Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Mai 2025
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Iunie 2025
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Vremea
Varful Moldoveanu
Muntii Fagarasului
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Muntii Parang - Capatanii (8)

baltighost
baltighost
Coarda

Planul per total suna bine. Nu imi dau seama cit se face din Curmatura Rodeanu si pina la Brezoi fiindca pe aceasta portiune nu am mers. De asemenea daca nu prinzi vreme buna in toate cele 5 zile e posibil sa ai anumite intirzieri. De asemenea in caz ca nu e vizibilitate cum trebuie, de la Vf. Micaia si pina in Curmatura Oltetului e mai greu sa te orientezi.

Vineri, 25 iulie 2014 - 09:39

jhony
jhony
Busola

Mersi Bogdane, informatiile tale imi sunt de un real folos. O sa ma gandesc la locurile de campare recomandate de tine.
Tura la care m-am gandit este planificata pentru 2-6 aug. Cu plecare din cluj la ora 9, autocarul Cluj-Petrosani, sosire ora 14;30. Am alocat cinci zile in total. Coborarea sa fie in ziua a cincea cu obiectivul de a prinde autocarul Brezoi-Cluj la ora 14:30. Cum suna?

Ne putem auzi la telefon pentru alte informatii.
Mesaj modificat de autor!

Miercuri, 23 iulie 2014 - 23:37

baltighost
baltighost
Coarda

Salutare,

Iti raspund pe rind:

- daca la 14:30 ajungi in Petrosani ai sanse sa prinzi telescaunul de ora 15. La ora asta sigur se face o cursa indiferent de numarul de persoane.

1. Locuri de cort
Paring:
- daca vrei sa cobori din creasta: loc fain de cort linga lacul Mindra, se coboara din Saua Gruiu. Mi se pare un obiectiv realist de atins pentru prima zi
- Saua Piatra Taiata: iti recomand sa cobori din creasta cate Lacul Calcescu ( nu exista marcaj, dar poteca e foarte bine conturata ), sunt locuri de cort multe si in plus ai si apa aproape
Muntii Capatinii
- Curmatura Oltetului
- Curmatura Rodeanu

2. Creasta Paringului e marcata bine pina sub Virful Micaia
Din Curmatura Oltetului iarasi este marcaj bun pe creasta Muntilor Capatinii. Mai incolo de Vf. Zmeuret nu am fost.

3. Anul trecut nu am gasit stine in creasta Paringului. In Muntii Capatinii era stina in Curmatura Oltetului dar nu am avut nici un fel de probleme cu cainii sau ciobanii. De asemenea am gasit stina in Curmatura Rodeanu, caini agresivi si ciobani de treaba. Inca o stina se afla intre Vf. Ursu si Curmatura Rodeanu insa nu e pe traseul turistic, e la citeva sute de metri in stinga drumului.

4. Nu stiu sa raspund. Tu esti obisnuit cu turele pe munte stii foarte bine ca intilnirea cu ursul de obicei e intimplatoare.

5. Circuite in Paring
Poti, de exemplu sa cobori in caldarea de sub Vf. Cirja, de acolo sa treci in Caldarea Mindrei si sa ajungi inapoi pe linga lacul Mindra in Saua Gruiu. Oricum, daca vrei circuite in Paring cel mai bun puct de plecare ar fi nu Petrosani, ci Cabana Groapa Seaca.

Acum intrebarile mele:
1. Mergi cu trenul sau cu masina?
2. Cite zile ai alocat acestei excursii?
3. Cit de mare este grupul?

Toate cele bune si excursie frumoasa. Putem vorbi si la telefon daca vrei, ai numarul meu.

Eu am de gind sa fac un circuit in Paring in primul weekend din august pe traseul:

Groapa Seaca - Lacul Verde - Lacul Cirja - iesit in creasta principala a Paringului - Vf. Paringu Mare - Saua Gruiu - Caldarea Mindra( dormit pe aici cu cortul ) - Refugiul Agatat - Groapa Seaca

Poate ne vedem pe acolo Carpati.org

Marți, 15 iulie 2014 - 09:19

jhony
jhony
Busola

Mersi!

