Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Iulie 2025
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

August 2025
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vremea
Varful Vladeasa
Muntii Bihor-Vladeasa
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Idei privind tura Balea Lac - Cab.Voina (Loc.Rucar) (10)

ultrasro
ultrasro
Busola

Sper sa reusesti in ce ti-ai propus...sa ne povestesti cand te intorci... cat mai repede Carpati.org nu putem astepta inca doi ani Carpati.org

Miercuri, 23 iulie 2008 - 00:28

rapel
rapel

asa e Carpati.orgscuze...

Luni, 21 iulie 2008 - 18:01

eaglefree
eaglefree

Mersi Cipi.Refugiul este o mina de aur pe vreme nefavorabila....si mai ales ca-i nou.Speram sa rezista multa vreme in stadiul acesta.Sa-l pastram fiindca are si el grija de noi.Dragoste reciproca se poate?!E o intrebare retorica,bineinteles.
Cred ca-i obisnuinta folosirii programelor de chat gen messenger sau mirc.Economisesti timp scriind cu "K" sau alte prescurtari.Bineinteles,aici e de preferat scrisul corect.
Inca cevaCarpati.orge la Cartisoara la Balea Lac exista vreun transport in afara de "Ia-ma nene!" ?Sau din Sibiu curse de microbuze?Ma gandesc la cineva care a urcat recent si ma poate ajuta.Oricum,o sa sun la autogara Sibiu daca voi gasi numarul pe Internet.
N-ar fi problema cei 15-16-17 kilometri sau cati or fi pana la Cascada,dar vreau sa ajung cat mai repede la Balea Lac....fiindca nu sunt sigur ca o sa am mult timp la dispozitie.

Luni, 21 iulie 2008 - 15:58

cipicernat
cipicernat
(admin)

In Curmatura Zarnei este un refugiu nou-nout.

Rapel: In limba romana "nimic" se scrie cu "c"!

Luni, 21 iulie 2008 - 15:42

eaglefree
eaglefree

Oh da!...mersi fain de informatiile privind apa potabila.Nu mai vreau sa trag de 2 l de apa toata ziua,asa cum mi s-a intamplat anu' trecut in Parang.

Da radmar,sa stii ca ai dreptate....mai bine fac stanga inainte de Vf.Rosu si renunt sa urc la refugiu.Asa fac aproape toata creasta Iezerului.Eventual cobor la Cuca si Voina,apoi la Rucar.Mersi fain de info.

Luni, 21 iulie 2008 - 15:28

rapel
rapel

Salut. Vara trecuta am facut creasta Fagrasului, in ziua in care am urcat vf. Moldoveanu, am plecat de la Podragu si am mers pana undeva la vreo 40 de minute de Fereastra Mare a Sambetei, spre Curmatura Zarnei. Am innoptat pe niste platforme in caldarea unei vai alaturi de un grup de cehi, acolo gasisem apa.

In ziua urmatoare am urmat creasta spre Curmatura Zarnei (refugiul e intr o stare deplorabila, apa de acolo era baltita, nu am avut incredere sa luam). De acolo ne am indreptat spre Mezea, am gasit un izvor pe culme, ne-am aprovizionat si am plecat mai departe.... am tot mers cautand un loc de cort si o sursa de apa. Ne am oprit intr-o sa unde gasisem 2 balti cu apa de ploaie, am instalat corturile in speranta ca vom gasi un izvor... l-am cautat vreo 45 min, dar nu am gasit nimik ... asa ca a trebuit sa facem economie de apa...

Ziua urmatoare am plecat inainte de rasaritul soarelui pt a nu ne prinde arsita, am gasit un izvor unde am luat si micul dejun cam la 1h30 de unde innoptasem, chiar sub Curmatura Oticului!

Sfatul meu e sa va aprovizionati bine de la ultimul izvor, ori incercati sa ajungeti pana la cel de care am vorbit!tura frumoasa si vreme buna Carpati.org

Luni, 21 iulie 2008 - 01:15

radmar
radmar
(admin)

Daca vrei sa ajungi in Rucar, nu as merge pe la Voina. Ai putea sa icnerci o campare la Curmatura Oticului (fara sa mai ajungi la ref Iezer) si in urmatoarea zi vf Rosu si apoi spre Batrana, Papusa, Saua Gradisteanu, Tefeleica, Piscul Calului (la ultimele 2 nu le mai stiu ordinea, dar sunt orientative pt a-ti face idee despre aceasta varianta de traseu). si coborare in Rucar (cred ca ultima bucata este BA...

