Multă baftă!

Miercuri, 3 februarie 2016 - 07:22

ionut_
ionut_

pentru ca vreau sa vad lumea, dintre norii.

Miercuri, 3 februarie 2016 - 01:35

Afisari: 4,394

#46  Inapoi 1 2 3 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0774 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org