Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Curcubata Mare
Muntii Bihor-Vladeasa
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Piatra Arsa - Bolboci (5)

pisti2004
pisti2004
Cort

Felicitari! subscriu:"vrem poze!!si un jurnal!!"

Vineri, 28 august 2009 - 08:38

private_rayen
private_raye..
Cort

Felicitari pt tura facuta. Poate ne incanti si cu un jurnal mai detaliat si cu poze aferente . Carari cu soare !

Joi, 27 august 2009 - 21:30

turcik
turcik

M-am intors Carpati.org

In final am facut urmatorul traseu, putin diferit fata de ce am vrut initial:

Ziua 1: Busteni-Piatra Arsa(pe Jepii Mari)-Cab. Miorita(BG) apoi am luat-o pe cruce galbena spre Bolboci dar am inoptat la un canton silvic(nu stiu cum se numeste, se afla langa o stana, in apropierea drumului de masina).

Ziua 2: Am continuat pe cruce galbena pana la Bolboci. Traseul este de-a drepul deosebit, nu am intalnit picior de turist(de fapt de la Miorita pana la Bolboci, in afara de ciobani si cabanierul de la canton, nu am intalnit pe nimeni). De la Bolboci am plecat spre Padina, pe drumul de masina. Drumul este incredibil de plictisitor, insa eu zic ca merita parcurs pentru frumusetea lacului si a Cheilor Tatarului. Am intrat putin si in grota ursilor... sau... nu stiu exact cum se numeste, in orice caz, in Cheile Tatarului intalnesti la un moment dat un "tunel". Din nefericire nu l-am explorat pe tot, pentru ca nu aveam la noi decat o lanterna. Ramane pentru data viitoare. In final am ajuns in Padina, unde am inoptat.

Ziua 3: pentru ca ne-am trezit tarziu am ales varianta Padina-Pestera-Babele-Caraiman-Busteni. Nu am ce sa mai spun aici.

Per total a fost o tura faina, Cabana Padina este deosebita si foarte ieftina, oamenii cazati lasa putin de dorit. Lume multa, oameni(de munte) putini, cum spunea cineva.

Cam asta e tot, sa aveti ture faine, ca eu am avut Carpati.org

Joi, 27 august 2009 - 20:13

maserati
maserati
Coarda

Salutare,
1. Drumul cu cruce galbena este pitoresc, nu incerca drumuri nemarcate - mai ales ca Lacul Bolboci are cativa km buni in lungime si maluri neprietenoase.
2. Traseul Bolboci - Padina este de fapt un drum forestier plictisitor de lung cand il faci cu masina dar pe jos...; daca urci pe jos din Bucegi pana pe platou (4-5 ore) eu as scurt-circuita cabana Bolboci si as merge direct la Padina.
3. Pe de alta parte, daca faci Bolboci e pacat sa nu vezi Cheile Zanoagei (rezervatie flora, fauna si geologica) si Cheile Orzei putin mai la sud (dintre cele mai inguste chei)
4. Un traseu mai interesant este din Sinaia pe la Cascadele Vanturis si Coltii lui Barbes, traseu mai virgin (in august Bucegii oricum arata ca Parcul Herastrau intr-o zi de duminica) si apoi cruce galbena pana la Bolboci + Zanoaga si Orzei ..... asa ca transforma tura din 2 in 3 zile :-)
Bafta si fa rezervari la cabane!

Miercuri, 26 august 2009 - 11:52

turcik
turcik

Salutare!

Marti vreau sa plec intr-o tura prin Bucegi, mai exact Busteni-Piatra Arsa-Bolboci-Padina, aici raman la cabana o noapte, apoi urcam spre Omu prin Obarsia Ialomitei si coboram pe Valea Cerbului, sau urcam la Babele si coboram pe Caraiman.

Intrebarea este pe ce traseu sa o iau de la Piatra Arsa pana la Bolboci?

O varianta sigura este sa o iau pe drumul de masina pana in locul in care se intersecteaza cu poteca Bolboci-Varfu cu Dor(cruce galbena), si de aici sa urmez acest traseu.

Pe harta am vazut ca mai este un traseu direct de la Piatra Arsa pana la Bolboci(Zanoaga de fapt), in diagonala, pe directia NE-SV, insa nu este marcat(cel putin pe harta). O pot lua pe aici? As vrea sa urmez acest traseu pentru ca este putin mai scurt si pentru ca nu prea vreau sa merg pe drumul de masina.

Multumesc anticipat pentru informatii Carpati.org

Duminică, 23 august 2009 - 22:45

Afisari: 2,846

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0477 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org