Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Timbalul Mic
Muntii Piatra Craiului
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Olimp-Vf.Mitikas (18)

mugurel64
mugurel64
Coarda

Referitor la harti, vezi daca te ajuta ce am eu:
http://www.4shared.com/file/219151909/6e2c7540/Olympos.html

Miercuri, 10 februarie 2010 - 19:36

zentai
zentai
Coarda

multam Andrei.Nu sunt eu genul care sa nu ia aminte la un sfatCarpati.org

Multumesc si pentru informatiile adiacente...ma gandeam eu ca pe autostrada o sa fie enervarea maxima pana la Salonic...
oricum din toate informatiile o sa adunam noi ceva fezabil....

Toate cele bune...
Gabi

Miercuri, 10 februarie 2010 - 11:52

andrei_a9
andrei_a9

eu am fost la sfarsitul lui septembrie; am plecat din halkidiki dimineata pe la 6-poate chiar 7... extremely bad move pentru ca am prins ora de varf pe autostrada (centura Salonik-ului) dupa ce am trecut de Salonik am mers bine; vezi ca e 2 EUR taxa de autostrada. mergi cu masina pana in oraselul Litochoro, din care vei face dreapta spre Parcul Olimp. Drumul spre Prionia este bun si cred ca faci mai putin de o ora. la Prionia gasesti izvor si te sfatuiesc sa iti iei apa destula, chiar daca pana la refugiu faci 3 ore jumate. in padure chiar e zapuseala.
La refugiu se poate face rezervare, dar nu stiu sa iti dau numarul in acest moment... oricum au vreo 200 de locuri si e de fapt o cabana de cel putin 2 stele la noi... baie si camere curate, miroase frumos, iti dau papuci ca sa te incalti cat mergi prin refugiu (daca nu ai tu sandale sau altceva curat). preturile nu sunt deloc exagerate. sunt mai maricele, dar nu umflate exagerat ca la noi. o noapte de cazare a costat 12 eur/pers, iar daca esti membru al uni club alpin si ai legitmatie costa cam 10 eur. dupa ce urci mai sus de rafugiu, cam dupa 45 de min, vei ajunge la o bifurcatie inainte mergi spre skala, iar la dreapta mergi spre Mytikas prin Zonaria(e mai riscant - noi am luat-o pe acolo si ne-am intors pana la urma; am fi preferat sa mergem pe o parte si sa venim pe cealalta, dar nu am vrut sa riscam). pana pe skala se ajunge super usor, dar drumul pana pe Mytikas mi s-a parut anevoios si l-am facut doar in proportie de 90%, dupa care ne-am intors Carpati.org - si da, am regretat enorm, dar asa am simtit atunci. prima data cobori un hornulet, dupa care traversezi o zona expusa si trebuie sa fii atent in unele locuri la vant lateral, apo urci din nou pe un perete destul de inclinat pe care nu prea ai prize, doar pentru a ajunge intr-un loc unde din nou trebuie sa cobori putin pentru a incepe ultima ascensiune spre Mitykas. noi ne-am intors inainte de ultima coborare... sper ca te-am mai ajutat putin in formarea unei imagini despre ce te asteapta.
Drum bun atunci cand te hotarasti!
Andrei

Miercuri, 10 februarie 2010 - 11:39

zentai
zentai
Coarda

Multam Mihai si pentru link-ul cu vremea....grijuliu ca un tatic precum te stiuCarpati.org.

Daca mai e vreun sfat de dat, primesc cu bucurie...

dar noi ne avem adresa de mail...o sa te mai scociorasc eu cu intrebari, nu-ti face grijiCarpati.org

Miercuri, 10 februarie 2010 - 11:12

michael_rd31
michael_rd31..
Busola

Sa va luati apa suficienta cu voi. Uite un link cu vremea probabila pe Olimp : http://freemeteo.com/default.asp?pid=23&gid=734890&la=1. Iti dau vremea pe 7 zile inainte. Sa-ti planifici tura in functie de prognoza pe care o fac ei, ca ai ce vedea pe acolo. Te-ai gandit si la posibilitatea de a inchiria o masina pentru a va fi mai usor cu deplasarea?

