Cautare:
De actualitate

Calendar

Ianuarie 2026
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Februarie 2026
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Plimbare prin bucegi (3)

croco28
croco28

Sugerez sa ramaneti la Malaiesti, din mai multe considerente (peisaj, cabanier, turisti, mancare/bautura..). Traseele din Predeal la Diham sunt destul de urate(oricare din ele l-ai alege).

Vineri, 30 iulie 2010 - 22:43

cipicernat
cipicernat
(admin)

In primul rand, oricum ai da-o, programul "lejer" de 6 ore pana la Omu nu prea exista, nu cum ai socotit tu cel putin (adica, se poate ajunge in timpul asta, dar e cam alergare).

Pai... Predeal - Cabana Diham - macar o ora...

Varianta I :

Cabana Diham - Poiana Izvoarelor - asta e o miscare care pe mine ma cam nelamureste. Poiana Izvoarelor e un pic cam "in afara scopului" daca vrei sa ajungi la Omu (in sensul ca ocolesti), dar daca vrei tu sa vezi cabana, de ce nu? Carpati.org

Poiana Izvoarelor - Omu - eee... aici chiar nu-i asa simplu.

Variante : Poiana Izvoarelor - Pichetul Rosu (aici poti sa ajungi direct de la Diham, nu e nevoie sa treci pe la Poiana Izvoarelor). Asta e o bucata scurta.

Poiana Izvoarelor - La Prepeleac (poteca Take Ionescu)

La Prepeleac - Bucsoiu - Omu... doar ca asta e o bucata grea si nu e pentru incepatori

La Prepeleac - Cabana Malaiesti (si cred ca prima zi se va incheia aici pe varianta asta, pentru ca e destul, desi nu pare. Carpati.org )

Sau... (asta e deja o varianta fantezista, pentru ca plecati din Predeal) - Pichetul Rosu - Poiana Vaii Cerbului - Valea Cerbului - Omu... (Ori varianta se face, mai degraba, cu plecare din Busteni).

Fiind incepatori, in locul vostru, eu as alege varianta 2 (cu mentiunea ca ziua 2 e relativ lunga si nu foarte usoara), cu urcare pe varianta "de vara", adica fara a trece prin Hornul Mare al Malaiestilor.

Despre timpi, sfatul meu este sa nu incerci sa estimezi din ochi pe harta ci sa te uiti prin Ghid si sa iei timpii trecuti acolo (sunt timpi medii, se poate si mai bine - pe vremea liceului ii cam "scurtam", intre timp am inceput sa ma mai uit si prin jur).

Vineri, 30 iulie 2010 - 22:28

dudu_alexf
dudu_alexf

Buna! Weekend-ul viitor, 6-8 aug, as dori sa umblu putin prin Bucegi cu niste prieteni.
Am in minte doua trasee :
1. ziua I : Predeal, Cabana Diham, Cabana Poiana Izvoarelor, Cab. Omu(innoptat) - cam 6 ore am socotit eu, program lejer;-pt ziua 2 : Cabana Omu, Babele, Busteni.
2. ziua I : Predeal, Cabana Diham, Cab. Malaiesti; ziua 2 :Cabana Malaiesti, Vf. Omu, Babele, Busteni.
Pentru cei care au mai fost, as dori niste raspunsuri pentru a ma hotari. Ma intereseaza dificultatea traseelor(doi incepatori), frumusetea peisajelor si conditiile de cazare dintre cele doua cabane(Omu/Malaiesti).
Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.

Vineri, 30 iulie 2010 - 22:10

Afisari: 1,220

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0.0238 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2026) www.carpati.org