Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Mai 2025
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Iunie 2025
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Vremea
Varful Buila
Muntii Capatinii
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Piatra Craiului banda albastra (3)

cos77
cos77

Salut!

Am urcat duminica la Ascutit pe triunghi albastru, am continuat pe creasta pana in Saua Padinii Inchise si am coborat pe Lehmann. Pe urcarea pana la Ascutit nu am folosit coltarii si pioletul, dar trebuie sa ai coltari si piolet, in partea superioara zapada incepuse sa intareasca destul de bine. Pe creasta am folosit coltarii, zapada nu este mare dar e alunecoasa. Pe Lehmann zapada e foarte mare si poteca nu e batuta, cam inoti in ea. Sunt portiuni in care ai nevoie si de coltari. Nu am vazut urme care sa coboare catre Diana din Saua Padinii Inchise.
Indiferent de traseu, iti trebuie coltari si piolet.

Miercuri, 25 ianuarie 2017 - 13:49

vaeghar
vaeghar

Din Curmatura, banda albastra nu trece pe la Ascutit, ci ajunge in Saua Padinii Inchise, apoi coboara pe partea cealalta a muntelui, spre refugiul Diana, coborare destul de solicitanta pe timp de vara.Daca vrei sa ajungi la Ascutit din Curmatura, fie urmezi triunghiul albastru direct spre varf, fie urci pe unde ai zis tu si continui din sa, pe creasta, pana la Ascutit, urmand punctul rosu.

Daca nu ma insel, pe toate indicatoarele scrie ca traseele care duc in creasta nordica a Pietrei Craiului sunt, teoretic, ''inchise'' iarna, fiind accesibile celor cu experienta tehnica si echipament specific de iarna. Te-as sfatui sa astepti pana la vara, sa faci traseul respectiv pe vreme buna, sa te familiarizezi cu el, apoi sa decizi daca este ok sa-l parcurgi si iarna. In general, traseele dinspre Plaiul Foii sunt mai abrupte, mai colturoase decat cele dinspre Curmatura.

Miercuri, 25 ianuarie 2017 - 13:09

picard
picard

Salut,
va rog sa-mi furnizati informatii despre traseul banda albastra Curmatura - Varful Ascutit si mai departe coborarea pe celalat versant.
Am parcurs prima parte din traseu (Curmatura Lehman) vara si vreau sa stiu daca este practicabil in aceasta perioada a anului si daca da in ce conditii de experienta si echipament.

Va multumesc pentru orice parere sau informatie.

Miercuri, 25 ianuarie 2017 - 12:32

Afisari: 1,336

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0577 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org