Miercuri, 10 februarie 2010 - 10:49

fulgerica
fulgerica

ok, o atitudine sanatoasa

nu uita de apa si incearca sa plecati cat mai devreme, ca sa prindeti racoare

aaaa, mi-am adus aminte- pana la 1100 cre' ca te poti duce cu taxiul; nu stiu cat costa

iar dc te duci cu masina personala, drumul e bun, exceptie facand ultima parte- vreo cateva sute de metri- care e ca un forestier de-al nostru

Miercuri, 10 februarie 2010 - 10:39

zentai
zentai
Coarda

@fulgerica- stiu, iau in calcul ca poate o lalaim pe acolo sau isi scranteste careva vreun picior si e bine sa ai o harta si o busola.Plus ca de acasa, tot uitandu-ma pe harta, ma invat cu topografia zonei, cu denumirile...Sunt obisnuit sa memorez o harta inainte de-o tura, mai ales la extern.De ce sa ma dacu pe acolo cu capu' de stanci ca n-am prevazut situatia?! Carpati.org.Nu sunt prapastios.Incerc doar sa fie cat mai safe pentru toata lumea.Stiu ca e E4...sunt la acumularea de informatiiCarpati.org

Daca cineva are vreo harta si vrea sa mi-o imprumute (vanda).Promit ca aduc harta noua, din zonaCarpati.org.Garanteaza Mihai (michael _rd)ca sunt parolistCarpati.org

@michael- Multzam MIhai.Vorbim pe mail cum facem cu harta.Stiam eu ca tot ma mai iubestiCarpati.org....desigur, nu stiam ca ai si o harta.Oricum, multumesc la toata lumea pentru informatii.Chiar sunt impresionatCarpati.org.

multumesc, desigur, carpati.org pentru ca toate astea se pot intampla sa fie Carpati.org

Toate cele bune, tuturor si ture la max...cu scuzele de rigoare in caz de plictis...

Miercuri, 10 februarie 2010 - 10:30

michael_rd31
michael_rd31..
Busola

Am ajuns anul trecut de 1 mai si am urcat doar pana la primul refugiu (refugiul A-2100m). Mai sus era destul de multa zapada si nu am vrut sa riscam. Anul asta o sa mergem in jur de 1 iunie si speram sa ajungem pana pe varf. Au mai fost prieteni de ai mei pe timpul verii si nu cred ca-i cazul sa-ti faci probleme. O sa-ti aduc poze si iti iau si o harta de acolo daca vrei Carpati.org

Miercuri, 10 februarie 2010 - 10:28

fulgerica
fulgerica

harta cre' ca-ti tb doar pt amorul tau propriu sau daca vrei sa vezi mai multe chestii; eu am fost fara, m-am descurcat la fata locului

asa ca fapt divers, drumul catre skala, de la 1100, face parte din E4- ruta care duce in spania

Miercuri, 10 februarie 2010 - 10:21

zentai
zentai
Coarda

da...am vazut cateva poze si din RT-urile recomandate de mihaiburo.Ciudat, pentru ca pare extrem de abordabil din unghiul in care au fost facute acele poze.Am vazut alta poza unde catararea parea aproape la vertical....dar poate m-a inselat unghiul
Poza arata stanca ce pare a fi un shist calcaros format din conglomerate extrem de friabila.Ma insel in privinta asta?Ma pot trezi cu priza la vale?Carpati.org.

Oricum, multumesc si pentru precizarea cu timpii.Nu cred ca o sa fie chiar sa alerg dar mi-ar place sa iasa totul asa cum imi propun.

salut MihaiCarpati.org...habar n-am.Leg asta de ceva mai lung si nu tine numai de mine.Oricum, undeva intre sf.lunii iunie-sf.lunii iulie...depinde si de agentiiCarpati.org.Stiu ca ai fost in zona.Poate ma ajuti cu o harta, sau cineva de pe site care are o harta, eventual o cumpar.

Miercuri, 10 februarie 2010 - 10:15

michael_rd31
michael_rd31..
Busola

Gabi...in ce perioada ai vrea sa ajungi pe Olimp?

Miercuri, 10 februarie 2010 - 10:11

fulgerica
fulgerica

la coborare am facut extrem de putin- sub o ora de la skala la refugiul A, apoi inca 1 ora si 30 min- 2h

in fine, la coborare am mers destul de repede; pe alocuri chiar alergat; acum depinde f mult de pers cu care esti

ref la portiunea expusa- e pur si simplu un colt de stanca ce se trece dintr-o parte in alta

Miercuri, 10 februarie 2010 - 10:05

zentai
zentai
Coarda

@ fulgerica Multam mult- chiar m-ar interesa, atat pozele, cat si schitele de traseu (cu precadere).

din calcule, reiese ca as fi , la retur, la refugiul de la 1100 m undeva pe la 18-19, 30 , ceea ce inseamna ca ar tb.sa ma gandesc la cazare prin zona pt.ca as veni la baza Olimpului de undeva din zona Thassos, si as mai face si pana acolo vreo 2-3 ore, probabilCarpati.org. Pe portiunea mai expusă pe care am vazut-o in poze pare ceva in genul Timbalelor din P.Craiului , deci n-ar ridica probleme pentru mine, numai ca tre sa ma gandesc si la other teamCarpati.org, ca safe e , daca e safe pentru toata lumeaCarpati.org

@mihaiburo- multam mult.Chiar o sa citesc RT-urile indicate de tine si, cu siguranta, o sa ma dumiresc mai bine.

