Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Grindusu
Muntii Tarcau
#64  Inapoi 1 2 3 4 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Balea Lac - Vf. Moldoveanu (64)

alexandrui
alexandrui

Am facut vara asta Balea Lac-Moldoveanu de 2 ori. Varianta de o zi cu rucsac mic nu merita, alergi toata ziua, nu te bucuri cu adevarat de tura, te uiti la ceas ca sa te asiguri ca te intorci cat de cat pe lumina. Am facut 13 ore, ziua e tot mai mica, varianta de o zi nu o recomand.
Cum nu am avut concediu a trebuit sa plecam vinerea dupa pranz. Vineri pe dupa amiaza am reusit, in august, sa urcam de la Balea-L.Capra-Fereastra Zmeilor-Nerlinger, unde ne-a prins noaptea si am facut o coborare pe frontala la lacul Buda, destul de anevoioasa, nu e o poteca clara. Sambata am facut Lacul Buda-Nerlinger-Moldoveanu si cabana Podragu, iar duminica, cabana Podragu-lacul Podragel-fereastra zmeilor -balea.
In 2 zile jumatate e ok, numai vineri a trebuit sa mergem sustinut ca am inceput tarziu urcarea. Eventual poti ramane in noaptea de vineri spre sambata la refugiu de sub fereastra Zmeilor.
Daca ar fi sa fac tura asta acum, probabil nu as mai face cu cort, am avut niste prieteni la care le-a rupt vantul cortul sapt trecuta, si de la Podragu datorita fulguielii au preferat sa coboare direct spre Victoria.
Cred ca cel mai ok ar fi, decat sa mergi la refugiul Viistea, sa pleci vineri, macar pina la refugiul de sub fereastra zmeilor (poti urca la el si din transfagarasean, putin dupa cabana capra) si sambata moldoveanu-podragu, duminica podragu-podragel-balea. Eu asa as prefera sa fac tura asa in perioada asta, si nu ai cara cort, doar sac de dormit/izopren. In rest, vreme buna sa fie!

Sâmbătă, 12 septembrie 2015 - 13:42

ionescuadrian
ionescuadria..
Cort de expeditie

Am sunat la Podragu dimineata. Pana spre jumatatea lui octombrie cabana va fi deschisa.

Spunea ca o vor inchide doar daca va fi viscol si vreme foarte urata, cu foarte putini turisti. Nu cred ca este cazul. De sambata, pe segmentul dintre Varful Dara si Coltul Caltunului va fi o vreme acceptabila, cu putine sanse de precipitatii.

https://goo.gl/2cpRTU https://goo.gl/Seg1xO

Recomandarea cabanierei era sa avem saci de dormit.

Sâmbătă, 12 septembrie 2015 - 09:41

sonnik
sonnik
Caraba

Nea Ionescule, ma' da' tu nu esti ala care acu' vreo doi ani era sa o mierleasca pe la Suru cand ii filai pe astia la remarcari? Epilepsia... hipotermia...treburi. Acum vad ca te-ai facut expert, nu-ti mai tace gura si le dai sfaturi din experienta dumitale. Bravo, nene, progresezi rapid!

Sâmbătă, 12 septembrie 2015 - 08:58

ionescuadrian
ionescuadria..
Cort de expeditie

Acum depinde si de cort. Poti sa ai unul de 630 de grame - http://goo.gl/fQdGMs

Sau poti sa imparti un cort de 3 kg cu cei din grup.

Varianta "medie" ar fi sa stai o noapte la refugiul Vistea in sacul de dormit, daca Cabana Podragu o sa fie inchisa.

Varianta "fulger" ar fi un traseu Balea-Moldoveanu si retur cu bagaj extrem de redus (frontala, pelerina, apa si cateva pastile).

Vineri, 11 septembrie 2015 - 22:33

csuporj
csuporj
Coarda

Cu stat la cort e naspa si intr-o zi, si in doua. Cu stat la cabana e bine in 2, desi ideal e 3.

Am fost intr-o zi de la Balea Lac pana pe Moldoveanu si inapoi in 2007 in 13 ore (de la rasarit pana la apus la sfarsit de august), mers destul de grabit, cu putine pauze.

