Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Mai 2025
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Iunie 2025
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Vremea
Varful cu Dor
Muntii Bucegi
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Babele- Omu- Valea Cerbului- Busteni (10)

adriannegoita
adriannegoit..
Caraba

@scufitul_rosu: Imi face placere sa ofer informatii atunci cand stiu cat de cat despre ce este vorba, nu-i cazul sa-mi multumesti. Carpati.org

Pe Jepii Mici zapada era destul de prezenta pe poteca, in special in zonele cu poteca adancita. Chiar si in zonele cu lanturi era zapada multa, unele lanturi/ cabluri sunt inca ingropate partial in zapada. In mod categoric, mai dureaza niste saptamani pana sa poti parcurge Valea Jepilor in conditii de vara. Din ce am remarcat eu, pare mai circulat direct pe vale, pana spre bifurcatia de Braul lui Raducu. Totusi, cu apa care se aude uneori curgand pe dedesubt, probabil exista un oarecare risc de prabusire a limbii de zapada incarcate cu drumeti.

Legat de placile de vant, nu cred ca sunt suficient de priceput sa le recunosc. Totusi, nu a plecat nimic cat am urcat pe Valea Alba, daca excludem pietricelele care ne mai aminteau din cand in cand ca e bine sa ai casca pe cap si de micile granule/ bulgari de zapada care mai alunecau uneori. Nici nu a fost cine stie ce trafic pe acolo, nu exclud riscul de avalansa la incarcare mare cu alpinisti. Cat am urcat noi (eu cu fratele meu) ne-au depasit inca 4 persoane iar in jos au trecut alte doua persoane (una pe schiuri, alta care parea sa coboare la clapari).

Carnul chiar s-a ocolit pe stanga. Am preferat varianta asta pentru ca zapada era continua iar panta mi s-a parut un pic mai domoala comparativ cu varianta pe valcelul din dreapta (sens de urcare). Fratele meu a studiat mai atent locul, zicea ca e continua si limba de zapada de pe valcelul ocolitor. Totusi, din 8 oameni, nimeni nu a abordat urcarea sau coborarea pe valcel. Nu stiu ce motive a avut fiecare.

Cat despre Ciprian, chiar merita urmarit. Face destul de des trasee interesante...

Miercuri, 26 martie 2014 - 17:09

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

@adriannegoita: multumesc mult pt informatia detaliata. Da, am vazut alaltaieri ca pe coborarea aia de-a dreptul catre Caraiman era inca zapada destula.
Jepii Mici cum sunt in partea de sus, rampa de zapada sau s-a curatat poteca?
Pe Alba zici ca nu era risc de avalansa, nu tu placi etc. dupa cat vant a batut? Cu caldurile astea mie nu mi-a venit sa ma bag pe vai...Ma mira ca inca se mai poate ocoli Carnul prin stanga, ma asteptam sa se fi topit.

Multumesc de asemenea pt link-ul catre blogul lui Ciprian Teodorescu, multe de citit si pe acolo...

Marți, 25 martie 2014 - 18:48

adriannegoita
adriannegoit..
Caraba

@ scufitul_rosu: sambata 22 martie, pe platou, intre iesirea din Valea Alba si Cabana Caraiman (am luat-o cumva de-a dreptul, cu grija, sa nu dam in abrupturi), zapada era cand moale si uda (am intrat odata pana spre genunchi), cand destul de tare (se simtea placut in coltari), cand inexistenta (petice de iarba).

Pe Valea Jepilor era criminala combinatia de zapada cu stanca (o optiune buna parea coborarea direct pe vale dar mie mi se luase de vai dupa urcarea pe Alba).

Pe Alba am ocolit Carnul pe stanga, sens de urcare, pe o panta de zapada emotionanta dar buna pentru colari si pioleti. S-a mers bine la coltari din Verdeata pana in platou.

Despre Valea Cerbului poti sa-l intrebi pe Ciprian Teodorescu, a scris despre retragerea pe acolo in postarea de aici: http://muntiisifotografiadepeisaj.blogspot.ro/2014/03/muntii-bucegivalea-morarului22-
martie.html

Marți, 25 martie 2014 - 17:54

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

@wisky83: nici eu nu l-am mai facut pana la urma fiindca nu toti colegii de trupa aveau coltari. A iesit un Jepii Mari - Babele - Poiana Stanii in final - bun pentru mentinere in forma...

Marți, 25 martie 2014 - 17:52

wisky83
wisky83

Salut, nu am mai facut traseul deoarece am aflat ca traseul de la Omu- busteni e acoperit de zapada ( Valea Cerbului ) si e destul de greu. Daca vrei, poti sa te duci pe Babele-Omu, e accesibil

Marți, 25 martie 2014 - 17:34

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

@wisky83: ai facut traseul pana la urma? Daca da, care e starea zapezii pe platou si pe vale?

Sâmbătă, 22 martie 2014 - 20:47

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

Ma bate gandul sa folosesc Cerbul ca ruta de coborare duminica, asa ca as fi si eu interesat daca cineva are informatii mai recente. Coltari am, dar nu stiu daca sta zapada locului pe vai dupa caldurile astea...

Joi, 20 martie 2014 - 20:32

octaviandri31
octaviandri3..

chiar pt aceeasi intrebare am intrat si eu in seara asta pe carpati Carpati.org
wisky83 daca sambata mai vrei sa faci cerbului si nu te deranjeaza un coleg da un semn.
O seara placuta!
Andrei

Joi, 20 martie 2014 - 20:07

cipicernat
cipicernat
(admin)

Daca nu iti raspunde cineva mai in tema: in we, in zona Malaiesti, era zapada incepand de la altitudinea de circa 1500 de metri. Pe la cota 1700 (pentru ca nu am trecut mai sus) erau circa 20-25 de zapada relativ proaspata (netasata).

Daca intrebarea este: se poate parcurge fara riscuri Valea Cerbului? (cu sensul "in conditii de vara"), raspunsul este nu.

Joi, 20 martie 2014 - 13:40

wisky83
wisky83

Salutare, vreau sa fac traseul acesta sambata 22.03.2014 si voiam sa stiu daca sunt problem cu el sau nu ( zapada, etc ). Multumesc anticipat!

Joi, 20 martie 2014 - 12:06

Afisari: 2,207

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0612 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org