Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Vremea
Varful Urechea
Muntii Baiului
#22  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Sugestii si impresii Cheile Turzii (22)

zentai
zentai
Coarda

@-Andraș- da, ai dreptate! În privința a ceea ce înseamnă chei și parcurgerea lor. Consecința faptului că mă exprim neglijent este că pot fi înțeles greșit! Carpati.org Am mai încercat odată Cheile Turzii și exact de la cabană a trebuit să mă întorc ... pentru că timpul nu este prietenul nostru dar eu mă încăpățânez, uneori, să cred că-l pot șmecheri! Carpati.org
Mulțumesc pentru informații! Carpati.org
Mesaj modificat de autor!

Vineri, 2 august 2019 - 17:59

andras
andras
Caraba

Am gasit o informatie referitoarea la Piatra Secuilor, eu mergand acolo cred in 2002. Carpati.org Circuitul e 4h, 7km, diferenta de nivel +600m/-600m. Mie atunci mi s-a parut o eternitate pana am ajuns de la sat pana la stanci.
Daca aveti timp sa vizitati satul totusi merita sa faceti, atat pentru localitate (mica, dar frumoasa), cat si pentru peisaj.

Da, C. Turzii e un circuit, dar cand e vorba de chei, eu intotdeauna ma refer la mersul pe langa apa, acolo e mai frumos. Intrarea e chiar in spatele cabanei, iar pana la cabana daca nu ma insel acum se poate merge cu masina pe asfalt.

Vineri, 2 august 2019 - 17:48

zentai
zentai
Coarda

@-Andraș- Salutare!
Cheile Turzii sunt și un circuit, pe deasupra. Nu am timp să fac tot cercul. Dar m-am dumirit (din postările anterioare) că parcurgerea pe dreapta oferă priveliște mai spectaculoasă. Dacă spui că Piatra Secuiului ia jumătate de zi înseamnă că nu este fezabilă pentru mine în această tură! Mulțumesc! Carpati.org
Mesaj modificat de autor!

Vineri, 2 august 2019 - 17:33

andras
andras
Caraba

Cheile Turzii: nu inteleg intrebarea. Carpati.org Ori mergi prin chei ori pe deasupra. Recomand mersul in chei, si acolo e o singura varianta. Eventual te intorci deasupra, diferenta nu e mare daca mergi sustinut la deal.
Intrare dinspre cheia e prin padure, prima parte nu e atat de interesant, dar poti trece repede de zona respectiva. Dupa aia te uiti cand la stanga, cand la dreapta (peretii mari sunt pe dreapta, deci pe stanga apei).

In Borzesti nu am fost. Un alt loc in apropiere ar fi Cheile Tureniului, chiar langa E60, localitatea Tureni. E mai scurt, nu atat de inalt (sau adanc), dar mie mi-a placut. Nu stiu cum arata acum, cand eram la facultate nu era deloc amenajat.
Piatra Secuilior recomand. Traseul e mai lung decat pare, cel putin o jumtate de zi trebuie alocat pentru tura.Mai sunt multe alte chei in zona unde din pacate nu am fost, cred ca Cheile Rametului este recomandat pentru vizitare.

Vineri, 2 august 2019 - 17:26

zentai
zentai
Coarda

OK. Mulțumesc pentru mutarea textului!
Despre Cheile Borzești, aflate în aceeași zonă (dar foarte spectaculoase) ar avea careva vorbe de spus care să ajute ?
PS- aș fi deschis un topic nou dar Cheile Borzești nu sunt socotite un obiectiv de sine stătător, adică cine ajunge în zona Cheilor Turzii și încearcă să facă tot, Cheile Borzești, ca și Piatra Secuiului, ar fi pe listă!
Mulțumesc!

Vineri, 2 august 2019 - 13:06

zentai
zentai
Coarda

Salutare!

Nu o să fie timpul necesar pentru a face întreg circuitul Cheilor Turzii.