Am fost intr-o zi de la Lacul Capra pana pe Moldoveanu si inapoi in 2012 in 15 ore, cu pauze destul de multe.

Am mai fost pe Moldoveanu facand creasta, cu bagaj mare, si am ajuns seara de la Lacul Capra pana in Portita Vistei (imediat dupa Moldoveanu). Cu cortul faci de 1,5 ori mai mult timp decat cu bagaj mic.

Vineri, 11 septembrie 2015 - 22:10

naludar7
naludar7

Da, chiar da! Mi-ati oferit o groaza de informatii utile si va multumesc! Sigur, vremea o sa fie printre primele griji, nu plec fara sa verific. O sa sun si la Podragu sa vedem ce spun cei de acolo, daca ii mai prindem!

Multumesc! Seara faina tuturor!

Vineri, 11 septembrie 2015 - 20:05

bogdan.t
bogdan.t
Coarda

scuze ca nu am raspuns,nu prea am fost pe langa laptop. pai in mare ai primit indicatiile necesare si chiar si alte idei de trasee. cum s-a zis si aici,informeaza-te foarte bine si despre vreme,sa nu ai surprize neplacute.
Drum cu soare!

Vineri, 11 septembrie 2015 - 13:27

yo6ial
yo6ial
Coarda

Da' de ce atâtat urcat și coborât la Podragu?
Se poate campa la Podu Giurgiului sau, din șaua Podragului, spre est vreo 20 de minute, pe BR, e un loc superb unde se poate înnopta... Apoi la Viștea, la/lângă refugiu, chiar și lângă lac, pe Valea Rea, tot e mai puțin de urcat/coborât decât în vale la Podragu.

Podragu e bun de popas la venire sau la plecarea din munte.

Vineri, 11 septembrie 2015 - 00:10

sandru92
sandru92

Traseul de la Cabana Podragu- prin Podrăgel - Fereastra Zmeiilor, nu este asa de simplu. Calculat Cabana Podragu- Moldoveanu si retur, cca.6- 7ore+3-4 ore de la Podragu- Balea Lac! Depinde de cum alergati( ca mers normal cu partide foto, nu mai este de discutat!!). 3 zile cu doua nopti cazare la Podragu este ideal. Vreme buna!!

Joi, 10 septembrie 2015 - 23:13

ionescuadrian
ionescuadria..
Cort de expeditie

In lipsa cortului, exista si varianta refugiul Portita Vistei, sub varful Vistea Mare.

Adica puteti sa dormiti in zona Moldoveanu, in prima zi.
Mesaj modificat de autor!

Joi, 10 septembrie 2015 - 21:01

ionescuadrian
ionescuadria..
Cort de expeditie

Intre Podragu si Vistea sunt vreo patru ore, daca nu sunt probleme cu vremea.

Vezi http://www.carpati.org/jurnal/varful_moldoveanu_de_la_balea_si_retur_de-o_zi/2742/

Joi, 10 septembrie 2015 - 20:47

ionescuadrian
ionescuadria..
Cort de expeditie

Din prognoza meteo in zona Podragu vremea nu este chiar asa de rea pentru 19-20.09 https://goo.gl/aQkcVP

Din experienta mea poti face vf. Moldoveanu plecand din Balea si sa te intorci in aceeasi zi.

Eventual poti pune cortul in fata la Podragu, daca cabana este inchisa.

Doar ca trebuie sa pleci mai devreme la drum.

Septembrie este luna cu cele mai putine precipitatii.

Joi, 10 septembrie 2015 - 20:43

obyy
obyy

Din discutiile purtate saptamana trecuta cu reprezentantii Cabanei Podragu, mentionau ca vor sa-si stranga bagajele mai devreme si sa inchida datorita conditiilor meteo anuntate, azi a nins.
Iti recomand sa te informezi inainte, inclusiv asupra conditiilor meteo, cat despre ,,cei 3 pasi" nu poti sa-i ratezi...Traseele si timpii sunt realizabili. Intoarcerea o sa fie mai grea.
Iti recomand jumatatea lunii octombrie cu dormit la cort, se anunta doua saptamani frumoase.
Spor si vreme frumoasa!