@-fulgerica-PS- scuze...o sa-ti trimit doua adrese de mail pe privatCarpati.org.
Toate cele bune si ture la max.

Miercuri, 10 februarie 2010 - 09:44

fulgerica
fulgerica

bun...revin cu informatiile

e posibil sa gasesti ocazie cu care sa ajungi la 1100m- prionia se cheama; dar e posibil sa aiba si autobuze; eu nu mi-am batut capul pt ca eram cu masina

noi am ajuns seara la baza muntelui, am campat intr-un camping jos, apoi de dim am strans si am plecat spre prionia; drumul cu masina a durat cam o ora si ceva

la ora 8:30 am plecat spre primul refugiu- refugiul A, aflat la 2100m; drumul a durat cam 3 ore, 3 ore si jumatate, mers destul de incet; caldura f mare, apa nu exista pe drum, deci tb avut grija la asta; se merge si pe la soare, si pe la umbra; e zapuseala

de la refugiul A, mi-au recomandat sa nu merg pe traseul zonaria decat daca am casca, intrucat cad pietre si mai bine sa merg spre vf skala(2860) ceea ce am si facut; la fel, nu exista apa pe traseu- am realimentat la refugiul A- acolo exista un izvor; preturi decente la refugiu; cazarea parca era vreo parca vreo 20-25 eur; teoretic se platesc taxe pt orice acolo, inclusiv oprire la refugiu; noi nu am platit; nu stiu care este regimul de cazare acolo; scopul meu era sa ma intorc seara, intrucat plecam spre halkidiki

la ora 12:15 am plecat spre skala; aici se merge exclusiv prin soare; pana la skala am facut 1 ora si 30, mers extrem alert, opriri scurte doar pt baut apa

la 13:50 am ajuns la skala, apoi am plecat spre mitikas- aceea este ultima portiune, care a durat 1 ora si 15 la dus si 1 ora la intoarcere; exista un singur pasaj mai expus, in rest nu as spune ca exista pb deosebite daca ai un pic de experienta

daca imi lasi o adresa de mail, iti trimit poze; am inclusiv poze cu schitele de pe traseu care sunt bune si te ajuta sa te orientezi; eu am mers in orb atunci, intrucat nu le-am gasit pe nicaieri si am vazut la fata locului ce si cum

de asemenea, pe una din ele exista si nr de tel de la refugiul A

Marți, 9 februarie 2010 - 21:20

mihaiburo
mihaiburo
Busola

http://www.carpati.org/jurnal/tura_rila-pirin-olimp_partea3-_olimp_/1497/

http://www.carpati.org/jurnal/singur_printre_zei_pe_muntele_olimp_/1674/

http://www.carpati.org/jurnal/olimp/1070/

Marți, 9 februarie 2010 - 19:45

zentai
zentai
Coarda

@fulgerica-multam fain.
-ar exista posibilitatea, loco, sa gasesc o masina,â care sa ma duca la refugiul de 1100 m de care zici?Intreb asta pentru ca la momentul cu pricina, venind din alta locatie, timpul ar fi un factor important si deloc de neglijat.

-m-ar interesa, ca timp, cat ar dura tura tur-retur.

-la refugii e cu rezervare?

-stiu ca se poate face la liber.Intrebam pentru cineva mai putin obisnuit cu catararea dar care, poate, ar incerca asigurat in coarda.Deci ai vazut pe undeva vreun piton?

Marți, 9 februarie 2010 - 18:02

fulgerica
fulgerica

la refugiul de la 1100 eu am lasat masina

apoi pe jos, pana la urm refugiu

ultima portiune se poate face la liber; eu asa am facut; si la dus si la intors; tb doar sa stapanesti un pic tehnica de catarare

am sa revin cu duratele, nu mai tin minte acum; se poate, insa, face intr-o singura zi cu rucsac de tura, apa, un pic de mancare si ceva dulce

Marți, 9 februarie 2010 - 17:09

zentai
zentai
Coarda

deci. imi poate da cineva informatii despre Muntele Olimp-Vf.Mitikas?, in sensul ca:

-durata tura de la poale la varf

-se poate face intr-o zi ( pe timp de vara)? eventual cu seara la sac de bivuac?

-pe ultima portiune , mai expusa, exista vreun piton batut pe undeva, de tras o coarda? eventual pentru a asigura pe cineva mai putin obisnuit cu catararea

-sus, exact pe varf, exista vreo posibilitate de a cobori in rapel portiunea cu pricina?...dificila la descatarat

-traseul cel mai safe? (eventual cel mai scurt ca durata)

-ma puteti trimite la un RT al vreunei ture?un link...

Multumesc anticipat

Marți, 9 februarie 2010 - 16:42

Afisari: 3,688

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0559 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org