Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Mai 2025
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Iunie 2025
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Vremea
Varful Bucsoiu
Muntii Bucegi
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Informatii Buila Vanturarita (3)

alinas
alinas

Multumesc mult pentru informatii. Noi intentionam sa urcam spre Cacova si s-o luam pe sub creasta pana la refugiu, iar a doua zi sa parcurgem creasta integral in sens invers. Pe bucata Curmatura Oale- Curmatura Builei am mai fost anul trecut si prefer s-o parcurg in acelasi sens (Oale-Vf. Vioreanu in urcare).

Oricum, cel mai probabil o sa lasam masina in Pietreni, daca drumul spre Poiana Scarisoara este prost.

Luni, 26 mai 2014 - 14:55

victoranica
victoranica
Coarda

Salut,

1. Inteleg ca ati vrea sa urcati spre Patrunsa si mai departe in Curmatura Builei. Noi am lasat masinile pe Valea Otasaului, la cativa km in amonte de Barbatesti, in dreptul unor cladiri ce apartineau cumva de Patrunsa.
Forestierul care urca in Scarisoara vine din Pietreni si , din cate am inteles, este prost iar inundatiile din ultima luna pot sa il fi afectat puternic, ca si drumul de acces catre cabana Cheia sau Pahomie. Recomandarea mea este varianta de mai sus, foarte decenta dpdv al starii drumului forestier si al timpului efectiv din sat si pana la locul de parcat.

2. Regulile de evitare a "blanosilor" sunt cam aceleasi pentru toate masivele montane din tara. Daca nu incingeti gratare, nu dormiti cu mancarea in cort si o agatati pe undeva prin vreun copac si nu va dati cu parfum cu esenta de zmeura, sansele ca "blanosii" sa va viziteze sunt infime spre nule. Daca refugiul nu va fi ocupat veti putea dormi inauntrul lui iar in caz contrar oricum galagia va fi suficienta cat sa alunge prezenta lor, mai ales ca Buila-Vanturarita nu e nici pe departe in topul masivelor populate de ursi.

Sper ca aceste informatii sa va fie utile

Victor

Luni, 26 mai 2014 - 14:39

alinas
alinas

Buna ziua,
Poate ma puteti ajuta cu niste informatii despre masivul Buila Vanturarita. Planificam o tura pentru unul din weekendurile viitoare:

1. Accesul pana in Poiana Scarisoara se poate face cu orice tip de masina ? Se poate lasa masina in siguranta undeva in zona ?

2. A campat cineva in Poiana Piscul cu Brazi ? Sunt sanse sa avem musafiri "blanosi" la cort ? Stiu ca e un refugiu in zona, dar nu vrem sa ne bazam ca il gasim liber.

Multumesc mult !

Luni, 26 mai 2014 - 11:57

Afisari: 1,663

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0597 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org