Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Mai 2025
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Iunie 2025
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Vremea
Varful Piciorul Porcului
Muntii Padurea Craiului
#50  Inapoi 1 2 3 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture M. Rodnei (50)

pliscu
pliscu
Caraba

Ok, vad pe harta varianta de care vorbesti. Sigur sunt drumuri de TAF, doar s-a defrisat masiv in zona. O solutie ar fi sa faci autostopul pana la Zavoaiele Borcutului si sa urci de acolo...

Sunt stane in zona, da. Intre Cocozasului si Tomnatic este o stana la care nu am gasit pe nimeni, dar se vedea ca e folosita. Sub Tomnatic (la intersectia PG cu PR) este un adapost nefolosit.
Si foarte probabil ca in zona Nedeia sa mai fie minim o stana.

La apa n-am fost atent, cred ca doar izvorul Telcisorului l-am intersectat, dar nu-mi aduc bine aminte, poate era doar o apa care baltea.

Joi, 8 august 2013 - 09:42

drumetu71
drumetu71
Busola

Multumesc de informatii ! Eu vazusem un traseu ce urca din Romuli si se uneste cu PR aproape de Vf Tomnatec si am crezut ca nu a mai fost loc pe harta pt marcaj. Din cate vad pe Google Earth drumuri sunt multe si e usor sa te orientezi. In plus poti intreba localnicii. In zona asta sunt stane sau doar mai sus ? Cu apa cum e ?

Marți, 6 august 2013 - 10:09

pliscu
pliscu
Caraba

Pt vf. Tomnatic, PR urca din Telcisor, PG urca din Romuli/Zavoaiele Borcutului...

Am fost acum 2 saptamani pe Tomnatic, am urcat pe PG de la Gura Rebra, marcaje rare, dar traseul e usor de intuit, pe drumuri de TAF mai vechi sau mai noi. Pare sa fie la fel si spre Zavoaie.

De pe Tomnatic am vrut sa coboram pe PR spre Telcisor, dar nu am gasit marcajul. Am coborat pe Preluca Talharului/Obcina Vaii Seci. Intrarea in traseul PR la urcare e semnalizata pe drumul Telcisor-Gura Rebra, cam la 500m dupa ultimul pod peste Telcisor.

Luni, 5 august 2013 - 15:52

drumetu71
drumetu71
Busola

Multumesc de sugestii ! Saptamana viitoare fac si eu traseul de creasta vest - est si vreau sa urc prin Romuli pe PR prin Vf Tomnatic si Nedeia. Stie cineva cum este marcajul si in ce stare e traseul ?

Miercuri, 31 iulie 2013 - 17:25

hana
hana
Coarda

Pot sugera si eu niste trasee cu timpi cu tot de mers relativ leger si cu pauze, am fost saptamana trecuta.
TRASEU:
Ziua 1: Romuli – Zăvoaiele Borcutei – Vf. Bătrâna – Tarnița la Cruce – Bandă Roșie – 8 ore
Ziua 2: Tarnița la Cruce – Șaua Gârgălău- Bandă Roșie – 8 ore
Ziua 3: Șaua Gârgălău – Vf. Gârgălău – Vf. Ineu – Vf Curățel – Refugiul Ancuța (Curățel) – Punct Albastru – 9 ore
Ziua 4: – Refugiul Ancuța (Curățel) – Poiana Merilor - Rodna Veche – Punct Albastru – 5 ore
Am calatorit cu trenul de noapte, dormit la vagon de 6 locuri, costuri aproximative 230 lei dus intors din Ploiesti.

