Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Hodrancusa
Muntii Padurea Craiului
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Parang (13)

oneshot
oneshot
Caraba

te sfatuiesc sa iti mai amani excursia vreo luna la Petrosani ninge de 3-4 zile Carpati.org

Marți, 16 martie 2010 - 15:15

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Daca toti cei care se baga în seama ar veni cu informatii atât de precise si pertinente ca ale lui Dorin, comunitatea ar fi mai bogata cu date "? jour."

Marți, 16 martie 2010 - 14:58

intel450
intel450
Busola

Orice informatie este binevenita.

Marți, 16 martie 2010 - 14:52

oneshot
oneshot
Caraba

trebuia sa te bagi tu in seama nu?...

Marți, 16 martie 2010 - 14:24

mont
mont

Ma bag in seamaCarpati.org
Cateva informatiiCarpati.organa la ref Agatzat e usor sa ajungi, de-acolo deja intervin ceva schimbari.Ma refer strict la traseul de vara, care in conditiile date pica din start.
De la refugiu tii pur si simplu firul vaii fara sa iei in seama traseul turistic de vara, care urca pe versantul drept al vaii.Inutil acest traseu in perioade de zapada mare.
Ajuns in firul vaii Rosiile, mergi trecand usor pe langa tufele de jneapan, care inca mai sunt evidente.Atentie!!! A se feri cu cel putin juma de m tufa de jneapan...Jneapanul iarna stim cu toii ca se lasa sub greutatea zapezii, dar piciorul trece lejer prin crengile acestuia si te duci de numa...pana la brau!!!
Cel mai indicat ar fi sa urci Pe Creasta Pontul Rosu(are aspect de muchie pe o distanta de aprox.100 m, dar care nu pune probleme)...el mai bine e sa urci spre Pontu Rosu imediat din dreptul lacului Rosiile(ascuns in zapada, dar evident cat sa iti dai seama).Din dreptul lacului faci dreapta si urci pe Pont pana in Parangul Mare.
Urcarea de vara: lacul Mandra-Sau Gruiul, e indicata numai in conditii de zapada stabila,cornisa " picata" si coltar+piolet!!
Din Parangul mare se coboara spre S-E spre saua Gruiul(marcaj banda rosie,prost, cu 2-3 stalpi)
Atentie de-aici:vara, traseul tine panta sudica a muntelui Lesul-Gheresul, dar noi iarna tinem strict linia de creasta.
Din saua Gheresul e o urcare destul de placuta, dar atentie si aici la cat de sud tii creasta.
Saua Piatra Taiata.Din sa ramane la latitudinea ta, daca alegi sa mergi spre Lacul Calcescu(tinut mult dreapta -urmarit traseul de vara)sau sa tii firul vaii drept in fata ptr a cobora spre valea Lotrului.
Orice alte informatii: dododorin2005-id de mess

Marți, 16 martie 2010 - 14:03

oneshot
oneshot
Caraba

Deasupra paturilor si nu numai a fost prinsa o folie de plastic si deci nu te mai ploua Carpati.org

Marți, 16 martie 2010 - 00:31

conrad
conrad
(admin)

Traseul nu este accesibil, momentan, pe firul vaii/caldarii Rosiile, adica pe acolo pe unde merge traseul marcat (traseu de vara). Zapada mare pe vale, proaspata (a nins recent), cel mai probabil nestabilizata inca si cornisa la iesirea in saua Gruiu.
Varianta de iarna este de a urca din dreptul fostei Stane Rosiile aflata inainte de lacul Zanoaga Stanei, pe piciorul de munte din drepta (sensul de urcare), pana pe varful Gemanarea, iar de acolo se urmeaza linia crestei, spre stanga, cu trecere pe vf. Parangul Mare, pana in Saua Piatra Taiata d eunde se coboara din creasta spre lac (cu grija la starea zapezii).
Daca zapada permite sau nu parcurgerea acestui traseu, veti vedea la fata locului. Depinde si de starea vremii la momentul in care veti ajunge acolo.
Cand este cald, picura apa in refugiul Agatat de la topirea zapezii. Noaptea nu va fi nici o problema, sigur temperatura va fi sub 0 grade. Refugiul este in stare buna, se poate sta foarte OK in el, iar cu masina se poate ajunge pana la intrarea in traseu, pe drumul forestier ce urca pe langa raul Jiet. Traseul incepe exact la podul de peste Jiet, sunt si sageti indicatoare. Cateva sute de m mai sus se afla cabana Groapa Seaca.

Tura frumoasa.

Marți, 16 martie 2010 - 00:29

intel450
intel450
Busola

Multumesc!

Luni, 15 martie 2010 - 23:02

oneshot
oneshot
Caraba

Depinde pe unde vrei sa iesi in creasta , eu traseul spre Galcescu nu l-am facut din ce stiu eu e in stanga vaii pe care urci tu in valea alaturata se urca in saua Piatra Taiata si de acolo te poti orienta , zapada e extrem de mare pe firul vaii are in jur de un metru , cand am fost eu ma afundam pana la bradu... nu am putut sa facem mare lucru si ne-am intors tot pe la agatat , in vreo 10-15 minute daca zapada e tare sau ingheata zic ca ajungeti in golul alpin si de acolo pana in creasta inca 2-3 ore.

Luni, 15 martie 2010 - 22:57

intel450
intel450
Busola

Mutumesc! Oricum plec cu harnasamentul de iarna. Cam cat dureaza (orientativ) traseul pana in creasta? respectiv pana in caldarea Calcescu?

Luni, 15 martie 2010 - 22:53

oneshot
oneshot
Caraba

Am fost eu weekendul trecut sau acuma 2 weekenduri , se ajunge relativ usor din Petrosani mergi spre statiune , spre cabana rusu iar la un moment dat se ajunge la o intersectie si mergi spre voineasa sau cabana groapa seaca , in intersectie adica faci stanga , treci de cabana mija si tre sa ajungi la o cabana forestiera de acolo incepe traseul turistic urci pe punct rosu pana la refugiu un timp estimativ e o ora jumate doua , tre sa treci 2 poduri de lemn imediat dupa al doilea trebuie sa dai de el e undeva sus pe o stanca . Este unu din cele mai faine si mai intretinute refugii din Romania . Poti face focul in soba , exista si vase dar le-au folosit unii si au uitat sa le spele , mancare cam tot ce ai nevoie intradevar seara e cam frig inauntru si daca faci focul . In rest nu stiu orice alt detaliu mai vrei intreaba.

Luni, 15 martie 2010 - 22:44

intel450
intel450
Busola

Nimeni si nimic ... !?

Luni, 15 martie 2010 - 21:36

intel450
intel450
Busola

A fost cineva recent pe la Agatat? Ceva detalii proaspete referitoare la acces (auto cat mai aproape), refugiu - se poate sta Ok in el?).
Multumesc anticipat.

Luni, 15 martie 2010 - 10:13

Afisari: 1,943

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0506 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org