|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com Regulament carpati.org © copyright (2004 - 2025) www.carpati.org |
În ciuda norului care acoperise vârfurile, am reușit să găsim traseul de legătură între vârfuri. Varianta cea mai simplă mi s-a părut următoarea: de pe Lespezi continui pe creastă către Cornul Călțunului. Aproape de capătul crestei se face în stânga un fel de horn înierbat, pe care se poate coborî 10-15 m, de-a lungul stâncii care mărginește acest "horn", stâncă ce asigură prize foarte bune. Când crezi că ai coborât destul, mai faci câțiva metri către Cornul Călțunului, până ce treci muchia și vei vedea atunci potecuțele către șaua dintre cele două vârfuri.
Din șa, ești tentat să mergi mult către stânga, apoi să urci spre vârful Călțun. De fapt, cea mai bună și mai scurtă cale este tot înainte, chiar pe muchie, pe un soi de horn în care trebuie să mergi uneori cu spatele către valea Lacului Călțun. Așa am ajuns pe vârful Cornul Călțunului. La întoarcere, pe această cale, am făcut 10-15 minute de pe un vârf pe altul.
Poate există și alte variante mai simple, dar, în condiții de vizibilitate redusă, cum am avut noi, n-am reușit să găsim o cale mai bună.
Baftă celor care vor dori și ei să urce aceste două vârfuri, probabil cele mai dificile de peste 2500 m din România!
Duminică, 17 august 2014 - 13:43