Luni, 14 iulie 2014 - 09:54

casian
casian

...în ipoteza debarcării din mijlocul de transport în comun, în Petroșani pe la 14,30, aveți șanse să urcați cu telescaunul , să vă aprovizionați cu apă la oricare din cabanele din zona IEFS și, cu soare în spate, în speranța unei seri cu vreme stabilă, să trecți de Ref. Cârja din Șaua Caprelor. Pentru bivuac, recomand o terasă cu vedere spre căldările nord-estice, aflată lângă poteca de creastă, la cca. 30 min după V. Cârja, între Vf. Stoinița și Vf. Gemănarea, încap 3 corturi de creastă. Rămâne însă problema apei, primele izvoare găsindu-le pe banda roșie, abia înainte de Piatra Tăiată.

Duminică, 13 iulie 2014 - 18:09

casian
casian

...dacă ajungi la telescaun-plecare pe la 9, când începe programul de functionare, chiar și după o noapte agitată cu apropierea de masiv, poti ajunge la sfârșitul unei ture începute la IEFS până după Vf. Parîngu Mare, în Șaua Ghereșu , unde vei găsi apă pe ambii versanți. Senty are dreptate, cu cca 10 min înainte de Acoperișul Oteniei, există niște terase numai bune de pus cortul, însă sunt preferabile iarna sau primăvara, având astfel apă din zăpadă, la 2500 m.
La cca 2 ore după Șaua Ghereșu, fiind la sfârșitul primei zile, poți ajunge din Șaua Piatra Tăiată , pe lângă Lacul Zănoaga, la Lacul Cîlcescu , unde te poți reface a doua zi, cu un circuit prin căldările superioare, pe la L.Păsări, Pencu și Vidal.
În următoarea zi de creastă poți ajunge lejer în 3 ore pe Transalpina, fie că pleci din Ghereșu sau din Cîlcescu astfel încât la sfîrșitul zilei poți pune cortul în Curmătura Oltețului, unde ai izvoare, lapte de la cele 3 stâne din zona de altfel circulată , în special de autoturiști de week-end ce parcurg V.Oltețului-V.Latoriței.
Căpățînii reprezintă și pentru mine o tentație, cel puțin pentru a-i parcurge cu ochi de iarnă, în vederea unei ture pe schiuri, așa încât dacă postezi tura, mi-ar plăcea să te însoțesc !

Sâmbătă, 12 iulie 2014 - 18:54

senty
senty
(admin)

Acum ceva ani, intr-o tura in Parang, am ajuns in Petrosani tot pe la amiaza. Am urcat cu telescaunul pana la capatul de linie, si am mers pe creasta pana aproape de Vf. Parangul Mare. Cortul l-am pus cam pe unde am considerat ca e un loc mai drept, desi nu prea gasesti, fara a cobora din creasta. Ai posibilitatea sa te opresti la ref. Carja si sa continui traseul in ziua urmatoare din acel punct.
Apa nu prea gasesti in creasta, dar poate s-a mai schimbat ceva intre timp.
Traseul este bine marcat pana la intersectia BR cu transalpina.

Cam atat pot sa te ajut.

Sâmbătă, 12 iulie 2014 - 16:29

jhony
jhony
Busola

In luna august doresc sa efectuez o tura in Muntii Parang-Capatanii, cu plecare din orasul Petrosani si coborare in Brezoi. As vrea cateva informatii:
1. Care ar putea fi locurile de campare, mai ales pentru prima noapte, finndca ajungem in petrosani doar la ora 14:30.
2. Care este starea traseelor.
3. Unde sunt stane si daca exista pericolul de a fi atacati de caini agresivi.
4. Daca exista zone unde am putea fi atacati de ursi, cu referire la Muntii Capatanii .
5. Daca se poate face vreun traseu-circuit in a doua zi, cu finish in creasta Muntilor Parang.

Multumesc!

Sâmbătă, 12 iulie 2014 - 16:16

Afisari: 2,400

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0625 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org