Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Prislop
Muntii Tarcu-Muntele Mic
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Recomandare traseu Ciucas (14)

andras
andras
Caraba

Ciucas e de facut cu familia, probabil nu veti fi singuri pe acolo. Carpati.org Atacul s-a intamplat chiar in fata cabanei Muntele Rosu. Daca ajungeti cand e deja lume multa, nu cred ca va fi o problema. Era ceva neasteptat intr-un loc atat de umblat.

La stana de la Zaganu (mai exact la Poiana La Groposarele) am fost inconjurati de caini, dar nu atacati. Problema acolo e alta. La coborarea de la Poiana Zaganu inspre poiana acela mare e o poteca nemarcata, dar larga si umblata, care trece prin o zona de vegetati densa care e preferat de ursi. Trebuie mers in grup si multa galagie pe acolo. Noi n-am vazut-o, dar un prieten "l-a scos" pe ursul din tufis de mai multe ori acolo.
Drumul nostru a fost ori Muntele Rosu-Groposarele-Zaganu si inapoi pe acelasi drum (mai umblat, mai sigur daca aveti grija de ursi), ori circuitul Muntele Rosu-Groposarele-Zaganu-Poiana Zaganu-Poiana La Groposare -Muntele Rosu.

Anul acesta am mers sa vedem rhododendoni si a fost o dezamagire totala. Cumva tineam minte ca si aici sunt bujori, dar nu. Am gasit cred 3 bucati (pe cand cu o saptamana in urma Tiganesti in Bucegi era plin). Zona e plina de afine, dar nu sunt rhododendoni. Altfel era foarte frumoasa, plin cu flori.

PS: In zona Zaganu sunt muuulte flori de colti, dar public nu scriu locul exact, chiar daca nu e foarte greu de gasit.

Marți, 26 iulie 2022 - 18:17

oldmama
oldmama

Mulțumesc pt. Răspunsuri
Încă nu știu dacă e o idee buna sa ma duc cu familia într-un loc in care nu am mai fost ( doar l am văzut de la distanta din mașină)
Nu am găsit nimic convenabil pe booking.com deci rămân la mana olx-ului și a altor site-uri de direct booking.

Unde ziceați ca sa întâmplat sa va atace cainii, mai exact?
La stana de sub Zaganu, se poate trece, având în vedere ca e totuși traseu circulat ???
Sau, se poate aborda Zaganul dinspre V, via m. Rosu, gropsoarele? Nu stiu ce mi s a pus pata pe acest munte.
Poate din cauza reclamei făcute la vremea rododendronului, care evident ca nu mai e momentul acum.

Marți, 26 iulie 2022 - 16:16

andras
andras
Caraba

Am uitat sa scriu experienta avuta luna trecuta la Muntele Rosu: am ajuns relativ devreme acolo (inainte de ora 8), nu preau erau turisti in zona si am fost atacati de o haita de caini chiar pe asfalt, aproape de masina. De obicei nu avem probleme cu dulaii, trecem relativ des langa oi, iar aici oii erau departe, ingraditi. Totusi am fost atacati, cainii erau FOARTE agresivi, proprietarul a alergat spre noi vizibil speriat. Spre sa fi fost un caz unic...

Luni, 25 iulie 2022 - 22:26

andras
andras
Caraba

Nu am stat in casutele respective, dar probabil e mai bine sa stati la Cheia si sa faceti ture cu masina. Muntele Rosu e aproape, Vf. Gropsoarele se poate face cu un copil de 7 ani (noi am mers chiar pana la Vf. Zaganu si inapoi pe o alta ruta cu 2 copiii de 7.5 ani), dar stiu depinde de starea de spirit a copilului. O alta zi tot de acolo se poate traversa relativ usor pana la Cabana Ciucas si urcat spre varf, sau alternativ se poate urca cu masinile de teren ale cabanierilor prin Valea Beriii. Sau se poate face o tura de la pasul Bratocea inspre Vf. Ciucas, chiar daca nu urcati pe varf.

