Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Aprilie 2025
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Mai 2025
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Vremea
Varful Giumalau
Muntii Rarau-Giumalau
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Retezat la inceput de August 2016 (5)

jidanu
jidanu

Nu vei fi singur odata ce ai ajuns la bucura si de acolo te bagi in seama cu alti turisti si cu siguranta va veti insoti pe trasee.

Anul trecut am fost si in poiana pelegii cu masina deci pe la baraju gura apei. Pana la baraj drumul e foarte usor de parcurs, mergi repede insa dupa baraj se circula cu treapta 1-2, insa am parcurs drumul fara sa ating cu masina pe jos niciodata.

Tot acum 2 saptamani am fost la rausor si la fel, drumul este excelent, se circula fara probleme.

Dupa mine daca mergi cu masina ta si singur sugerez sa mergi prin poiana pelegiim lasi masina aici si din poiana pana la lacul bucura faci o ora jumate. In cazul in care prinzi vreme extrem de nefavorabila, esti si singur, urgent ajungi pana la masina de la lac.
Daca alegi rausor sau carnic ai distanta mai mare de parcurs pana la Lacul Bucura, dublu comparativ cu poiana pelegii-lac bucura
Mesaj modificat de autor!

Joi, 21 iulie 2016 - 13:26

erosnicolau
erosnicolau

@jidanu: Multzam pentru update!

@turturelu: Multzam mult pentru sugestii. Tocmai imi dau seama, dupa ce am citit mesajul tau, ca stiu atat de putin despre denumirile zonei incat nu stiu daca e o idee chiar buna sa plec singur...

Joi, 21 iulie 2016 - 13:11

jidanu
jidanu

la carnic am fost eu acum 2 saptamani si se circula fara probleme pana langa padure unde incepe poteca (masina-un pasat destul de jos)

Joi, 21 iulie 2016 - 10:35

turturelu
turturelu

Salut,
Din cate am vazut au fost ceva probleme cu drumurile de acces si pe la Carnic si pe la Poiana Pelegii. Cred ca s-au rezolvat mai bine sau mai putin bine intre timp.
Daca tot urci pe acolo, eu ti-as recomanda Retezatul Mic...mie imi place foarte mult, dar eu am umblat foarte mult prin cel mare si poate de-aia vreau altceva. Tu daca n-ai mai fost de atatia ani, cu siguranta vrei ce-i mai fain/cautat.
Cu tabara la Bucura se pot face un milion de variante de circuite, in functie de vreme si de cat te tin curelele, de cat de bine cunosti masivul si de cam ce vrei sa vezi.
Dintre astea clasice si mai lungi (le poti scurta cam pe toate in caz de nevoie) ar fi:
*prin Caldarea Berbecilor sau pe la Coltii Pelegii pe Peleaga, Papusa, Portile Inchise, coborare spre Galesul si intoarcere prin caldarile Galesu-Rea-Pietrele si apoi prin Curmatura la Bucura. Pe vremuri exista un traseu care traversa caldarile. Pe vreme buna te poti orienta fara probleme sa treci din una in alta si o sa mai gasesti si urme ale vechiului traseu si locuri foarte frumoase, inclusiv un lac mic si ascuns in forma de inima Carpati.org . Daca nu, la intoarcere urci pe marcaj (PR cred) inapoi in creasta.
*Curmatura-Vf. Bucura-creasta-Vf. Retezat si intoarcerea pe la Poarta Bucurei si Lacurile Agatat si Portii. Se vede frumos spre rezervatie
*Saua Judelui-Judele-coborare spre Zanoaga-Crucea Trasnitului si Creasta Slaveiului inapoi la Saua Judelui sau in jos spre lacurile cu nume de fete.
*din Poiana Pelegii eu as urca Saua Plaiul Mic si de acolo spre Iorgovan-Gauroane sau Piule-Plesa sau Piule si Scorota toate spre Campusel si Cheile Butii
Vreme buna si "succesuri"!
Sa nu uiti o harta buna...cu Retezatul chiar exista Carpati.org

Joi, 21 iulie 2016 - 08:54

erosnicolau
erosnicolau

Salut,

Am libera prima saptamana din August (de luni pana duminica). Asta inseamna, daca scad doua zile pe drum, ca am la dispozitie 5 zile de haladuit, si cum n-am mai vazut Retezat-ul vara de vreo 8 ani, ma gandesc sa-l revizitez.

Nu ma pricep la organizat ture, asa ca daca mai gasesc colegi de tura pe-aici e super, dar daca nu, macar pot pleca singur dar cu sfaturi de la voi.

Traseul Carnic - Gentiana - Bucura l-am tot facut (si iarna si vara), asa ca de data asta as intra spre Bucura pe la Poaiana Pelegii. Cum nu l-am mai facut, orice sfat e bine-venit.

Apoi as campa la Bucura si-as incerca, in zilele astea, sa re-vizitez lacurile, Judele, sa vad daca reusesc sa ajung pe Vf. Retezat si pe Papusa (nu le-am mai urcat, sfaturi? trasee?).

In afara de locurile astea, ce-mi mai recomandati sa vad / sa incerc?

Multumesc, si vara faina,
Eros

Miercuri, 20 iulie 2016 - 23:33

Afisari: 1,690

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0489 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org