Miercuri, 31 iulie 2013 - 12:36

alexcarol
alexcarol

Muntii Rodnei saptamana trecuta :ziua 1 Sant-Vf ineu-Coasta Neteda(sub varf este apa )~8 ore. ziua 2 Coasta Neteda-La Carti~9ore. Ziua 3 La Carti-Taurile Buhaescului-Borsa~8 ore.apa se gaseste la cabana Corbu(langa fosta tabara scolara).pana la Lala nu am mai gasit apa.apoi mai gasiti sub Coasta Neteda,se vad f clar de pe traseu dar trebiue coborat un pic(merita).de acolo si pana in saua Gargalau nu mai este apa( (2 izvoare).din Saua Gargalau pana La Carti nu mai este apa...ATENTIE. Sa aveti mult soare.....Poate Informatiile mele vor fi utile cuiva.l

Marți, 30 iulie 2013 - 12:14

rovid
rovid
Caraba

De sub Ineu pina in saua Gargalau faci maxim 6 ore,unde este apa si apoi La carti(garantat), Tarnita la cruce si in functie de sezon (daca este ploios sau nu) mai poti gasi in zona "la oase".Zona critica este intre Ineu si saua Gargalau dar cu o sticla de 2 litri ar trebui sa fii "asigurat".

Vineri, 19 iulie 2013 - 15:25

cristi_cireap
cristi_cirea..

Bun. Vă mulțumesc frumos pentru informații Carpati.org

Vineri, 19 iulie 2013 - 14:51

pauless
pauless

@cristi_cireap: Sigur nu ai apa intre Ineu si Saua Gargalau si e de mers cam o zi. Ia-ti apa multa pe bucata aia. Cealalta portiune de creasta, spre Pietrosul, am parcurs-o mai demult, nu mai tin minte.

A mai fost o discutie despre asta pe forum, poate te ajuta:
http://www.carpati.org/forum/informatii_despre_munti-13/campare_si_apa_in_creasta_rod
nei-3115/1/

Vineri, 19 iulie 2013 - 14:36

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Eu nu am avut niciodata probleme cu ciobanii ci doar cu cainii mai insistenti.
Nu stiu sa fie indicatoare catre izvoare. Logic, ele sunt pe firul vailor.

Joi, 18 iulie 2013 - 23:04

cristi_cireap
cristi_cirea..

@sandru92 - spuneati ca stanele raman in continuare o mare problema pentru turisti. mai exact, in ce fel ? un prieten imi spunea ca in cazul in care as merge singur in Rodnei, ciobanii ar putea reprezenta un pericol. este adevarat oare ?

Joi, 18 iulie 2013 - 22:09

cristi_cireap
cristi_cirea..

Salut ! Imi poate cineva oferi informatii despre sursrele de apa de pe creasta Rodnei ? Am citi mai jos ca pentru unele trebuie coborat putin de pe traseu, in cazul acestora, exista vreun indicator inspre ele ? Multumesc !

Joi, 18 iulie 2013 - 22:04

vestale
vestale
Caraba

La cate stani sunt in Suhard, chiar pe traseul de creasta, sigur o sa gasesti si apa. E drept ca au secat multe izvoare anul trecut , sa speram ca va ploua si o sa isi revina.
Din discutiile purtate cu cei de la Salvamont Suceava, ei au in plan refacerea marcajelor din Suhard in 2013, doar ca trebuia sa li se aprobe si bugetul.
Atentie la ursi, in Suhard!

Vineri, 29 martie 2013 - 10:38

siriso21
siriso21
Rucsac

Ca sursa de informatii referitoare la traseele din Muntii Rodnei, in afara ghidului de la Bel Alpin recomand si ghidul cu harta scris de Danut Calin in colectia Prin Muntii Romaniei.
http://www.ercpress.ro/default.php?p=details&id=1742

Joi, 28 martie 2013 - 21:54

drumetu71
drumetu71
Busola

@zentai : Multumesc dar am carte cu Rodna si ceva trackuri. Am un track complet si pt Suhard. Pe mine ma interesau in primul rand sursele de apa care in ultima vreme din cauza secetei au cam disparut. Trebuie sa-i fac pe amandoi deodata pt ca e cam departe si drumul pana acolo ma cam costa si am si timpul necesar.
@sandru92 : Bune informatii, multumesc. Din cate se pare pe acolo nu sunt probleme cu apa. Am intrebat pentru ca anul trecut tot in august la Poiana Izvoarelor din Bucegi nu era pic de apa si de obicei acolo e belsug. Am calculat cam 5 zile cu 10 ore pe zi plus una de rezerva.