Asta daca aveti masina la dispozitie. Daca nu, problema e mai complicata, atunci are sens sa aveti tabara la Muntele Rosu sau cabana Ciucas.

Cat despre Transbucegi: nu e de speriat. E putin ingust, trebuie atentie (= viteza redusa) pe o portiune unde nu stii daca e cineva dupa curba sau nu. Altfel e frumos, am facut si ruta Piatra Arsa-Brana Marea al Caraimanului (cu atentie!) - Curcea Eroilor-Babele-Piatra Arsa cu copiii mai sus amintiti cand nici nu au implinit 7 ani.

Luni, 25 iulie 2022 - 22:16

oldmama
oldmama

Bună seara
Pentru o vacanta de 2, maxim 3 nopți și resp 4 zile, cu familia ( mama tata și copil 7 ani) ar fi recomandat Ciucasul? Ca și condiție fizica, sunt imprevizibili, uneori vor/ pot/ au chef, alteori nu.
Unde ar fi recomandat sa ne cazam, Muntele rosu ( căsuțe Silva) sau în statiune, la o pensiune dacă găsim disponibil ceva sub 200 lei/ noapte?
Ma gândesc ca de la m. Rosu se poate pleca mai ușor în trasee de "1zi" ( spre vf. M. Rosu, spre vf. Ciucas , poate chiar pama la Zaganu- măcar eu), dar, oare e un loc în care sa stai 2-3 nopți zile fără sa te plictisești, cand te întorci de pe traseu? Căsuțele par mici, curte nu e, baie nu e, dacă mai da și o ploaie te-a băgat la coteț, adică mai degrabă vad locul ideal de cazare pt când vii rupt de oboseala de pe traseu și chiar nu îți mai tb nimic ( și chiar și asa risti sa ai gălăgie de la restaurant și alte grupuri venite sa "petreaca")
Pe de alta parte, dacă ne cazam în stațiune, "castigam" 5 km de asfalt sau forestier pana la întrarea pe orice traseu mai frumos, cu view, ceea ce garantat le va tăia elanul puturosilor mei.
Oare ar fi mai bine sa ma opresc tot la Bușteni, și sa gândesc o tura mai scurta ( max 4 ore) pe care sa ii silesc sa meargă, cu mine și o tura mai lunga pt mine solo, dacă ma simt In stare, lasandu-i pe ei sa se odihnească la pensiune sau pe v
Cerbului la "garla"?
( btw, fii-mea vrea sa o duc " la cruce" dar inca nu am găsit soluția fiabila, fara sa dau 250 lei la telecabina sau la vreun "taxi" 4x4, iar tati nu are curaj sa urce pe transbucegi cu masina)

