Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Vremea
Varful Nascarlat
Muntii Ciuc-Nascarlat
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Sugestii si impresii Munti lini si dealuri frumoase (6)

dxxx
dxxx
Caraba

Si inca ceva.
Daca nu doresti excursii lungi, de multe zile si nici creste principale - se poate foarte bine sa gasesti sectoare de creste inalte cam pe oriunde.
Aici nici nu incerc sa fiu exhaustiv, dar uite exemple semnificative:
- in Parangul sudic ai pante foarte lungi dar cu inclinatie mica, poti sa ajungi chiar pe Parangul Mare
- toate crestele sudice din Fagaras sunt "blande" pana in apropierea crestei principale, si destul de lungi si interesante in sine. Nu mai vorbesc ca sunt suficiente si numeric...
- la fel, ba chiar mai lungi sunt crestele sudice din Rodna

Miercuri, 7 februarie 2018 - 21:53

dxxx
dxxx
Caraba

Daca studiezi traseul pot fi accesibili si masivi mai inalti.
Ramane problema urcusului initial si al coborasului final, despre ele ziceam sa le studiezi, dar sus pe creasta sunt macar portiuni lungi cu pante line.

Uite cateva idei:
- platoul Bucegi, cu acces auto
- Baiului, Grohotis
- Valcan, Tulisa
- Suhard
- Leaota, posibil si acces auto in platou cu 4x4; similar segmente lungi in Iezer-Papusa
- creasta inalta din Cindrel, Sureanu si Lotrului
- si cireasa de pe tort - creasta inalta din Cernei, Godeanu si Tarcu

Daca ai nevoie de lamuriri suplimentare contacteaza-ma.

PS - era bine daca spuneai si de unde esti, ca m-am axat mai putin pe orientali si occidentali.
Mesaj modificat de autor!

Miercuri, 7 februarie 2018 - 21:42

jadeasp
jadeasp

Multumesc de sugestii! O sa incerc sa ma limitez la munti mai mici ca daca vad abrupturi pe care nu pot sa urc ma deprim Carpati.org

Marți, 16 mai 2017 - 13:10

yo6ial
yo6ial
Coarda

+Perșani-Codlei cu Măgura inclusiv.

Cheile Râșnovului și poienile ce urmează după chei sunt plăcute cu priveliște frumoasă spre abrupturile Postăvarului. Chiar și un drum complet peste Spinarea Calului spre Cotul Donului sau Timișul de Sus.

Țânțari am prins, sau m-au prins, și la 1400-1800m - e după bafta personală.

Ce înseamnă sălbatice? Fără pet-uri și anvelope de tractor? N-avem...

Și papă d-asta: https://www.cora.ro/gelatina-extra-colonial-50g-P-1819188
10g pe zi, seara înainte de culcare (sincronizat cu eliberarea de HGH)

Luni, 15 mai 2017 - 16:12

mihaela
mihaela
(admin)

Munti lini:

*Ciuc - sunt lini si in jumatatea sudica au plaiuri deschise
*Bodocul - sunt incarcati de trasee si sunt usurei;
*poti incerca si Grohotisului/Tatartului/Baiului cu conditia sa ii abordezi pe plaiurile cele mai line - insa atentie la stane,
* Suhardul - o lunga prispa paralela cu muntii Rodnei - sunt o desfatare; si o data ajuns in culme traseul e usor
*Locvei si Dognecei - strabatuti de forestiere si fanete - la granita dintre munte si deal Carpati.org altitudini de 400 - 500 m
*Oasul - dar sunt destul de impaduriti si salbatici - trebuie sa te descurci bine la capitolul orientare

Dealuri nu prea cunosc - oricum sunt mai interesante cu bicla Carpati.org

Calatorii faine si vreme buna!

Luni, 15 mai 2017 - 15:19

jadeasp
jadeasp

Salutare,

As vrea sa va cer cateva sugestii de locuri de plimbare. Am o problema la genunchi si vara asta nu cred ca voi putea sa fac ture pe munte. Nu pot sa urc sau sa cobor pante prea inclinate dar din fericire pe teren mai plat nu am probleme. Puteti sa imi recomandati niste zone frumoase si cat de cat salbatice de plimbare?

Ca exemple unde am fost si care s-ar incadra:
- Munti lini - e.g. Harghitei, Semenic
- paduri de deal, ca de campie sunt calduroase si pline de tantari vara - de pe la poalele muntilor Buzaului, de pe langa Baile Govora, din Bucovina, Izvoarele langa Baia Mare
- chei mai putin abrupte (Nerei, Tisitei, Varghisului, Stanii-Ciucas)

Daca mai stiti zone asemanatoare sau alte locuri interesante va rog sa imi spuneti.

Luni, 15 mai 2017 - 10:28

Afisari: 1,871

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0457 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org