Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Aprilie 2025
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Mai 2025
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Vremea
Varful Mohorul
Muntii Parang
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Informatii traseu Balea Lac - cab. Podragu (pe sub creasta) (6)

xoreax
xoreax
Coarda

Pe 27 iulie 2013 am parcurs acest traseu insa cu plecare din jud. Arges, din acea curba de unde se urca spre Fereastra Zmeilor pe triunghi galben. Am parcurs apoi creasta principala, am coborit la Podragu si apoi ne-am intors prin caldari insa nu am mai coborit la masina ci am continuat pe banda rosie pana la Capra si am coborit la Balea Lac (soferul a facut autostopul pentru recuperarea masinii).

Intreg traseul l-am parcurs in circa 10 ore. De la Podragu pana in Fereastra Zmeilor, prin caldari, am facut 2h30m iar traseul mi-a placut mult.
La un moment dat este o urcare foarte abrupta si friabila care le-a dat batai de cap celor care veneau dinspre Fereastra Zmeilor si o coborau. Se blocasera intr-un sir indian si desi am facut popas la finalul urcarii (noastra) ei inca nu reusisera sa se deplaseze prea mult.

As sugera, asadar, parcurgerea acestui traseu dinspre Podragu.

http://bit.ly/2aKfm7Z

Joi, 4 august 2016 - 08:14

tdragos
tdragos

Asa e - cam ocolit, dar e posibil in doua zile, fortand un pic a doua zi. Calea finala va fi TA-BR-BA cu somn la Podragu (aprox 8h), apoi TR-BR-CR-(retur)-CR-BR-TA la Balea (aprox 4h+8h) - timpii sunt clar maximizati, am cules timpii intermediari de la mai multe persoane, care mi-au garantat ca nu au facut maraton sau vreun record Carpati.org
Oricum in mod cert, daca nu imi ies calculele cum trebuie, ma intorc in mod clar. Vreme buna cum se anunta sa fie, ca vointa este destula Carpati.org

Joi, 4 august 2016 - 02:12

yo6ial
yo6ial
Coarda

E potecă.
Din Fereastra Zmeilor se desprinde traseul BA prin căldări. Un ocol foarte fain dar cu urcări și coborâri serioase peste Arpaș și Podragu.

Oricum ai lua-o, pe BR din Bâlea la L. Podragu sau BR-BA la L. Podragu, TR-BR până la Viștea (și dreapta scurt pe Moldoveanu) parcă 2 zile e cam puțin.
Cu ocolul pe BA adaugi și urcușul destul de lung Înapoi în creastă pe TR.
Vezi http://www.carpati.org/harti_harta/harta_harti/muntii/fagarasului-18/
Aia de 143kb.
Poate ți-ar fi mai lejer prin Sâmbăta/Fereastra Mare?

Miercuri, 3 august 2016 - 23:01

tdragos
tdragos

@cipicernat - multumesc. Acum am inteles, practic nu este o poteca, ci escalada in toata regula. Eh speram sa evit repetitia pe tura, dar se pare ca nu prea am alternative.

Miercuri, 3 august 2016 - 21:18

cipicernat
cipicernat
(admin)

De la Lacul Capra la Fereastra Zmeilor poteca de creasta... e de fapt paralela cu creasta (prin sud). Creasta propriu-zisa poate fi parcursa doar cu echipament tehnic (creasta Vartopel - Arpasel).

Din Fereastra Zmeilor si pana la Podragu exista un traseu marcat ce trece succesiv prin caldarile nordice (Arpasului, Podragel si Podragu - sper de nu fi uitat ceva) si peste muchiile nordice ce despart aceste vai.

Miercuri, 3 august 2016 - 20:43

tdragos
tdragos

Salutare - planuiesc sa merg weekend-ul asta in Fagaras spre Moldoveanu in doua zile via cab.Podragu. As dori sa stiu daca exista poteca pe sub creasta cum zic unii (pe langa vanatarea lui Buteanu spre Arpasel-Vartopel), ca eu pe harti nu o gasesc - mai exact incerc sa evit sa urc pe creasta si sa cobor apoi pe langa Fereastra Zmeilor.
Unii scriu ca au fost p-acolo, dar nu dau prea multe informatii asa ca va intreb pe voi daca in primul rand exista poteca si daca este vizibila (ca in mod clar nu e marcata)

Miercuri, 3 august 2016 - 16:46

Afisari: 1,582

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0560 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org