Duminică, 20 iulie 2008 - 23:58

eaglefree
eaglefree

Carpati.org ...uitasem de intalnirea de la lacul Capra...Scuze....

Mersi stefalexe.

Duminică, 20 iulie 2008 - 20:10

stefalexe
stefalexe
Busola

Salutare. Nu sunt un bun cunoscator al zonei, insa pe ici pe colo am mai fost si eu si incerc sa ajut cu ce pot!

1. La Lacul Capra se poate campa, aici a si fost de altfel o intalnire de vara a carpati.org.

2. Se campeaza la Lacul Podragu, in jurul lui unde gasesti loc, sau chiar langa cabana, unde s-ar putea sa si coste.

3. Dupa ce cobori de pe Vistea Mare, ajungi la Refugiul Vistea in vreo 45min; poti campa langa el, sau poti cobora in caldarea superioara a Vaii Rele, langa Iezerul Triunghiular de sub Moldoveanu. Refugiul Vistea este in stare buna, de cel din Valea Rea nu am auzit; stiu ca a fost pe acolo un refugiu demult, luat de o avalansa. Eu zic ca aceasta zi o poti intinde pana in Fereastra Mare a Sambetei, unde e loc de campare si izvor la 200m spre sud.

4. De la Curmatura Zarnei nu am fost spre Iezer, poate altii iti vor da detalii. Succes!

Duminică, 20 iulie 2008 - 19:39

eaglefree
eaglefree

In aproximativ o saptamana voi fi la Balea Lac pentru inceputul turei care va avea finisul la Cab.Voina (Loc.Rucar).Dincolo de Balea este taramul misterelor pentru mine...deci nu cunosc traseul deloc.De aceea apelez la un topic distinct pentru sfaturi care vor fi foarte utile pentru mine.Va multumesc anticipat pentru sugestii,idei si sfaturi.
Cu ajutorul hartilor,revistelor si nu in ultimul rand al micului (??) spatiu virtual numit Carpati.org,am intocmit tura pe etape...bineinteles.Nu-i nimic batut in cuie,se pot face modificari privind programul de 'lupta'.Sau trebuia inlaturate ghilimelele?!
N-am deschis topicul la ture,fiindca,n-am prea multa experienta montana pentru a raspunde de alte suflete.Topicul,bineinteles,se vrea unul informativ.

Etapele turei:

Ziua 1: Balea Lac - Lacul Capra.
Ajungand dupa amiaza la Balea,un mic traseu de incalzire e binevenit.Si acum intrebarea:se poate campa la Capra?

Ziua 2 : Lacul Capra - Saua Arpasului - Lacul/Cabana Podragu.
Din cate am citit,nu e nicio problema in a campa la lac.

Ziua 3 : Lacul/Cabana Podragu - Saua Podragu - Vf.Vistea - Vf.Moldoveanu.
Aici ma intereseaza unde as putea campa in zona Vistea/Moldoveanu.Refugiile Vistea si Valea Rea in ce situatii sunt?Se poate campa langa aceste refugii?Cat fac de pe Vistea pana la unul din refugii sau pana la un prim loc de campa in conditii bune?

Ziua 4 : Zona Vistea/Moldoveanu - Zona refugiului Curmatura Zarnei.

Ziua 5 : Curmatura Zarnei - Culmea Mezea - Refugiul Iezer.
Este un traseu de 10-11 ore....pana la urma pot sa-l fac din doua bucati.Posibilitati de campara in conditii bune pe la mijlocul traseului?Aici ma refer si la o sursa de apa potabila...si nu numai aici,desigur.

Ziua 6 : Refugiul Iezer - Cabana Voina (eventual in aceeasi zi pana la Com.Rucar).

Am cautat (si mai caut) prin jurnale si articole informatii ce mi-ar fi utile.Dar....as fi recunoscator daca m-ati ajuta putin.

Multam fain!

Duminică, 20 iulie 2008 - 19:10

Afisari: 2,269

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0521 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org