Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Aprilie 2025
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Mai 2025
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Vremea
Varful Neamt
Muntii Baiului
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Muntii Lotrului - Traseul BR (7)

alexandrui
alexandrui

http://www.stanfords.co.uk/Cindrel-Mountains_9786069214336

Aici ai si o poza si se vede cum "taie" muntii lotrului

Miercuri, 3 august 2016 - 20:48

alexandrui
alexandrui

90 % da, nu e dimap si nici fr&schu.... Teoretic e cu cindrel dar are si parte de lotrului. Pe noi ne a ajutat ca a avut aproape integral traseul, dar nu prinde obarsia lotrului.

Miercuri, 3 august 2016 - 20:37

lorenzo
lorenzo

Multumesc tuturor pentru informatii. @alexandrui: harta de care vorbesti e cumva cea de la Bel Alpin?
Mesaj modificat de autor!

Miercuri, 3 august 2016 - 13:07

stefansabin
stefansabin
Busola

Salut. Intr-adevar a fost remarcat in 2012. Traseul CR de la Obarsia Lotrului l-am marcat in zona de padure, dar apoi am iesit in gol alpin si n-am mai avut pe ce pune vreun marcaj, iar stalpi pentru acea portiune nu aveam cuprinsi in plan. In principiu, in urcare, chiar daca se termina marcajele, urci pana dai de creasta principala. De-acolo ai marcaj BR pe toata creasta pana in Raul Vadului. Marcajul e aplicat pe stanci, deci sunt zone in care e mai des si zone in care n-am prea avut pe ce sa-l aplicam. Sunt montati si vreo 10 stalpi in punctele importante ale traseului. Orientarea n-ar trebui sa-ti ridice probleme, fiind peste tot drum mai mult sau mai putin batatorit. Uite aici niste poze si mai multe informatii: https://picasaweb.google.com/113369514721127423627/RemarcareaTraseuluiDeCreastaAlMunt
ilorLotruluiIulieSiAugust2012

Harta pe care o ai tu este buna. Dupa ea ne-am orientat si noi la remarcare. Nu stiu sa se fi tiparit alta ulterior.
Mesaj modificat de autor!

Marți, 2 august 2016 - 16:27

cristi.iliescu
cristi.ilies..
Busola

BR vei găsi deficitar între Obârșia Lotrului și Șaua Buceciu, de unde se continuă cu BA fie pe creasta principală, fie pe cea secundară spre Prejba.

Vezi că am eu un jurnal despre munții Lotrului, ar trebui să te ajute informațiile găsite acolo. În plus, am mai descris aici traseul: http://www.carpati.org/trasee_muntii/lotrului-76/

Drum bun!

Marți, 2 august 2016 - 15:04

alexandrui
alexandrui

Am facut acum in iulie o trecere din Cindrel in Lotrului si apoi creasta Lotrului de la vf Steflesti pina in Transalpina. Noi aveam ca punct de intoarcere lacul Oasa, asa ca nu am mers spre Obarsie ci am coborat in Transalpina exact la limita dintre judete. Cum vi dinspre obarsia lotrului imediat ce treci de indicatorul ce arata ca acolo e limita intre judete ai un drum spre dreapta, pe care urca masini de teren la stane. Pe acolo poti urca in creasta. Nu s foarte multi stalpi de marcaj dar cu o busola, harta ar trebui sa te descurci. Eu am o harta cu zona Cindrel si Lotrului care nu prinde si obarsia lotrului, dar e utila pt restul crestei. Harti noi cu muntii lotrului nu cred ca prea sunt. Sunt multe stane dar putini turisti. Pe creasta, cel putin de la steflesti pina in transalpina e practic nu poteca ci drum facut de masinile de teren ce merg la stane. E destul de mult gol alpin si putine izvoare. Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult, am plecat in concediu si sursele de documentare au ramas acasa

Marți, 2 august 2016 - 14:43

lorenzo
lorenzo

Salutare tuturor!

As vrea sa parcurg traseul BR din Muntii Lotrului in perioada 12-15 august (sau 13-16, depinde de vreme). Am inteles ca traseul a fost remarcat in 2012 de AMC. Ma gandeam sa-l fac de la Obarsia Lotrului spre Raul Vadului. As dori sa aflu starea marcajului CR din Obarsia Lotrului pana in marcajul BR.

Eventual, as dori sa stiu daca se gasesc pe undeva harti de cumparat cu muntii Lotrului. Singura harta la rezolutie mare pe care am gasit-o este aceasta (http://www.tenereclub.ro/harti/carpatii_meridionali/Lotrului/muntii_lotrului_1_www.t
enereclub.ro.jpg)
dar as prefera o harta actualizata.

Marți, 2 august 2016 - 09:16

Afisari: 1,189

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0477 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org