![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com Regulament carpati.org © copyright (2004 - 2025) www.carpati.org |
În iulie 2015 am stat o săptămână la cort în zona Câmpușel. Drumul e perfect până la canton, asfaltul mai continuă vreo 200m, apoi devine forestier. Cu atenție, se poate urca cu mașina în pasul Jiu-Cerna. Garda la sol mai înaltă constituie un avantaj. Spre Cerna-Sat cei care treceau spun că drumul e mai rău, nu știu, nu am fost.
La Câmpușel e loc foarte bun de campare, apă, masă, vetre, râu, chiar și o toaletă.
Pentru Oslea - varianta cea mai bună e un circuit. Lăsați mașina la Câmpușel, mergeți pe jos până-n Pasul Jiu Cerna (cam 1h), de aici tot în sus spre creasta Oslei. Orientarea e foarte ușoară, țineți un forestier rău spre stânga, treceți de o stână și apoi creasta se vede, apare și marcaj, bandă roșie. Urcarea în creastă e dură, până-n vârful Peștișanu. Despre coborârea pe Ursu nu știu ce să-ți spun, cred că e ok. Noi am coborât pe Știrbu. Nici urmă de marcaj pe aici, ne-am orientat la fața locului.
Drum bun!
Luni, 5 octombrie 2015 - 18:22