![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com Regulament carpati.org © copyright (2004 - 2025) www.carpati.org |
Pe Jepii Mici zapada era destul de prezenta pe poteca, in special in zonele cu poteca adancita. Chiar si in zonele cu lanturi era zapada multa, unele lanturi/ cabluri sunt inca ingropate partial in zapada. In mod categoric, mai dureaza niste saptamani pana sa poti parcurge Valea Jepilor in conditii de vara. Din ce am remarcat eu, pare mai circulat direct pe vale, pana spre bifurcatia de Braul lui Raducu. Totusi, cu apa care se aude uneori curgand pe dedesubt, probabil exista un oarecare risc de prabusire a limbii de zapada incarcate cu drumeti.
Legat de placile de vant, nu cred ca sunt suficient de priceput sa le recunosc. Totusi, nu a plecat nimic cat am urcat pe Valea Alba, daca excludem pietricelele care ne mai aminteau din cand in cand ca e bine sa ai casca pe cap si de micile granule/ bulgari de zapada care mai alunecau uneori. Nici nu a fost cine stie ce trafic pe acolo, nu exclud riscul de avalansa la incarcare mare cu alpinisti. Cat am urcat noi (eu cu fratele meu) ne-au depasit inca 4 persoane iar in jos au trecut alte doua persoane (una pe schiuri, alta care parea sa coboare la clapari).
Carnul chiar s-a ocolit pe stanga. Am preferat varianta asta pentru ca zapada era continua iar panta mi s-a parut un pic mai domoala comparativ cu varianta pe valcelul din dreapta (sens de urcare). Fratele meu a studiat mai atent locul, zicea ca e continua si limba de zapada de pe valcelul ocolitor. Totusi, din 8 oameni, nimeni nu a abordat urcarea sau coborarea pe valcel. Nu stiu ce motive a avut fiecare.
Cat despre Ciprian, chiar merita urmarit. Face destul de des trasee interesante...
Miercuri, 26 martie 2014 - 17:09