Joi, 10 septembrie 2015 - 19:38

geoltean
geoltean

Trecătoarea "La trei pași de moarte" începe de la "Fereastra Zmeilor".
Eu am făcut partea a doua a traseului tău în două zile, petrecându-mi încă o noapte la Cabana Podragu, ca să savurez mai bine Făgărașul. Așadar, nu-ți pot da indicații precise despre timpul care te interesează. Pot să-ți spun, însă, că traseul pe la lacuri e un pic mai lung, având de coborât și apoi de urcat câteva văi. Vei ieși pe sub "La trei pași de moarte", direct la "Fereastra Zmeilor"

Joi, 10 septembrie 2015 - 15:35

naludar7
naludar7

Da, cu inca 3 oameni (aceiasi cu care merge peste tot pe munte Carpati.org )

Joi, 10 septembrie 2015 - 15:16

bogdan.t
bogdan.t
Coarda

mergi singur sau mai mergi cu cineva ?

Joi, 10 septembrie 2015 - 15:14

naludar7
naludar7

Salutare, oameni frumosi!

Pe 19-20, luna asta, intentionez sa merg pt prima data in Fagaras si m-am gandit asa :

ziua 1 : Balea Lac - Saua Caprei - Lacul Caprei - Fereastra Zmeilor - Vf. Arpasu Mare - Saua Podragu (Banda rosie) - Cabana Podragu (Triunghi rosu);

ziua 2 : Cabana Podragu - Vf. Vistea Mare - Vf. Moldoveanu si retur pana la Cabana Podragu - Fereastra Zmeilor (Banda albastra) - Balea Lac (banda rosie).

Cam cat ar insemna (in timp) traseul pentru ziua doi? Si...unde este situata mai exact trecatoarea 'La 3 pasi de moarte' ?

Multumesc anticipat!

Joi, 10 septembrie 2015 - 14:30

pauless
pauless

Daca ploua e nasol, ca in orice munte. Bine, in Fagaras toate sunt mai mari - traseele, culmile, seile, varfurile... Cum spuneam si intr-o alta discutie, cand te duci pe creasta trebuie sa fi pregatit pentru 50% vreme buna si 50% ploaie, indiferent de prognozele meteo. Mai bine cari o pelerina si o geaca decat sa tremuri ca un pui de gaina plouat pe crestele alea. Cat depre traseu, e unul mediu pentru Fagaras (nu sunt nici nebuniile alea din jurul lui Negoiu, dar nici linele curbe de nivel dintre Vistea si Fereastra Mare). Daca vrei sa eviti "infioratorul" 2 pasi de moarte poti sa deviezi la Fereastra Zmeilor pe banda albastra. Dar tot ai vreo 4 culmi de urcat-coborat pana la Podragu, o sa ti se urasca. Daca nu iti iei cort, recomand sa suni la Podragu din timp si sa rezervi loc. Cabana e mare, la o adica daca e full poti sa stai si in sala de mese, dar merita sa dai un telefon.

Vreme buna si voiosie!

Marți, 13 septembrie 2011 - 10:18

sfandob
sfandob

Multumesc enderb. Ma documentez de peste 2 saptamani pt acest traseu, am hartile cu traseele din Fagaras, marcaje, refugii etc. Experienta pe munte, sa spunem medie. Nu sunt nici prima data pe munte dar nici f experimentat. Invat mereu sa urc. Carpati.org .

Luni, 12 septembrie 2011 - 21:26

enderb
enderb

Singura portiune unde ar fi nasol pe timp de ploaie este "La trei pasi de moarte"; stanca poate fi alunecoasa si devine periculos; ai lanturi de care sa te tii si cu atentie si grija se trece. In rest traseul nu este dificil. Depinde si de conditia fizica, de experienta. Daca nu ai mai fost recomand sa studiezi bine harta si alte informatii despre traseu.

Luni, 12 septembrie 2011 - 21:09

Afisari: 8,641

#64  Inapoi 1 2 3 4 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0574 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org