Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Vremea
Varful Lespezi
Muntii Fagarasului
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Sugestii si impresii Culori de toamna (9)

jadeasp
jadeasp

Pana la urma am fost in cheile Varghisului si in muntii Bodoc, pe langa Tusnad. Intr-adevar se cam dusesera aproape toate frunzele, chiar si pe valea Prahovei unde fusesem saptamana precedenta si totul era auriu. Probabil ca vremea proasta din timpul saptamanii le-a venit de hac.

Pe culmile de pe langa Cheile Varghisului si in m-tii Bodoc am mai gasit inca niste peisaje de toamna. Mestecenii erau printre putinii copaci care isi pastrau aproape in totalitate frunzele, de un galben pur care impreuna cu albul scoartei si cu cerul albastru creau o atmosfera solara foarte frumoasa. Am gasit un palc de mesteceni in vf. Cetatii de langa Tusnad, in interiorul zidurilor ruinate.

In afara de asta, mai erau foarte frumosi niste lastari de artar cu frunze rosu intens, dar de astia nu am vazut decat sporadic.

Pentru la anul am sa caut o padure de mesteceni sau de artar in care sa merg toamna. Stiti pe unde gasesc una?

Luni, 21 octombrie 2013 - 10:08

markbv
markbv
Busola

Cozia face toti banii! E accesibila, are peisaje superbe si e sub 200km de Bucuresti.

Vineri, 18 octombrie 2013 - 23:24

ratza
ratza
Busola

Salut. Ăla din Doabre a fost într-o primăvară, nu toamna. E drept că munții vîlceni oferă mult colorit. Îți pot recomanda fără să stau pe gînduri: Cozia, Buila, Narățu, Bețelul, Sturii Puturoasei.

Vineri, 18 octombrie 2013 - 14:25

gabicolea
gabicolea
Caraba

Si de pe Postavaru poti avea privesti extraordinare cu ale toamnei culori ... uite aici catev foto

http://gabicolea.blogspot.co.uk/2011/11/pastel-de-toamna-i-muchia-iepurasului.html

Vineri, 18 octombrie 2013 - 12:52

jadeasp
jadeasp

Multumesc de sugestii! Saptamana trecuta am trecut prin Poiana Brasov si pe drumul spre Predeal dinspre Rasnov (aproape de Magurile Branului) si copacii abia incepusera sa-si piarda frunzele, era peste tot un auriu si un aramiu superb. Cel putin pe acolo, nu cred ca au cazut intr-o saptamana toate frunzele.

M-am uitat pe zonele propuse de voi si cel mai mult mi-a placut ce am vazut in Persani si Lotrului:
http://www.carpati.org/jurnal/ghid_in_doabre/2693/
http://www.carpati.org/jurnal/pe_sub_mana_calda_a_toamnei_8211_in_apusenii_din_judetu
l_brasov/2924/
http://www.carpati.org/jurnal/muntii_persani_8211_plimbare_pe_culmile_cheilor_varghis
ului/2101/

Am sa merg pe undeva dintre astea si am sa va spun cum e situatia.

Vineri, 18 octombrie 2013 - 10:07

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

Poti sa mergi si la Cheia (126km de Bucuresti,pana la Ploiesti pe DN1 si apoi pe DN1A) - sunt foarte multe locuri unde ai padure de foioase amestecata cu padure de conifere in muntii Ciucas.
Nu sunt numai muntii Ciucas acolo,Ciucas sunt marcati si binecunoscuti mai sunt si muntii Grohotisului langa.
Muntii Grohotis is cam nemarcati,da ai foarte frumoase privelisti,langa.
Referitor la ce a zis andrei.st am fost si eu de vreo 2 ori pe langa Cozia toamna si de acolo spre Voineasa si e adevarat,e foarte frumos colorat si se incadreaza la fix in cei 300km - 100 pana la Pitesti,70 pana la Ramnicu Valcea inca 20 pana la Cozia si de acolo mai e putin pana in Brezoi si de acolo esti intre muntii Capatanii si Lotrului.Daca mergi pana la Voineasa,ai ajuns intre muntii Latoritei si Lotrului.Ai foarte multe foioase pe acolo.
Acum,nu stiu cat de marcate sunt traseele pe acolo,ar fi o varianta sa urci in Lotrului si sa pozezi de acolo spre muntii Capatanii si Cozia,care munti (Cozia) is foarte spectaculosi toamna.
Cel mai usor daca nu ai masina,e sa mergi la Cheia si de acolo sa urci in Ciucas - ai microbuz care pleaca de langa Gara Basarab si merge pana la Cheia.

Joi, 17 octombrie 2013 - 22:18

andrei.st
andrei.st
(admin)

Salut,
In afara de zonele propuse de Andrei si care sunt frumoase, cateva sugestii:
In Baiului ai putea incerca sa urci pe Piciorul Cainelui si sa cobori in Secaria. Satul arata super in culori de toamna. Din Secaria ai microbuze pana in Sinaia (sau depinde unde lasi masina).
Poti incerca si trasee pe Valea Oltului, in Cozia sau Lotrului, acolo foioasele sunt la ele acasa Carpati.org
Am fost we trecut in Cozia si chiar arata frumos.

Joi, 17 octombrie 2013 - 19:22

baumwolle
baumwolle
(admin)

Va recomand munții Perșani (satele Holbav, Poiana Mărului) sau Măgurile Branului și satele de la poalele Pietrei Craiului (Măgura, Peștera).

În multe locuri frunzele deja au căzut sau sunt deja veștede. Toamna a fost rapidă anul acesta.

Joi, 17 octombrie 2013 - 12:48

jadeasp
jadeasp

Salut,

Am vazut week-endul trecut niste culori foarte frumoase pe la poalele muntilor si saptamana asta vrem sa dedicam week-end-ul unei ture in care sa ne bucuram de ele. Cautam un traseu in etajul padurilor de foioase si cu ocazia asta ne gandeam sa mergem in niste munti in care nu am mai fost. Aici se incadreaza Vrancei, Iezer-Papusa, Siriu, Baiului. Aveti vreo sugestie de traseu frumos auriu si ruginiu pe aici? Sau in alte parti? Totul e sa fie la max. 300km de Bucuresti.

Joi, 17 octombrie 2013 - 10:01

Afisari: 2,608

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0555 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org