Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Vremea
Stanca Franz Josef
Muntii Bucegi
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture POT/NU POT sa fac aceasta tura (6)

spaz_brasov
spaz_brasov

Muntele inseamna viata...trebuie sa fi in stransa comuniune cu muntele ca sa poti sa reusesti ceea ce ti-ai propus, sa-l accepti ca pe un prieten si nu ca pe un dusman. Muntele trezeste in tine sentimente puternice, dar totusi trebuie sa fi pregatit si fizic nu numai psihic ca sa poti merge pe munte! Numai bine si carari cu soare !

Luni, 13 martie 2006 - 00:00

passaris
passaris

E adevarat!! De aceea un montaniard este cel care simte muntele, care inchide ochii si totusi poate sa vada muntele...trebuie sa fi sigur pe tine si de ce esti in stare. In rest celelalte lucruri vin de la sine...si pt cei carora nu stiu sa foloseasca unele reguli de siguranta in mersul pe munte sunt binevenite aceste excursii.

Luni, 13 martie 2006 - 00:00

nycbv
nycbv
Busola

Tocmai de aceea la conditii am trecut
apt pentru efort fizic si psihic. Unul din
carcteristicile conducatorului de grup
este sa stie sa-si motiveze acele persoane
care la un moment dat clacheaza.
Numai dupa ani buni de mers pe munte
cu frecventa de cel putin o tura la luna si
echipament adecvat poti sa spui ca esti
montaniard.Adevarata experienta se capata in tur si nu in biblioteca,de acolo
aduni un bagaj de cunostiinte care te vor
scuti de multe neplaceri si efort.

Sâmbătă, 11 martie 2006 - 00:00

alpinistul280
alpinistul28..
Caraba

parerea mea este ca tine si de conditia fizica.. poti sa te duci la sala sa ai muschi de halterofil dar sa-ti dai duhul pe munte.. si dc din punct de vedere psihic nu esti pregatit de traseu..nu-ti fixezi un obiectiv , spre exemplu o creasta, un copac ..ceva acolo .. la care sa ajungi nu prea poti face mare lucru la munte..cel putin asa fac.. imi fixez un obiectiv.. sa ajung la un copac..depinde si de teren..ajung la el iar imi fixez un obiectiv..o stanca..dc mental nu esti pregatit pentru mers pe munte si nu ai conditie fizica cat de cat...nu prea ai sanse..

Sâmbătă, 11 martie 2006 - 00:00

nycbv
nycbv
Busola

Privitor la piolet sant citeva tehnici simple
dar trebuie foarte mult exercitiu ceea
ce vom face si noi in tura.

Joi, 9 martie 2006 - 00:00

nycbv
nycbv
Busola

Din experienta mea montana de peste 40 de ani si mergind pe parcursul acestor ani cu sute
de persoane din experienta va spun citeva lucruri
In fiecare din dvs.zace un un imens potential fizic si psihic de care prea putini din
dvs. i-si dau seama. TOTUL pleaca de la ritm(viteza de deplasare) Noi nu sintem la
concurs la ora H trebuie sa fim in post altfel sintem depunctati.Dar asta nu inseamna
ca ne tot oprim . Trebuie sa aveti 18 ani si apti pentru efort fizic si psihic.Indeplinind
aceste conditii nu vad de ce nu am putea face tura propusa.De la CAZ LA CAZ voi
vedea ce trebuie facut atunci nu stie nimeni ce poate aparea. Se poate discuta
despre oamenii,echipament, cunostinte,munte,meteo, trasee la nesfirsit .

Joi, 9 martie 2006 - 00:00

Afisari: 1,047

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0467 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org