Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Mai 2025
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Iunie 2025
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Vremea
Varful Scara
Muntii Fagarasului
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Iezer papusa (11)

cristi.iliescu
cristi.ilies..
Busola

Cel mai bun loc de campare este lângă refugiul Iezer, unde e și izvor.

Dar până în căldarea unde e lacul trebuie să cobori de la Crucea Ateneului și înțeleg că tu vrei să ții creasta până spre Bătrâna. Ai mai avea un izvor după ce treci de Iezerul Mare și Roșu, într-o șa: Piscanu. Ar trebui să se audă șipot pe sub lespezi de piatră. Altfel, ai izvorul din plai, de sub vf. Bătrâna. Apoi nu mai ai apă decât aproape de Cuca sau Voina, depinde pe unde cobori.

De campat o poți face oriunde în creastă (sau imediat sub ea), sunt multe locuri faine de cort, numai să fie vremea bună.

Eu acum vreo doi ani am reușit să parcurg într-o zi creasta între Cuca și Ref. Iezer via Păpușa - Bătrâna (în sensul descris de mine se poate face într-o zi chiar peste Văcarea până la Voina dacă ai bagaj ușor), am pus un jurnal de tură. Tu decizi cât vrei să faci. Tură faină!
Mesaj modificat de autor!

Miercuri, 7 septembrie 2016 - 15:20

alexc
alexc

Salut,
Pe 10 septembrie vreau sa merg in Iezer, cu cortul 2 zile.
Urc de la cabana Voinea pe muntele Vacarea spre refugiu.
In functie de timp si oboseala as vrea sa fac toata creasta spre vf Papusa, dar daca nu pot, cobor a doua zi pe Plaiul lui Patru.
Care sunt cele mai bune locuri de campare si pot sa pun cortul undeva aproape de vf Batrana ?
Sunt surse de apa pe traseu ?

Multumesc.

Miercuri, 7 septembrie 2016 - 14:00

scorpionn
scorpionn

Pe 29 mai am plecat de la cabana voina pe urmatorul traseu; culmea vacarea, crucea ateneului, vf. iezerul mare, vf. rosu, vf. batrana, vf. papusa , culmea gradisteanu, cabana cuca, cabana voina. prima seara am campat langa crucea ateneului si ne am alimentat cu apa din apropierea refugiului. am dormit la cort desi a fost destul de frig ( aproximativ -4 grade) de la voina pana aici am facut 7 ore in mers super lejer, nu aveam de ce sa ne grabim. A doua zi am plecat mai departe cu gandul sa campam in zona papusa dar parerile diferite si lipsa apei ne a determinat sa coboram la cuca. de la crucea ateneului pana la cuca am facut 9 ore cu pauze de masa si foto la greu. traseul de coborare ne a obosit foarte tare , preferam sa urc din nou pe papusa decat sa-l cobor. Am dormit la cabana cuca (20 lei de persoana) conditii destul de bune in conditiile in care sus nu era decat grupul nostru. timpul a fost super frumos, iar despre refugiu ce sa spun , nu am ramas incantat, am preferat cortul. De pe creasta am vazut foarte bine si foarte clar creasta fagarasului, piatra craiului si mai in ceata bucegii. marcajele sunt refacute dar pe creasta destul de rare ceea ce va dau dreptate pe timp de ceata e nevoie de foarte mare atentie. zapada este dar nu pe traseu. am gasit doar vreo 2 portiuni de cca 10 m pe care le am trecut cu brio si fara pericole.
ps: asa cum am mai citit si nu imi venea sa cred si noi am fost insotiti cele 3 zile ,permanent de un catel negru pe care am aflat ca il cheama pitigoi, super catelu .

Luni, 1 iunie 2015 - 21:00

mvc
mvc
Caraba

Salut !