Luni, 25 iulie 2022 - 20:31

andras
andras
Caraba

Pentru mine Ciucas e o munte "pentru o zi", deci nu m-a interesat prea mult nici locurile de campare, nici sursele de apa. Daca vrei ture fara cort, logic e sa urci pe Valea Berii pana Cabana Ciucas sau te duci la Muntele Rosu, lasi cortul acolo si o zi mergi la Vf. Ciucas, o zi la Vf. Zaganu. Ai apa, ai loc de cort, daca esti cu masina te intorci direct la masina. Minus e aglomeratia, praful pe Valea Berii (sau urci direct cu masina personala, pana la Muntele Rosu e asfalt...) Cumva inclin spre Muntele Rosu ca loc de baza.
Daca cari cortul, eu as merge pe varianta Bratocea-Saua Tigailor-CR-Tigaile-campare undeva intre intersectia cruce rosie/banda rosie, parca vazusem corturi acolo, montarea cortului si o fuga pe Varful Ciucas si inapoi. Alternativ acelasi traseu, dar in alta directie: Saua Tigailor-Vf. Ciucas - o fuga sub Tigaile fara bagaje. A doua zi Cabana Ciucas-Muntele Chirusca-Gropsoarele-Zaganu. La coborare nu cunosc portiunea de la Poiana Zaganu spre Cheia, am fost pe acolo de doua ori si in ambele cazuri de la poiana respectiva am coborat pe un nemarcat pana la Poiana Gropsoarele de unde ai o priveliste foarte buna spre creasta. Atentie, e un loc acolo unde sunt ursi. Altfel poiana e foarte frumoasa, numai buna de campat, dar sunt ursi si e o stana... Poteca respectiva e destul de lata, o gasesti chiar langa stana, cobori spre dreapta si in cca. 50 metrii ar trebuie sa vezi poteca care prima data merge inapoi, spre creasta)
Sub Tigaile parca era un izvor, trebuie urcat spre stanci dupa ce incepi coborarea pe CR, dar s-ar putea ca memoria sa-mi nu fie foarte buna sau izvorul sa nu fie permanent. Oricum cabana e aproape, se poate aproviziona si de acolo.
Stane...la Poiana Bratocea e o stana mare, am fost latrati, dar pana acum n-am avut probleme. Eu de obicei urc pe drumul forestier, nu pe marcaj si atunci ai posibilitatea de a se distanta de turma/stana. De pe drum se vede releul, trebuie sa urci spre releu, deci chiar daca trebuie sa parasesti poteca, nu e greu sa te orientezi.
O ultima idee: cel putin in anii trecuti era o "tabara" la sud de Cheia. Daca sunteti cu masina, puteti face doua ture de o zi: Bratocea-Ciucas-(eventual coborare putina pana la Mana Dracului si inapoi) - intoarcere sub Tigaile-Bratocea, si Muntele Rosu-Gropsoarele-Zaganu-Poiana Groposarele-Muntele Rosu (e urata urcarea inapoi spre Muntele Rosu, dar se poate supravietui).

Duminică, 13 septembrie 2020 - 22:51

hatti
hatti

Dar pe portiunea cu cruce rosie din Saua Tigailor spre cabana, pe sub tigai cum ar veni, n-ar trebui sa fie niste izvoare? apar pe harta.

Vineri, 11 septembrie 2020 - 18:36

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Pe versiunea asta n-ai apa, din pacate. Dar stiu ce zici cu evitat hotelu'. De la Bratocea pana in saua Tigailor n-am facut dar arata a cam 2h, 2h30 (500m diferenta de altitudine si 6km distanta dar na, tu stii cum mergi) . De la Tigai la Babele (urmatorul loc unde ai spatziu sa pui un cort) mai faci cam 2 ore. Deci hai 7h in total, ceea ce iti da sau timp sa tragi o raita pana la cabana inainte de apus sau kg libere in rucsac sa bagi niste apa in plus.

Btw, ai grija cu stanele din Bratocea si de dupa Zaganu. am mai auzit comentarii destul de negative la adresa cainilor de acolo

Vineri, 11 septembrie 2020 - 17:35

hatti
hatti

Nu prea vreau sa stau pe langa Muntele Rosu sau Cabana Ciucas. Mai degraba as pleca de din Cheia spre Vf Ciucas (via Pasul Bratocea, Vf Bratocea), sa campez pe undeva pe langa Vf Ciucas, Babele la sfat (nu stiu daca urca ursul pana acolo, oricum nu am de gand sa tin mancare in cort) si a doua zi sa continui spre Saua Chirusca, Zaganu si inapoi la Cheia prin Coltii Zaganului). In felul asta pot sa prind si apusul si rasaritul pe langa Vf Ciucas.... nu stiu exact cum e cu apa pe acolo. La cabana Ciucas sigur o fi dar nu stiu daca mai e pe undeva pana acolo.

Poate estima cineva cam in cat timp se poate parcurge prima parte, Cheia - Vf Ciucas? Cheia - Pasul Bratocea e probabil cam doua ore.
Mesaj modificat de autor!

