Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Vremea
Varful Buhaescu
Muntii Rodnei
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Conexiune Valea Scorusilor - Valea Malin (8)

zoly
zoly
Busola

Mircea, nu.
Din Strunga Gălbinelelor am urcat de fiecare dată spre BMC pe poteca marcată cu momâi. E panta destul de mare pe acel versant, dar poteca e generoasă ca lățime și serpentinele ei îmi inspiră siguranță prin locurile prin care șerpuiește. Singurul inconvenient pe bucata asta e diferența de altitudine pe care trebuie să o urc pieptiș, cred că vreo 200 metri, diferență care s-a resimțit întotdeauna, mai ales în zilele toride.
Varianta de care zice Ruxandra, care și mie mi-a atras atenția mai demult, am văzut-o fezabilă când un grup plecat înaintea noastră pe Gălbinele suia acel horn când noi am ajuns în strungă. Au înaintat relativ repede și fără probleme până la acea brână de legătură.

Duminică, 11 septembrie 2022 - 19:07

mirceaordean
mirceaordean..

Zoli,
Te-ai uitat vreodată și după alta variantă de legătură între Strunga Gălbenelelor și Brîul Mare (cînd vizezi Scorușii pina sus ori BMC către sud)?
Zic acestea pentru că în coborîș e nevoie de ceva atenție, datorita erodării terenului.
Am văzut ceva la nord de actuala posibilitate, dar nu am apucat să-i verific fezabilitatea...

Duminică, 11 septembrie 2022 - 17:22

zoly
zoly
Busola

Ruxandra,
Da, este acolo o conexiune care te scutește de urcarea pe fețele Scorușilor până la BMC, dacă de la Strunga Gălbinelelor intenția este de a merge via BMC spre Pripon.
Pe prima fotografie am punctat cu galben traseul spre BMC pe fețele Scorușilor (cu doua variante imediat după traversarea firului, via un mic horn sau cu ocolirea hornului prin dreapta), iar cu roșu continuarea spre Mălin pe hornul următor care te scoate pe muchia dintre Scoruși și Mălin pe o brână largă și comodă:
https://photos.google.com/album/AF1QipORAxl5yCpjF6ohsMmS6hFvQ9cuDxgZQWRbpOVJ/photo/AF
1QipOV1n6soC8eKKXRp0L5PQvYbSnL7_DbRhMC_Avw
A doua fotografie arată brâna asta (punctată tot cu roșu) pe partea Mălinului - elegantă:
https://photos.google.com/album/AF1QipORAxl5yCpjF6ohsMmS6hFvQ9cuDxgZQWRbpOVJ/photo/AF
1QipNbdO6Y1P471FrdBprE6Em6cyr8-cam0U8iLH-h

Sâmbătă, 10 septembrie 2022 - 11:45

markbv
markbv
Busola

Salut!
În continuare la ce zice edy, da, poți da direct în jos pe Scoruși.
Vara traseul este elementar, dar în funcție de varianta pe care o abordezi (cât de mult mergi pe firul văii), este posibil să trebuiască să descațeri sau să rapelezi un bolovan mai expus, pe stânga cum cobori, pentru a evita o zonă mai urâtă. Ar trebui să găsești acolo o cordelină roșie pentru stația de rapel, dată pe după un vârf de stâncă (dacă nu a luat-o nimeni până acum), dar nu te încrede în ea, are cel puțin 2 ierni la activ de când am montat-o. Mai jos de punctul ăsta, părerea mea e că mai bine cobori spre stânga, pe fețele de iarbă și stâncă până în poiana La Lespezi.
Iarna pe acolo se face un tobogan în toată regula. Acum ceva timp, într-o primăvară, de la îngheț-dezgheț, pe o săritoare am prins o zonă de gheață (nu zăpadă înghețată) unde cred că dacă aș fi avut la mine, aș fi putut monta șuruburi de gheață fără resentimente...
Ture faine în continuare și spor la explorare!

Vineri, 9 septembrie 2022 - 22:23

edy
edy
Coarda

Servus,

Dacă vrei să scurtezi în ideea că te retragi pe Mălin, din Strunga Gălbinele o dai în jos pe Scoruși înainte să urci pe acel jgheab ușor ascendent. Am urmat în trecut retragerea respectivă, însă doar pe zăpadă.

Vineri, 9 septembrie 2022 - 17:19

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

E bine de stiut, mai scurtez cu juma' de ora traseul data viitoare Carpati.org Multumesc!

Vineri, 9 septembrie 2022 - 11:41

anta
anta

Servus,

Daca memoria nu ma inseala, exista acea conexiune de la iesirea din Strunga Galbinele pana in Valea Malinului. La inceput este mai puternic conturata brana, dar incepe sa se piarda pe fetele de iarba (trepte de iarba).
Cand esti in teren o sa iti fie mai usor sa o urmezi.
Am fost pe acea conexiune intr-o tura mai mare cu Mugurel si tin minte ca nu am avut probleme de navigare pana la intrarea in BMC din Valea Malinului (vreme ploioasa, cu ceata)

Spor

Vineri, 9 septembrie 2022 - 09:48

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Salutare,

Uitandu-ma pe OSM in zonele in care am fost saptamana trecuta pe vizibilitate 10m, vad trecuta o conexiune intre Valea Scorusilor aproape la intrarea in Strunga Galbinele si Malin in zona in care se traverseaza pt BMC https://en.mapy.cz/turisticka?source=osm&id=95037461&x=25.4904385&y=45.4315045&z=17

Acum ca ati terminat cu totii de ras la ideea de navigat cu GPS-ul in abrupt, am si eu o intrebare: conexiunea aia chiar exista? Parca-parca s-ar vedea o brana pe imaginile din satelit...

Vineri, 9 septembrie 2022 - 05:34

Afisari: 588

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0517 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org