Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Iulie 2025
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

August 2025
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vremea
Varful Piatra Secuiului
Muntii Trascaului
#80  Inapoi 1 2 3 4 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Informatii tura vf Moldoveanu (80)

radu_uglai
radu_uglai

Multumesc mult de tot pentru informatii Carpati.org

Vineri, 26 august 2016 - 11:17

baltighost
baltighost
Coarda

Salut,

Cel mai accesibil traseu catre Moldoveanu este prin sud, prin Valea Rea. Se merge pe la Slatina( judetul Arges ) de unde ai 40km de drum forestier pina la Stina lui Brunei. De acolo faci cam 3 ore si jumatate pina pe virf.

Exista si posibilitatea de a face circuit.

Ai informatii recente aici:
http://bogdanbalaban.ro/523.html

Vineri, 26 august 2016 - 09:58

radu_uglai
radu_uglai

Salutari,
Inca o intrebare, poate un pic prosteasca dar am cautat pe net si nu am gasit nimic de actualitate....se poate campa la Balea Lac?
Merci mult si o zi faina sa aveti.

Vineri, 26 august 2016 - 09:12

mdr
mdr

Daca tot esti la Balea de ce nu faci Balea Moldoveanu si retur pana la cab Podragu in prima zi iar a doua zi cab Podragu Podragel Balea pentru variatie. Ai avantajul plecarii de la 2000m. O alta varianta de o zi este pe ruta sudica pe Valea Rea , pe la stana lui Burnei. Dezavantaje 80 km drum forestier ( dus - intors ) si diferenta de altitudine aprox 1200 m

Miercuri, 24 august 2016 - 10:31

radu_uglai
radu_uglai

Salutare, vreau sa urc in Fagaras in perioada 02.09 - 07.09 si m-ar interesa de unde as putea urca mai usor pe Moldoveanu. As vrea o tura de o zi (pana pe vf si inapoi). Initial am sa merg in Balea vreo 3 zile dar nu as vrea sa fac 13h ore din Balea pana pe vf si inapoi. Mobilitatea nu e o problema ca voi fi cu masina dar nu stiu ce ruta mai acesibila, ca timp, as putea sa iau pana pe Moldoveanu. Astept parerile voastre si va multumesc.
O zi faina sa aveti Carpati.org

Miercuri, 24 august 2016 - 09:51

radmar
radmar
(admin)

@iancsi79: pe viitor te rog sa cauti in topicurile existente informatiile necesare. Daca nu afli nimic, atunci poti deschide topicuri noi, pe teme diferite, nu ca acum, trebuind sa inactivam/mutam.

Daca ai fi cautat ai fi dat de acest topic plus http://www.carpati.org/forum/trasee_ture-2/pe_moldoveanu_intr_o_singura_zi-2902/2/ unde ai fi aflat chiar mai multe detalii decat ai primit pana acum.

Astfel, pe langa cele valea Rea si Buda, mai exista si varianta pe valea Valsanului.

"1. De la Transfagarasan, intri pe valea Buda (BA) si mergi cu masina pana la capatul forestierului vreo 18 km la stanele din Podul Giurgiului. De acolo poti sa faci circuit pe TG, izv. Moldoveanului - curmatura Moldoveanului - Moldoveanu, apoi PR pana pe Vistea, coborare BR pana in saua Orzanele coborand apoi pe TR pe valea Orzanele pana la punctul de unde ai plecat. Ca timp ar fi 3,5-4h pana sus, iar la coborare inca vreo 3h.

2. De pe valea Valsanului, de la Bradet mergi aproape 30 km pe forestier si apoi urci pana in saua Scarisoara pe PR cam 2h, de unde ai cea mai interesanta perspectiva asupra Moldoveanului, iar apoi continui pe TA si CR pana pe Moldoveanu inca 1,5h. Pentru intoarcere ai acelasi traseu.

