Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Aprilie 2025
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Mai 2025
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Vremea
Varful Vanatoarea lui Buteanu
Muntii Fagarasului
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Piatra Mica (4)

qqadina
qqadina

Va multumesc pentru raspunsuri! Nu am mai urcat de la Curmatura pentru ca nu s-ar fi vazut nimic de pe varf si am ajuns destul de tarziu. Dar, intr-adevar, cei de la cabana ne-au spus ca se poate urca fara coltari si piolet.

Dupa, ne-am mutat in Magura si am dormit la Cabana Magura Sat din satul Magura. Am urcat azi pe varful Magura si a fost superb. Peisaj, vreme, traseu, cabanier, atmosfera. Fotografii cred ca nu vor mai vrea sa plece de acolo Carpati.org

Duminică, 15 ianuarie 2017 - 22:12

obyy
obyy

Buna!
Am fost pe respectivul traseu, astazi, fara piolet, coltari (cu atentie la coborare).
Zapada are aprox. 10-15 cm, trei grade cu plus, un vant de 70 km/h.,
Maine se anunta vant la rafala in jur de 100 km/h, partea proasta ca va sufla din NV.
Toate bune!

Vineri, 13 ianuarie 2017 - 18:10

andruska
andruska

Buna Adina,

Probabil ca vei avea info mai recente decit ale mele de la alti membri care au fost mai curind. Eu am urcat pe Piatra Mica pe 30 decembrie 2016 si comditiile de atunci nu se compara cu cele actuale dupa caderile de zapada si frigul extrem de zilele trecute. Am urcat prin valea Crapaturii si apoi pe Piatra Mica. Pe traseul
de urcare pe zona expusa nu era multa zapada, iar gheata era "ajutatoare" sa zic asa, dar nu foarte multa. S a abordat usor urcarea dar este nevoi neaparat de coltari si de piolet. Manusa pe lanturi poate aluneca extrem de usor, deci nu acolo trebuie sa ai punctul de siguranta. Folseste pioletul pentru a avea tot timpul cele trei asigurari: coltarii si pioletul bine infipt sau atit de bine asigurat in stinca ca sa tina toata greutatea ta. Se poate urca cu grija mare si atentie. Si fara graba!

Pe coborirea spre poiana Zanoaga eu am folosit coltarii pentru ca era multa gheata si tare greu a fost partenerului meu caruia i-a fost sila sa si pune din nou...

Bafta si ture frumoase de iarna Carpati.org

Vineri, 13 ianuarie 2017 - 13:26

qqadina
qqadina

Salutare,
Merg in weekend (14-15) in Piatra Mica si as vrea sa stiu daca a fost careva din voi recent pe acolo. Ma intereseaza starea zapezii si cam cat de multa gheata e. Ma astept la foarte multa oricum.
Cabanierul de la Curmatura ne-a spus ca se merge 'lejeeeeeer' (ca si cum ar fi vara) Carpati.org si salvamontul ne-a dat ok-ul..dar parca as mai culege ceva info Carpati.org

Joi, 12 ianuarie 2017 - 21:56

Afisari: 1,323

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0536 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org