Vineri, 11 septembrie 2020 - 16:12

diciu
diciu

Cu camparea nu mă pronunț.
Am văzut lume la Muntele Roșu dar eu nu stau cu cortul deci nu știu dacă-s probleme.

Cu baza la Muntele Roșu ai putea face:

Z1 (~19Km, 1300m urcați)
Muntele Roșu - Cabana Ciucaș (bandă galbenă)
Cabana Ciucaș - Vârful Ciucaș (bandă roșie)
Vârful Ciucaș - Șaua Tigăilor (bandă roșie)
Șaua Tigăilor - Cabana Ciucaș (cruce roșie)
Cabana Ciucaș - Șaua Gropșoarele (cruce roșie)
Șaua Gropșoarele - La Răscruce - Muntele Roșu (triunghi roșu)

E o buclă frumoasă, în care te învârți în jurul zonei spectaculoase a Tigăilor.

Bucata enervantă e forestierul care urcă la Cabana Ciucaș dar e relativ scurtă (~2.5km destul de abrupți).
Dacă sunt mașini e prăfuit.

La întors îl eviți pentru că urci dinspre cabană direct înspre Gropșoarele.
Ai apă la intrarea în forestierul de pe Valea Berii (e un izvor amenajat) și la cabană (care în fapt e cam hotel zilele astea).

Z2 (~14Km, 1000m urcați)
Muntele Roșu - Cheia (punct albastru)
Cheia - Stâna din Zăganu (uneori sunt câini, cum ți-e norocul, de principiu te descurci) - Zăganu - Gropșoarele - La Răscruce (cruce roșie)
La Răscruce - Muntele Roșu (triunghi roșu)

Coborârea spre Cheia nu-i grozavă - e prin pădure pe niște rădăcini și ceva segmente de drum forestier.
La stână n-am avut probleme dar uneori m-am mai certat cu cățeii. Cum ziceam, treabă de noroc.
_Parcă_ e și izvor în zona stânii.

Vineri, 11 septembrie 2020 - 12:41

timmy
timmy

Eu am parcurs urmatoarul circuit:

Pasul Bratocea - Cheile Cheitei - Cheia
Cheia - Stana de sub Zaganu - Varful Zaganu
Varful Gropsoarele - Saua Gropsoarele - Cabana Ciucas (Eu nu m-am mai abatut dar e aproape)
Varful Ciucas - Pasul Bratocea

Este o tura foarte frumoasa - ~28 km ~1500m urcare si parcurge destul de mult din creasta principala. Succes!

Din pacate nu ma pot gandi la un loc de camping perfect (sigur, frumos si cu apa). Eu am facut tura intr-o zi deci nu mi-am pus problema.

Vineri, 11 septembrie 2020 - 12:18

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Am fost pe acolo doar o data (si numai pana in Ciucas) dar nu vad de ce nu s-ar putea campa, e tapsan destul de plat pe acolo. Mai greu cu apa totusi daca nu coborati de la hotel Ciucas cam juma' de ora pana la un izvor, totusi. Mai e unul cica mai jos de Saua Gropsoarele, dar nu stiu in ce stare e.

Vineri, 11 septembrie 2020 - 12:11

hatti
hatti

Ma gandesc la ceva care sa includa portiunile Ciucas-Bratocea si Zaganu-Gropsoarele, dar impartit pe doua zile... si as prefera sa stau la cort nu la cabana. Oare se poate campa in siguranta pe undeva pe acolo?

Vineri, 11 septembrie 2020 - 10:09

hatti
hatti

Salutare,

Ma ajuta cineva cu o idee de traseu/circuit in Muntii Ciucas? am doua zile la dispozitie asadar pot face trasee mai lungi, as vrea sa vad tot ce e mai frumos de vazut pe acolo, sau ma rog, cat pot de mult.

Multumesc! Carpati.org

Vineri, 11 septembrie 2020 - 09:50

Afisari: 1,975

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0601 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org