3. De la Nucsoara mergi aprox 34 km pe forestier pana aproape de stana din Valea Rea. De aici se poate face circuit, pe CA se urca pe Zgheburoasa, pe la lacurile Galbena si apoi se ajunge in saua Scarisoara, urmand apoi TA si CR pana pe Moldoveanu in cam 4-5h. Pt coborare PR Vistea - Portita Vistii - TR pana la stana din Valea Rea, in cam 3h."

Asadar, @razvan1984m, Valea Rea nu implica obligatoriu urcarea pe TR. Eu recomand urcarea pe la CA, spre saua Scarisoara, pe deasupra lacurilor Galbena. Nu este chiar asa pieptisa si peisajul iti ofera o deschidere mai buna cu priveliste spectaculoase catre 2 cascade mari, pe care nu ai cum sa le vezi daca urci pe TR.

Marți, 20 mai 2014 - 13:22

iancsi79
iancsi79

Va multumesc mult tuturor pentru sugestii.

Luni, 19 mai 2014 - 17:25

razvan1984m
razvan1984m
Caraba

Recomand și eu varianta prin Valea Buda. Și forestierul este mai scurt, și drumul până pe vârf.

O altă mențiune - accesul prin Valea Rea presupune urcarea pe Viștea Mare (destul de dură) și parcurgerea custurii dintre Viștea Mare și Moldoveanu, pasaj pe care un genunchi de menajat ar trebui să-l evite...

Luni, 19 mai 2014 - 15:14

johnnutz
johnnutz
Caraba

Colegul Casian ti-a oferit o alternativa mai buna. Logan-ul trece fara probleme pe Valea Rea, poate doar daca prinzi dupa ploi abundente si ai ghinionul sa fi trecut si ceva camioane forestiere inaintea ta dar altfel e ok.

Duminică, 18 mai 2014 - 23:04

casian
casian

Salutare, la fel de ușor d.p.d.v. al efortului fizic mi s-a părut și pe ruta Valea Buda- Izvorul Mircii- Curmătura Moldoveanu ( T.A.- T.G.) spre Vf. Moldoveanu, în condițiile unui acces auto mult mai facil decât pe Valea Rea ! Drumul forestier este mult mai scurt (14-16 km) și mai rapid , permițând unui Logan să ajungă până la câteva sute de metri de confluența Izv.Podul Giurgiului-Izv. Mircii (stână) unde ai locuri de campare așa încât va fi o plăcere să accesezi vârful în dimineața zilei următoare, cu retur după un total de 5-6 ore. Există câteva terase faine pt. campat +izvoare chiar sub Curmătura Moldoveanu, la cca 1 oră de vârf, ieșirea putând fi făcută fie pe muchia sudvestică a Moldoveanului, fie pe muchia sudică a Moldoveanului.
Mesaj modificat de autor!

Duminică, 18 mai 2014 - 19:40

iancsi79
iancsi79

Mersi mult.Oare Loganul e destul de inalt pentru acest drum?

Duminică, 18 mai 2014 - 16:57

johnnutz
johnnutz
Caraba

Depinde ce intelegi prin usor. Cel mai rapid este cel prin Valea Rea, de la stana din capatul drumului sunt in jur de 5 ore pana pe Moldoveanu. Diferenta de nivel este de aproximativ 900 m, urcarea pe langa cascade fiind mai abrupta si cu ceva grohotis apoi traseul deveni mai lejer. Partea proasta este ca pana la stana ai din Nucsoara 40 km de drum forestier, in general in stare buna dar dupa ploi poate pune probleme masinilor ce nu au garda inalta.
Celelalte trasee catre varf implica dormit la refugiu sau cort in Portita Vistei fiind de 2 zile avand in vedere ca ai precizat ca nu vrei sa fortezi.
Ar mai fi si traseul prin valea Buda, pe acelasi tipar cu cel din Valea Rea dar nu l-am parcurs asa ca nu pot intra in detalii. Succes!