Mai intai o precizare: - ai zis "cabana Voina - Vf Rosu"; aici eu iti recomand parcursul complet al crestei principale a Masivului Iezer-Papusa, respectiv : cabana Voina - culmea Vacarea - Crucea Ateneului - Ref Iezer ; Vf Iezerul Mare - Vf Rosu - Vf Batrana - Spintecatura Papusii - Vf Papusa - cabana Voina

Traseul specificat se face in doua zile, cu o noapte la Refugiul Iezer.
Desigur, poti innopta si in alte locuri, daca ai cort la tine.

De la Vf Papusa poti cobori prin Gainatu la Voina sau trecand pe la Cuca.

Posibilitati de campare sunt in zona Vf Papusa, dar daca urmezi traseul pe care ti l-am recomandat, nu o sa ai nevoie.

Mare atentie pe timp de ceata in zona de creasta !
Asa cum a mai zis un coleg, in astfel de situatii orientarea e dificila. Insa cu harta si busola se rezolva.

Tura frumoasa !
Mihai Cernat

Marți, 26 mai 2015 - 12:27

razvan1984m
razvan1984m
Caraba

@ inițiatorul topicului:

Dacă se merge în ritm bun, se poate face tura chiar și într-o singură zi, în 13-14h. Dar ar fi păcat.

Cred că varianta cea mai bună ar fi de urcat în prima zi până la Refugiul Iezer, a doua zi urcat Iezerul Mare și Roșu, eventual cu o abatere spre Lacurile Boarcășului (nemarcat, dar se văd, de mers numai pe vreme bună și fără zăpadă care s-o ia din loc...) și campat în zona Păpușa, iar a treia zi coborât pe Grădișteanu și retur la Voina via Cuca.

La Refugiul Iezer ajung trei drumuri. Văcarea e drumul propriu-zis de culme, marcat cu bandă roșie, dar e lung și (părere personală) relativ anost. Drumul pe punct albastru e cel mai direct și mai pitoresc - se merge pe firul apei, sunt multe mini-cascade, foarte frumos. Drumul pe cruce albastră e varianta de iarnă, când zăpada sau topirile de gheață nu te lasă pe punct albastru. E o idee mai pieptiș și mai ocolit.

Drum bun.

Marți, 26 mai 2015 - 09:47

drumetu71
drumetu71
Busola

Ieri , din Piatra Craiului, se vedeau destule pete mari de zapada.

Luni, 25 mai 2015 - 22:31

dorinv
dorinv

Salut,

Aveti careva informatii proaspete despre starea zapezii din Iezer (mai exact din zona de creasta)?

Multumesc.
Mesaj modificat de autor!

Luni, 25 mai 2015 - 17:14

scorpionn
scorpionn

multumesc pt informatii. sper sa prindem vreme frumoasa pentru a ne bucura de peisaj.

Joi, 21 mai 2015 - 12:52

lawr
lawr
Caraba

mare atentie daca e ceata. Sunt marcaje putine in creasta, care pe alocuri arata mai mult a platou..

Luni, 18 mai 2015 - 14:18

victoranica
victoranica
Coarda

Salut !

Traseul mentionat de tine se poate face de catre persoanele antrenate intr-o zi si jumatate. In trei zile ai timp sa te bucuri de el in cel mai lejer ritm . Daca vrei sa faci creasta integrala, urca de la Voina pe Vacarea (banda rosie).

Papusa are destule locuri plate unde se poate campa, si pe varf, si in Spintecatura, sigur vei gasi.

Bafta !

Luni, 18 mai 2015 - 13:55

scorpionn
scorpionn

salut. intentionez sa merg 3 zile in iezer. m ar interesa daca ma incadrez ca timp pe traseul cabana voina -vf rosu-vf. batrana-vf. papausa - cabana voina , plecare vineri dimineata si sosire duminica dupa amiaza.sunt locuri de campare in zona vf. papusa??

Luni, 18 mai 2015 - 11:34

Afisari: 2,601

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0598 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org