Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Aprilie 2025
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Mai 2025
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Vremea
Varful Timbalul Mic
Muntii Piatra Craiului
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Informatii traseu (Cabana Malaiesti - Busteni via Vf. Omu) (3)

drag0s
drag0s

Salut, Andrei,

Mulțumesc pentru răspunsul oferit și pentru indicațiile cu privire la sursele de apă.

Voi lua în calcul toate acestea, în realizarea traseului final.

O săptămâna reușită!

Marți, 2 august 2016 - 16:53

baumwolle
baumwolle
(admin)

Salut, Dragoș,

Cum nu îți cunosc ritmul ce mers, te pot ajuta cu timpii medii de parcurgere a respectivelor trasee, greutatea rucsacului cărat fiind, de asemenea, medie.

Astfel, după părerea mea, traseul propus de tine poate fi parcurs în următorii timpi, pe segmente:

Bușteni - Pichetul Roșu - cab. Mălăiești, marcaj TR: 6 ore;
cab. Mălăiești - vf. Omu, marcaj BA: 2-3 ore;
vf. Omu - Monumentul Eroilor, marcaj BG+CR, 2 ore;
Monumentul Eroilor - Brâul Mare al Caraimanului - Valea Jepilor - Bușteni, marcaj PA+CA: 3-4 ore.

Te sfătuiesc să suni la Mălăiești pentru rezervare. În privința apei, ultimul sursă sigură pe traseul din prima zi este la Poiana Izvoarelor (în spatele cabanei), izvorul de la Mălăiești fiind, de obicei, secat în această perioadă. De la Mălăiești poți urca prin Hornul Mare, unde mai sunt urme de zăpadă, dar care nu cred că pun probleme, sau pe traseul de vară. Daca te simți în formă, poți aborda Brâna Caprelor (TA) spre Vârful Bucșoiu, de unde continui spre Omu.

În a doua zi, nu ai nicio sursă sigură de apă. Este posibil să găsești undeva pe la Cerdac, însă șansele sunt reduse. Apă găsești de cumpărat la toate cabanele.

Ca variantă alternativă de coborâre în Bușteni îți recomand Valea Cerbului, un traseu foarte pitoresc (BG, 4 ore).

Dacă mai ai întrebări, îți stau la dispoziție. Carpati.org

Drum bun!
Mesaj modificat de autor!

Marți, 2 august 2016 - 16:35

drag0s
drag0s

Va salut,

Plănuiesc o ieșire în Bucegi pentru unul din weekend-urile lui August. Având în vedere drumul lung până în Bușteni, intenționez să rămân la Cabana Malaiesti în prima noapte. Pentru a II-a zi, mă interesează un traseu care să includă Vârful Omu, Babele/Sfinxul și Crucea Caraiman. Prin urmare, am pus pe foaie următoarea: Cabana Malaiesti-Vârful Omu - Cabana Babele - Crucea Caraiman - Cabana Caraiman - Valea Jepilor - Bușteni .

Pentru că încă sunt la capitolul planificare, m-ar interesa o estimare pentru numarul de ore, respectiv alte variante pentru coborârea spre Bușteni.

Vă mulțumesc.

Marți, 2 august 2016 - 16:17

Afisari: 1,364

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0538 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org