Duminică, 18 mai 2014 - 11:24

iancsi79
iancsi79

As vrea sa stiu care este cel mai usor traseu spre Vf. Moldoveanu din punc de vedere fizic.Am o mica problema la genunchi si nu as vrea sa fortez deocamdata.

Duminică, 18 mai 2014 - 10:07

marko
marko

Daca vreti pur si simplu Vf. Moldoveanu fara alte experiente extra, cel mai simplu este sa urci si sa cobori pe Valea Vistea Mare. Innoptezi la jumatate de drum, chiar sub Vf. Moldoveanu (Vf. Vistea) la jumatatea distantei in refugiu. Daca esti iute la picioare si faci rost si de o masina, se poate si intr-o singura zi din capatul drumului forestier de pe Valea Vistei Mari.

Alte varianta: Urci pe V. Sambatei, Cobori pe V. Vistei Mari; urci pe V. Podragului, cobori pe V. Vistei Mari. Toate variantele facubile lejer in 3 zile. Recomand sa cobori pe V. Vistei Mari, pentru ca este cel mai scurt drum inapoi in Orasul Victoria.

In trei zile e posibil si sa urci pe V. Sambatei si sa cobori pe V. Podragului (varianta sigur nu e mai lunga decat a ta propusa cu intoarcere ptr a doua noapte la Cab. Sambatei).

Duminică, 27 aprilie 2014 - 17:42

iancudan
iancudan

Cind vrei sa te duci?

Duminică, 27 aprilie 2014 - 08:50

rayvan121
rayvan121

Multumesc pentru sugestii. Voi posta si un jurnal la reintoarcerea din tura. Carpati.org

Duminică, 27 aprilie 2014 - 08:38

danutzz83
danutzz83
Busola

Salut,

Daca tot vrei sa urci din Victoria, ai urmatoarea varianta mai scurta:
Ziua 1: Victoria - Cab. Podragu (2 variante: pe muchia Tarata sau pe la cabana Turnuri) ~ 8 ore
Ziua 2: Cab. Podragu - Vf Moldoveanu - Cab. Podragu - Cab. Turnuri ~ 10 ore
Ziua 3: Cab. Turnuri - Victoria ~ 5 ore

Timpii pe care i-am trecut sunt cei rezultati in urma unui mers mediu iar traseul este unul frumos, fara portiuni dificile.

Spor la tura si vreme buna!

Sâmbătă, 26 aprilie 2014 - 13:40

senty
senty
(admin)

Razvan, in prima zi, e posibil ce vrei tu, numai ca din Victoria si pana la Sambata de Sus... mergi pe la poalele muntelui pe drumuri forestiere. Din Victoria si pana la intrarea pe Valea Vistei sunt 5km (traseu ce l-am parcurs la coborare de pe v. Vistei), iar din acest punct pana la Sambata de Sus (complex - manastire) mai sunt inca 5km; nu am mers pe bucata aceasta, dar nu cred ca e diferita de ce am parcurs (iesirea din valea Vistei pana in Victoria). Sfatul meu, du-te direct la Sambata de Sus si mai departe la cabana. In functie de ora la care ajungi la Sambata de Sus si/sau Cabana Sambata, decizi daca mai continui pana in creasta in fereastra mare, sau dincolo de vf. Slanina, in fereastra mica, unde ai si un refugiu.

Pentru a doua zi (propusa de tine), sa stii ca e posibil dar e foarte mult de mers, peste 10 - 12 ore (daca nu si mai mult). Oricat te-ai stradui, tot lung va fi. Mai bine echilibreaza zilele, mai pune ceva in prima zi (adica sa ajungi in prima zi pana in creasta - cort sau refugiu) si a doua zi e mai lejer, inclusiv sa cobori la cabana sambata. Acum daca nu ai nimic in plan cu valea sambetei, nu prea are rost sa urci si sa cobori pe aceeasi vale. Iti propun sa cobori pe Valea Vistei, e o frumusete de vale! La iesire din vale, ai optiunile: 5km stanga (spre Victoria) sau 5km dreapta (spre Sambata de Sus).

