![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com Regulament carpati.org © copyright (2004 - 2025) www.carpati.org |
Cateva detalii pentru eventualii doritori:
1. Drumul de la Valea Mare la Pasul Rotunda nu este asfaltat si in unele portiuni este destul de rau. Se poate urca insa cu masina (probabil daca este noroi ar fi putin mai greu). Noi am avut nevoie de ~1,5 h pt a parcurge portiunea asta.
2. Pentru orinetare am folosit harta si ghidul de la Bel Alpin. La harta nu am obervat decat o inexactitate mica: la Tarnita la Cruce locul de campare este trecut la sud de poteca, cand el este de fapt la nord, langa lac. Daca este ceata densa nici nu vezi lacul, cu atat mai putin semnul de campare.
3. Timpii celor de la Bel Alpin sunt ff optimisti. Cel putin pentru cineva cu minim 15 kg in spate. In nici o zi nu am facut mai putin de 7 ore. Ultima zi a fost insa cea mai grea: in ghid apare ca fiind un traseu de 6 ore! Noi am facut peste 8 ore, in conditiile in care in ultima parte aproape am alergat ca sa prindem trenul si de la Valaie am scurtat traseul, coborand pe TA prin Valea Fundoaia. (am ajuns cu 6 minute inaintea trenului
O curiozitate: chiar inainte de poiana Preluca de sub piatra am vazut urmatoarea scena: in dreapta potecii un cal spanzurat iar in stanga potecii un foisor de vanatoare. Traseul trece chiar printre ele, asa ca nu recomand ore tarzii prin acea zona (asta daca nu cumva aveti vreo pusca si vreti sa vanati ursi...)
Multumesc inca o data tuturor celor care m-au ajutat cu informatii!
Marți, 22 iulie 2014 - 21:03