Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Mai 2025
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Iunie 2025
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Vremea
Varful Giumalau
Muntii Rarau-Giumalau
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Bulina portocalie Tamina (5)

macaz2006
macaz2006
Caraba

Cred ca este un marcaj al celor ce merg la catarare la faleza Tamina.

Miercuri, 16 august 2017 - 05:48

yo6ial
yo6ial
Coarda

Atunci scopul lor e din cele de mai jos. Ne documentat, posibil ilegal.
Nu au fost făcute pentru a ghida turiștii decât, în cel mai bun caz, pentru vreun concurs apărut și dispărut înainte să se prindă careva.

Luni, 14 august 2017 - 10:15

vjs
vjs

Salut yo6ial,

Îmi cer iertare dacă nu am fost destul de explicit.

Este vorba evident de „o marcare“ neoficială/neomologată.

Un tub de spray portocaliu, pff/pff pe pietre/stânci.

De alergare șamd nu prea cred că are cum să fie deoarece urcă și coboră cu apa, printre stâncăraie pe la Cascada Tamina. L-am pierdut și-n sus și-n jos.

Întrebam dacă duce/aduce undeva, și dacă îi cunoaște cineva rostul (de aiurea nu a fost pus, cineva bănuiesc că a avut un scop).

Luni, 14 august 2017 - 07:54

yo6ial
yo6ial
Coarda

Este o bulină, evident pe un fond alb? Carpati.org

Vezi ca pe acolo sunt multe trasee marcate ad-hoc pentru remorca de turiști aduși, cu caznă și osândă, pentru cei 100 de lei de persoană Carpati.org
Sunt multi debili care efectuează marcaje pseudo-turistice în zona aia. Multe sunt făcute de/pentru concursuri cu enduriști, ateviști și concursuri de alergat (în saci) pe munte. (de ex. Off The Record)

Marcajul de taiere pe arbori este tot o bulina roșie, verde sau portocalie, în funcție de ce spray a găsit băietu la supermarket. Pe arborii morți, dar pe picior, se pot observa M-uri.

Marcajele turistice se efectuează strict după norme stabilite clar:
Trei culori: Roșu, galben și albastru. Ar trebui sa fie bine știute și de cei mai tinerei.
Un singur fond pentru toate: Alb.
Patru forme geometrice: Linie verticala (traseu principal), Cruce (traseu de legătură, Triunghi (traseu de acces din/spre creastă), Punct (bulină, traseu secundar, scurtătură, leagă alte trasee)

Pe vremuri mai erau linii negre și verzi. De asemenea, tot pe vremuri, linia era orizontală. Dar astea erau valabile pe vremuri nu în vremurile noastre.

Păstrați traseele marcate cu marcaje omologate.
Mesaj modificat de autor!

Duminică, 13 august 2017 - 22:13

vjs
vjs

Salut,

Există un marcaj făcut cu vopsea portocalie (bulină portocalie) pe lângă stâncile de la cascada Tamina (canionul Tamina).

L-am urmat în jos pe firul apei, dar l-am pierdut așa că m-am orientat din GPS înapoi spre potecă.

Știe cineva ce rol are? Cu ce ocazie a fost făcut?

L-am rătăcit eu sau asta era tot? Adică doar ceva de indicație scurtă binevoitoare pe lângă firul apei pentru mai multe desfătări ale ochilor?

Duminică, 13 august 2017 - 08:30

Afisari: 1,248

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0644 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org