Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Iulie 2025
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

August 2025
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vremea
Varful Gutai
Muntii Oas-Gutai
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Cabana Piatra Arsa - Busteni (10)

loriflori
loriflori

Multumesc muult de tot pentru sfaturi si pentru promptitudine...ms mult, sper sa fie totul ok

Vineri, 11 iulie 2008 - 14:08

razyi2007
razyi2007

mda.....obișnuit fiind de la mess am mai pus și acel "k" dar nu în toate cuvintele, am încercat sa nu îl pun Carpati.org.
Data viitoare scriu romanește Carpati.org....și cu diacritice!

Vineri, 11 iulie 2008 - 14:06

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Ei, nu e chiar doar scrisul în fuga Carpati.org Iti reamintesc ca a fost repetat de nenumarate ori sfatul de a scrie româneste : daca, nu dak, ca nu k, etc, etc. Acum câtiva ani unii au strigat "Nu ne vindem tara". Ajunge cu "importurile" anglo-saxone care nu au, în limba româna, sensul lor original. "Locatie" este exemplul cel mai graitor. Hai sa ne dam cu totii silinta sa nu ne pocim limba.

Vineri, 11 iulie 2008 - 14:01

razyi2007
razyi2007

sorry la greselile de scriereCarpati.org am scris pe fuga

Vineri, 11 iulie 2008 - 13:23

razyi2007
razyi2007

Da se poate sa urcati pana la cruce...va ia cam 1 ora daca sunteti incepatori...

Babele - Cruce: 1h marcaj: cruce rosie

Traseul este usor o singura portiune este prevazuta cu cablu de sustinere dar este usoara( cea de langa Vf. Caraiman) si mai este o portiune de 20 -30 de metrii cu zapada....aluneca putin dar nu va faceti grizi....acum 4 zile au trecut copii de 10 ani.

Babele - Piatra Arsa: 1h marcaj: banda galbena

Traseul este fff usor....pe aici nu va puteti rataci sau cadea pe undeva...este poteaca atat de lata incat se poate merge cu masina....chair acum 4 zile cand am fost era un opel la Babele

Piatra Arsa - Busteni 3 ore marcaj: triunghi albastru

Traseul este putin mai greut...veti intalni cateva portiuni....una dintre ele numaita "La scari" unde este putin mai dificil....va trebui sa va tineti de cablu....dar eu am urcat pe Jepii Mari la 10 ani si nu mi s-a parut deloc greu

NU COBORATI PE JEPII MICI!!!!!! - adica pe traseul Cab Caraiman - Busteni marcaj : cruce albastra

Aici sunt portiuni fff dificile pentru n incepator...acest traseu este destiat turistilor bine antrenati si cu experienta

Deci in concluzie puteti merge si la cruce si puteti cobora pe jos

Pentru incepatori toata tura asta va dura 5 - 6 ore....depinde cate popasuri faceti si cat satti la cabane.

ATENTIE! daca vedeti ca este soare afara nu ezistati sa puneti in rucsaci cite o pelerina....pe noi ne-a prins pe 8 iulie 2008 langa Vf. Caraiman un potop de grindina si un vant de p[este 100km/h
Daca vi se intampla asa ceva nu va speriati....opriti-va, asteptati sa treaca (mai mult de 15-20min nu tine) si pe urma puteti inainta pe traseu

Bafta si carari insorite!

Vineri, 11 iulie 2008 - 13:17

loriflori
loriflori

Buna tuturor..sunt o incepatoare, nu prea am fost eu cu muntele..dar acum urmeaza sa merg cu prietenul meu in acest week si as vrea sa va intreb daca este ok acest traseu pt niste super incepatori: cu telecabina din Busteni pana la Babele..acolo stam un pic.(se poate sa urcam pana la cruce??!!) ..repet suntem incepatori..si apoi ne gandeam sa coboram perpedes inpoi in Busteni? dar am auzit ca este cam aiurea la coborare..ca au fost multe accidente..etc etc..voi ce parere aveti? plsss un sfat ca mai este asa putin pana plec..

Vineri, 11 iulie 2008 - 11:41

razyi2007
razyi2007

Ok
Multumesc mult pentru raspunsuri.

Joi, 10 iulie 2008 - 15:29

ruga
ruga

sambata 5/07 am urcat si dumnica 6 /07 am coborat pe jepii mari si traseul e ok
in afara de "la scari"(v. coment. lui mike), traseul mai prezinta mici surpari pe portiuni inguste acolo unde poteca se intersecteaza cu vreo vale-nimic ingrijorator
m-am intalnit cu muntomane de varsta a 3-a, cu copii de 6-7 ani tinuti de cate un parinte de mana, deci eu zic ca e accesibil traseul

Miercuri, 9 iulie 2008 - 23:37

mike
mike
Rucsac

Traseul este ok...poti merge linistit Carpati.org...Ai cateva portiuni mai dificile in sectiunea "la scari' echipate cu lanturi....in rest traseul nu pune probleme mari

Miercuri, 9 iulie 2008 - 23:18

razyi2007
razyi2007

Salutare tuturor.
Nu am mai fost de mult timp pe Jepii Mari asa ca am si eu cateva nelamuriri....
As vrea sa stiu care mai este starea traseului...este periculos?
s-a mai ingustat poteca? sau totul e aproape ca inainte?

Multumesc.

Miercuri, 9 iulie 2008 - 18:39

Afisari: 3,286

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0515 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org