![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com Regulament carpati.org © copyright (2004 - 2023) www.carpati.org |
Când ai scăpat de acestea și ai intrat în pădure, apar tot felul de doborâturi, ce trebuiesc ocolite, sau unele pante absurde (vorba unui prieten, data viitoare să mă uit la releveu
Noi am trecut de Poiana Scocu și am observat ulterior, în creasta de care am zis, că marcajul forestier "H" duce spre vârf dar distanța până la el, la ora 16.30, ni se părea imposibil de făcut (ca să coborâm pe partea cealaltă pe la Cantonul Păuleasca, crezând că drumul e mai bun, ceea ce era doar o supoziție a noastră). Așa că ne-am întors din drum și am ajuns la mașină pe la ora 20.30, aproape de lăsarea întunericului. Cred că ne trebuia cort (unul ultralight), măcar de back-up și o sursă de apă. O să mă învăț să avem la noi, tot timpul, și un powerbank! Măcar unul!
Dinspre Cascada Beușnița nu aș urca pe firul cascadei, fiind, probabil/posibil foarte abrupt, ci aș urma firul văii din dreapta cascadei și aș urca pe culmea următoare care duce la Vârful Leurdiș. Așa arată că ar fi posibil și pe aplicația "Munții Noștri". De-a dreptul ai un perete stâncos în față, aproape pe toată lungimea culmii (se vede și de pe drumul spre cascada Beușnița) și nu știu dacă s-ar găsi o trecere și nici nu aș bălăuri cauzal!
Oricum, la anul a rămas și pentru noi. Ne vom pregăti mai temeinic. Se pare că nu am luat foarte în serios Munții Aninei!
Marți, 12 septembrie 2023 - 09:36