Daca ajungi tarziu la Sambata de Sus, mai pune 2..3 ore max pana la Cabana Sambata. Acolo poti innopta si sa continui a doua zi pana pe Moldoveanu, apoi inainte de refugiul Vistea sa cobori prin Portita Vistei in valea Vista. Aproape de limita padurii ai un refugiu unde poti sta noaptea.
A treia zi, cobori in 2...3 ore pana la iesirea din vale, cu optiunile mai sus mentionate (5km).

Tura faina!

PS: nu uita, la final de tura sa ne povestesti cum a fost printr-un jurnal, iar daca sunt informatii noi despre trasee, sa ajuti la updatarea ghidului!

Vineri, 25 aprilie 2014 - 20:34

rayvan121
rayvan121

Buna ziua,

As dori sa va cer sfatul cu privire la o tura in zona Fagaras. Vom fi un grup de 3-4 persoane, in conditie fizica bunicica. Traseul dorit e urmatorul:
Prima zi: Victoria - Cabana Valea Sambetei
A doua zi: Cabana Sambetei -Fereastra Mare a Sâmbetei – Portița Viștei – Viștea Mare – Moldoveanu si retur la cabana.
A treia zi: Coborat inapoi in Victoria si mers acasa

Este fezabil acest traseu in iunie? Jumatate din grup nu are experienta in domeniul acesta. Eu am doar modesta realizare de a ajunge pe Piatra.

Totodata, ce echipament ati recomanda? (Imi cer scuze daca incalc vreo regula a acestui forum prin postul meu)

Vineri, 25 aprilie 2014 - 17:53

roxanageo
roxanageo

Salut!

Acum o lună am mers pe Vârful Moldoveanu cu doi prieteni, însă noi nu am avut prea mult timp la dispoziție așa că l-am facut dus-întors în 2 zile!Am plecat din Îași pe la ora 3 pm , am ajuns seara în Cluj de unde am plecat a doua zi cu mașina unui prieten spre Bâlea Lac(unde am ajuns în jurul orei 12) Am început traseul pe la ora 12 jumătate.Posibilitățile ar fi:

-Bălea Lac - Șaua Caprei(traseul triunghiul albastru)
-Șaua Caprei- Lacul Capra - Poarta Zmeilor (traseul dunga roșie)
Iar de la Poarta Zmeilor ai două posibilități :

1. Traseul Podrăgel marcat cu dungă albastră și duce la cabana Podragu:
-de la cabana Podragu urcați spre Șaua Podragu(traseu marcat cu triunghi roșu) unde se intersectează cu celălalt traseu.
-Șaua Podragu - Șaua Podul Giurgiului - Șaua Ucei Mari - Șaua Orzânelor - Vârful Viștea Mare - Vârful Moldoveanu.

2.Traseul ce l-am ales noi (iar de la Bâlea Lac până pe vârf am făcut 8 ore pe acest traseu):
-Monumentul Nerlinger - Șaua Vârtopului - Lacul Podul Giurgiului - Șaua Podragu (unde se intersectează cu primul traseu) iar de aici același traseu ca mai sus până pe Vârful Moldoveanu.

Noi am mers în prima zi până pe vârful Moldoveanu, cu gîndul că vom avea timp să ne și întoarcem spre cabana Podragu, însă a trebuit să ramanem cu cortul la refugiul Viștea deoarece se înnoptase binișor când am ajuns pe vârf, iar pentru întoarcere am optat pentru cel de-al doilea traseu.
În cazul în care veți începe traseul de la Bâlea Lac sper să vă fie cât de cât de ajutor Carpati.org
Have fun!

Vineri, 24 august 2012 - 22:20

Afisari: 12,009

#80  Inapoi 1 2 3 4 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0598 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org