Joi, 28 martie 2013 - 18:44

zentai
zentai
Coarda

PS- pentru Muntii Suhard s-ar putea sa gasiti ceva track-uri la Salvamont Vatra Dornei.Ma mir cum nu mi-a dat prin cap din prima!Carpati.org.Oricum, merita "socializat"la un telefon cu domnii de acolo!

Personal, cred ca Suhard merita facut separat, la bicicleta sau schi de tura.Am fost pe 1 Decembrie si nu era marcaj, neam!Si noi tot cu track-uri am urcat. Cred ca mai au cate ceva colegii de la HPM dar nu stiu cat e de interes pt.dv.(track-ul descrie traseul de la o cabana din Pasul Rotunda spre varf si retur).

Oferta anterioara ramane valabila, desigur!

Joi, 28 martie 2013 - 18:11

sandru92
sandru92

Pentru Muntii Rodnei, mai sigur harta de la Dimap, pe verso aveti cateva detalii.Marcajele pentru Rodnei sunt bune. Sursele de apa sunt suficiente (coborati putin din creasta pentru aprovizionare).
Nu avetii refugii si stanele raman o mare problema pentru turistii montani. Eu am fost in august 2012. Pentru Suhard, este mai dificil cu marcajul. Parcurgerea traseului Pasul Rotunda- Vatra Dornei, se poate face in doua etape( cam 10 ore/zi). La fosta Cabana pastorala Recele este o manastire.Cabana pastorala Omu, nu mai este.
Pentru campare; Pasul Setref- Hanul lui Patru- La Jgheauaburi-Pasul Pietrii- Tarnita batranei- Tarnita La Cruce- Saua Intre Izvoare-Saua Gargalau-Lala Mica- Saua Gajei sau Pasul Rotunda, pentru Rodnei
Pentru Suhard: Zona Vf. Omu- Saua Diecilor-Zona Manastirii Recele.
In maxim 7 zile puteti parcurge traseul Pasul Setref- Vatra Dornei. M.N. nr 20- Rodnei; M.N. nr 26. Suhard.

Joi, 28 martie 2013 - 16:14

zentai
zentai
Coarda

Am o carte din colectia "Muntii Nostri".Nu stiu cat mai sunt de actualitate informatiile de acolo, raportat la sursele de apa.Poate va ajuta la eficientizat timpii.Daca nu e graba, gasind o modalitate (copiere xerox sau scanare), cred ca se poate rezolva.Va inteleg, caci si eu am cautat informatii despre munti pentru care bibliografia nu este f.generoasa.Daca nu gasiti alta modalitate mai eficienta, stabilim detalii pe privat!
Cu stima!

Joi, 28 martie 2013 - 12:08

drumetu71
drumetu71
Busola

La vara vreau sa fac si eu creasta Muntilor Rodnei de la Pasul Setref la Pasul Rotunda si in continuare, daca este timp, Suhardul pana la V Dornei. Am o carte despre Muntii Rodnei din Colectia Muntii Nostri din 1979 si vreau sa stiu cat de actuale mai sunt informatiile din ea mai ales dpdv al surselor de apa.
Daca pt Rodna am gasit ceva informatii pt Suhard numai ce se gaseste pe site-ul nostru si la fel ma intereseaza sursele de apa dar si timpul general.

Miercuri, 27 martie 2013 - 16:24

mike
mike
Rucsac

Ca sursa de inspiratie si documentatie (descriere trasee) iti recomand Ghidul Turistic al Muntilor Rodnei
http://www.mormota.ro/harti-literatura-montana/harti-turistice/ghid-turistic-muntii-r
odnei.html
(Editura Bel Alpin, autori Andrei Beleaua, Petru Lucian Goja, Dinu Mititeanu)

Marți, 26 martie 2013 - 10:16

Afisari: 7,709

#50  Inapoi 1 2 3 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,1320 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org