Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Februarie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Vremea
Varful Godeanu
Muntii Godeanu
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Predeal-Sinaia (7)

baerli
baerli

multumesc mult pentru raspuns Mike!

poate ne vedem la sfarsitul lui august pe traseu!

Luni, 7 mai 2007 - 00:00

mike
mike
Rucsac

Acum daca voi vreti sa mergeti cam 8 h pe zi puteti merge:
1 etapa: predeal-poiana izvoarelor (si sa dormiti acolo sau sa foertati pana la omu-ar fi 8 h de mers bine; pentru a scurta oarecum traseul puteti pleca din busteni-poiana izvoarelor sa ajungeti in 2 h (via gura diham-ati scuti 2 h)
dormit la omu
2 etapa: omu-pestera (2 h jumate+1 h vizitare pestera-babele-caraiman- o tura la cruce) si dormit la caraiman
3 etapa:caraiman-babele-piatra arsa-sinaia
(eu cred ca in 3 zile puteti urca (cea mai grea e prima zi));
cat despre harta? harta de la bel alpin are scara : 1:53.000 (poti cumpara din bucuresti daca esti aici de la magazinele cu profil montan sau de pe site-urile online de echipament montan dar nu stiu daca facsi si livrari in afara: alpinexpe sau mormotaland.

Duminică, 6 mai 2007 - 00:00

mike
mike
Rucsac

OK, hai sa incerc sa iti dau si eu un raspuns: la prima intrebare o sa incerc sa iti dau timpi pentru fiecare bucata de traseu:
predeal-poiana izvoarelor
1. nu exista traseu direct ci trebuie sa treci pe la cabana diham;
predeal-cabana diham -2 h juamte-3 h
cabana diham-cabana poiana izvoarelor : 1 h
(in drumul spre poiana izv vei trecei si prin punctul "pichetul rosu" la 10min de poiana izvoarelor )
pichetul rosu-omu : 4 h (pe vf bucsoiul)
omu-pestera-nu stiu timpi pentru ruta aleasa de tine: eu as cobori pe varianta omu-pestera (pe la obarsia ialomitei)- 2h jumate
pestera-padina 10 min
pentru a urca la babele trebuie sa te intorci la pestera:
pestera-babeleL 1 h jumate
babele-caraiman: 45 min
pentru a ajunge la piatra arsa trebuie sa revii la babele: 1 h inapoi
babele piatra arsa: 1 h si un sfert
piatra arsa-sinaia: 3h

Duminică, 6 mai 2007 - 00:00

baerli
baerli

pe zi am dori sa mergem cam 8h (raspuns la prima intrebare)

Sâmbătă, 5 mai 2007 - 00:00

baerli
baerli

sal!

multumesc pentru raswpuns!
noi mergem in mod normal aprox. 400 m altitudine / ora -asta in caz ca poteca e buna si traseul clar. pe drum drept cu ruxac pe spate 4km/h.
pe traseul asta vreau sa imi iau timp sa vad locurile pe unde mergem- deci nu mers in stil alert.

stii cumva distantele si timpii dintre:

Predeal (Gara)-Cab. Poiana izvoarelor
Cab. Izvoarelor-Vf.Omu
Vf.Omu-Pestera Ialomitei
Pestera Ialomitei-Piatra arsa
Piatra arsa-Sinaia

Ne-ai putea recomanda o harta buna a Bucegilor(poate un numar ISBN al hartii?) 1:50.000 - ?(editura)

multumesc!

andreicos
andreicos

buna! intrebarea e cam cate ore pe zi esti dispusa sa mergi. intr-un stil f. alert, poti face acest traseu cam asa :
1 zi predeal - vf omu
2 zi vf omu babele
3 zi babele sinaia

dar ce ti-am scris aici inseamna cam 10 ore pe zi cel putin, depinde de cum mergeti.. poate chiar 12..

baerli
baerli

salut prieteni ai muntilor!
am nevoie de sfaturi cu privire la un traseu planuit de mine(cu ajutorul hartilor de pe site). eu si prietenul meu am dori sa ajungem de la Predeal la Sinaia pe urmatorul traseu:
Predeal(pe Valea Leuca)-Cabana Vanatorilor de munte-Saua Balului-Cab. Poiana Izvoarelor-Pichetul Rosu-Vf. Omu(Cab.Omu)-Vf. Doamnele-Saua Batrana-Vf.Batrana-ValeaDoamnele-
PesteraIalomitei/Cab.padina(Rezervatie)
-Cab.Babele-Caraiman-Cab.PiatraArsa-Saua calugarului-Vf. furnica-Sinaia
Ce pareri aveti cu privire la traseu? se poate imbunatatii cu ceva?
Problema mea este ca traseul l-am "citit" de pe harta siteului si nu stiu ce distante sunt si de cat timp am nevoie pe traseul respectiv(sau m bine in cate etape sa-l impart); e nevoie sa fac rezervare la cabane?(planuiesc excursia pt. ultimele 2 saptamani din august)
apreciez orice sfat primit.
(eu planuiesc singura tura - doresc sa ii fac o surpriza prietenului meu-...si imi doresc sa nu ii fac surprize neplacute...;-))) mai trebuie sa specific ca nu am mai facut ture prin Bucegi(de capul meu) si ca experienta mea se limiteaza la muntii Germaniei si Austriei-ture normale(unde venind vorba- totul e "asfaltat" pana pe varf).
multumesc pt. orice ajutor primit
cami

Vineri, 4 mai 2007 - 00:00

Afisari: 1,765

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0549 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org