Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2023
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ianuarie 2024
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Vremea
Varful Oslea Romaneasca
Muntii Godeanu
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Piatra Mica iarna (7)

cristi.mondiru
cristi.mondi..
Busola

M-am intors ieri.Am ales sa urcam si sa coboram pe aceiasi parteCarpati.orgoiana Zanoaga-Vf.Piatra Mica,dupa care ne-am indreptat spre cabana.In padure,portiunea superioara prezenta gheata,mai ales in zona cu stanca.De la Crucea Eroilor pana la portiunea de unde incepe mai abrupt coborarea catre sa erau placi de vant pe unele portiuni,combinate cu pulver in portiunile cu jnepeni.Am ales sa ne intoarcem pe unde am urcat,deoarece zapada era inghetata de-a binelea,probabil si pentru ca era o ora mai tarzie(in jurul orei 18).In rest,vreme frumoasa si vizibilitate de invidiat.Multumesc tuturor pentru informatii!Ture frumoase!

Vineri, 4 februarie 2011 - 18:34

comisarul
comisarul
Rucsac

fa traseul invers : urci de la curmatura in sa si de acolo pe piatra mica si cobori prin zanoaga !
de ce ? pentru ca daca din saua crapaturii pana pe piatra mica este gheata sau intampini alte probleme este mai usor de urcat decat de coborat . de pe piatra mica pana in zanoaga se merge prin padure si este destula zapada, s-ar putea sa dai si acolo de ceva gheata in partea de sus a padurii, dar macat ai puncte de sprijin !

Miercuri, 2 februarie 2011 - 09:42

fulgerica
fulgerica

o varianta mai buna ar fi sa va duceti la curmatura, lasati rucsacii si reveniti in saua crapaturii; asta ca sa va reveniti si sa scapati de greutatea-n plus

noi asa am facut iarna trecuta si a fost mai bine; la noi am avut apa, ciocolata si frontale

o parte din drum - coborarea spre poiana- se va face pe intuneric; marcajul e bun, deci nu ar trebui sa fie pb nici pe intuneric; tb doar un pic de atentie cand se iese in poiana - lucru valabil dc se merge noaptea

nu am coborat pe portiunea piatra mica- saua crapaturii, dar am urcat-o de 2x si nu as spune ca e in lista mea de prioritati s-o parcurg la coborare

succes!

Marți, 1 februarie 2011 - 15:53

cristi.mondiru
cristi.mondi..
Busola

In cazul acesta vom cobora de pe Vf.Piatra Mica spre Poaiana Zanoaga si apoi ne vom indrepta catre Cab. Curmatura.Multumesc pentru ajutor!Carari cu soare!

Marți, 1 februarie 2011 - 14:59

urlea2002
urlea2002
(admin)

Obligatoriu tot echipamentul de iarna!

Marți, 1 februarie 2011 - 14:44

timmy
timmy

Nu am fost recent așa că nu îți pot spune exact starea zăpezii, dar, în general, e mai bine să fie evitată coborârea pe acea aprte. Circuitul se face cu urcare pe acolo, coborâre prin Poiana Zănoagei, mai ales dacă aveți și rucsaci mai voluminoși.

Eu într-un an am prins o descățărare destiș de dubioasă spre Crăpătură și a durat ceva pentru că era tobogan de gheață.

Problematic ar fi și dacă e foarte multă zăpadă...

Oricum, mult succes!

Marți, 1 februarie 2011 - 11:36

cristi.mondiru
cristi.mondi..
Busola

Buna ziua!Maine as vrea sa parcurg traseul Zarnesti-Poiana Zanoaga-Vf.Piatra Mica-Saua Crapaturii-Cab. Curmatura.Din cate am observat in buletinul nivometeorologic,zapada este stabila.Dar am o mica nelamurire:se poate cobora in siguranta partea intre Vf.Piatra Mica si Saua Crapaturii,in conditiile in care persoana care merge impreuna cu mine nu are coltari si/sau piolet?Multumesc anticipat!

Marți, 1 februarie 2011 - 11:00

Afisari: 2,339

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0518 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org