Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Iulie 2025
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

August 2025
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vremea
Varful Doamnele
Muntii Bucegi
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Piatra Craiului (12)

razvan_17
razvan_17

Multumesc pentru raspunsurile prompte...
Ma cam speriasei in legatura cu creasta sudica Carpati.org , poate revin cu o planificare de tura.

Miercuri, 2 iulie 2008 - 17:43

mike
mike
Rucsac

Cea mai grea sa zice ca e Coama Lunga....in sensul ca este expusa si ingusta cum zici tu Carpati.org, am vazut oameni mergand si in patru labe, ma rog ca pe capra pe ea cu un picior spre est si unul spre vest Carpati.org, in rest dupa Coama Lunga, locurile se imblanzesc...
Mie mi se par comparabile cele doua parti ale crestei, daca spui ca nu ai avut probleme pe nordica nu cred sa ai dificultati

Miercuri, 2 iulie 2008 - 17:28

razvan_17
razvan_17

Pai atunci puteti sa-mi dati ceva detalii despre creasta sudica...sunt portiuni de catarare ? e mult mai dificila decat creasta nordica ?
Eu pe nordica nu am avut probleme si nu mi s-a parut grea de facut...
Acum ma uit pe niste poze si pare mult mai ingusta decat nordica, ma insel eu ?

Miercuri, 2 iulie 2008 - 17:05

mike
mike
Rucsac

Traseele de coborare din saua funduri,fie spre plai , fie spre brusturet sau grind nu sunt periculoase....de loc, sau ma rog incmparabil cu coama lunga de pe sudica Carpati.org

Miercuri, 2 iulie 2008 - 16:49

razvan_17
razvan_17

Pai asta nu prea stiu...pe partea vestica a crestei nu am fost pana acum si nu stiu cat de periculoase sunt traseele. Totusi tind sa aleg sa cobor din Saua Funduri si sa ma indrept catre Plaiul Foii...

Miercuri, 2 iulie 2008 - 16:46

edics
edics
Busola

Pana la urma unde vrei sa ajungi Inapoi la Zarnesti sau la Dambovicioara? Daca te reorientezi spre Dambovicioara cel mai bine este via Cab Brusturet dupa cum a zis si Mike.

Miercuri, 2 iulie 2008 - 16:36

mike
mike
Rucsac

Traseul prin Cheile Pisicii este bine marcat acum...am fost iarna trecuta pe el si nu am avut probleme...
In podul Dambovicioarei ajungi via cabana Brusturet....daca ai noroc si sunteti 2-3 poate gasiti si pe cineva sa va ia sa va duca pana in sat caci drumul este circulat

Miercuri, 2 iulie 2008 - 16:30

razvan_17
razvan_17

Ca sa ajung in Podul Dambovicioarei ce traseu ar fi mai bun, sa cobor la Brusturet sau sa merg pe creasta ?

Miercuri, 2 iulie 2008 - 16:28

razvan_17
razvan_17

Sa merg spre Curmatura nu ma incanta, am urcat acum un an pe Cheile Pisicii (cred ca asa se cheama, traseul care incepe din Prapastiile Zarnestiului spre Grindul de jos) si la un moment dat traseul nu mai era marcat, probabil din cauza defrisarilor.
Mersi de sugestie.

Miercuri, 2 iulie 2008 - 16:20

mike
mike
Rucsac

Din localitatea podul Dambovicioarei e microbuz spre Rucar (pe la 12) si de acolo ai la 13 si la 15 o cursa Lucky spre Bucuresti

Miercuri, 2 iulie 2008 - 16:15

edics
edics
Busola

Poti ajunge in ambele locuri relativ usor tine doar de timpul pe care il ai disponibil si de preferintele tale. Din Saua Funduri poti alege doua trasee spre Zarnesti,la dreapta sau la stanga crestei.Prin stanga urmezi triungi albastru prin valea si poiana Funduri catre refugiu Grind 1, e drum forestier nu ti va pune probleme decat prin lungimea lui,si mai departe de acolo catre Curmatura sau Prapastiile zarnestilor,Fantana lui Botorog,Zarnesti.
Sau faci dreapta tot pe triunghi albastru pe La Prepeleag ,Cerdacul Stanciului,Ref Spirlea,Plaiul Foii: Poteca prin grohotis, traseu mai spectaculos dar cu portiuni mai dificile decat celalalt traseu.
Ambele trasee sunt bine marcate si usor de parcurs comparativ cu creasta,eu ti as propune sa mergi catre Plaiul Foii e mai frumos traseul...

Miercuri, 2 iulie 2008 - 16:04

razvan_17
razvan_17

Am fost de vreo 4 ori in Piatra Craiului dar nu am apucat sa fac decat creasta nordica, de la Ref. Grind pana la Ref. Ascutit si coborarea prin turnuri.
Vreau sa ajung si pe creasta sudica, dar nu prea stiu cum sunt traseele pe acolo. Cel mai mult ma intereseaza care sunt traseele de coborire. De exemplu daca ajung in Dambovicioara stie cineva cum pot ajunge in Zarnesti, sau mai bine cobor spre Plaiul Foii.

Miercuri, 2 iulie 2008 - 15:38

Afisari: 2,140

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0483 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org