Întrebare: pe ce parte sunt Cheile Turzii mai spectaculoase de văzut, venind cu mașina dinspre localitatea Cheia)? Partea stângă?Partea dreaptă? Știu că frumosul este o chestie de gust dar, avocățește vorbind, argumentul "am fost acolo", pentru mine, face ca frumosul să devină echitabil! Carpati.org
Mulțumesc!

Inimă bună și ture la max!

Gabi

----
mutat de admin; verificati daca subiectul nu a mai fost dezbatut inainte de a deschide alt topic!

Joi, 1 august 2019 - 10:06

tomcat21
tomcat21

Si eu am fost anul acesta prin Mai in Cheile Turzii si am facut traseul de via ferrata de 2 ori in aceeasi zi. Daca prima oara a fost de explorare ca sa zic asa (asigurat cu kitul de rigoare) , a doua oara l-am facut de delectare fara sa ma mai asigur deloc de cabluri folosind prizele din stanca sau uneori scoabele sau cablul. Este un traseu foarte frumos desi mi s-a parut foarte scurt. Zona este minunata si merita vizitata Carpati.org

Vineri, 25 septembrie 2015 - 12:57

radudorinel
radudorinel

Am facut Via Ferrata acum doua saptamani fara kit.Nu e indicat decat daca esti tare in brate.Ai aici video full:https://www.youtube.com/watch?v=GNz-UiBCAVE

Joi, 24 septembrie 2015 - 17:46

alexpop
alexpop
Busola

Drumul e foarte bun, e pietruit si tasat se pregatesc de asfaltarea lui!

Joi, 19 septembrie 2013 - 23:24

zentai
zentai
Coarda

Multumesc de atentionare,coane Stelica! Cele 14 minute prezise de urcare par fix tocmai pe gustul meu...Carpati.org

Joi, 19 septembrie 2013 - 19:00

shtelica
shtelica
Caraba

legat de trasee eu nu zic nimic pentru ca au dreptate persoanele care au luat cuvantul. Un lucru care il fac eu este ca nu cobor cu masina pana la cabana jos. Eu las mereu masina sus. Pur si simplu am mila de masini. Si nu castigi mult timp daca mergi pe jos. Practic faci 10 minute la coborare si 14 la urcare, iar cu masina faci 4 minute coborarea si 6 minute urcarea insa stai 20 de minute sa te uiti pe sub ea cum ai ciuruit-o cu pietrele aruncate de sub roata.

Eu sunt mai finut de felul meu cu masinile!

Dar am vazut orice tip de masina jos acolo (insa acelasi tip de sofer, nemilos), de la BMW, Renault, Dacie ...

Joi, 19 septembrie 2013 - 17:47

zentai
zentai
Coarda

Pana la urma o sa iau casca,hamul si un anneau mai lung,poate doua, sa fie acolo!Am promis ca ma fac rezon si as pastra dialectica pentru un moment mai retroCarpati.org.
Dar si traseul descris de Alex...In fine...o sa vad loco!Multumesc tuturor pentru timpul acordat si pentru sfaturi.Zona merita cercetata mai pe indelete,fiind plina de aspecte favorabile!Mari norocosi clujenii astia! Carpati.org.
Cu stima!

Joi, 19 septembrie 2013 - 17:17

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

Casca ai,ham ai,am inteles ca mai trebuie un dispozitiv care sa amortizeze socul in cazul in care cazi,de se agata intre ham si si cablu din perete.(care contine si carabiniere speciale pentru via ferrata).
(ca nu ai partener care sa te fileze).
Ala nu e scump.
http://en.wikipedia.org/wiki/Via_ferrata#Via_Ferrata_Set
Nevasta poate sa iti faca poze,ca nu merge prin apa ci pe carare.
Carpati.org

Joi, 19 septembrie 2013 - 16:55

zentai
zentai
Coarda

Da.Ar fi prea fain, chiar ideal.Din pacate, contextul ma cenzureaza oarescum!Imi lipseste kit-ul de fia ferrata si daca l-as avea, sotia m-ar privi insistent, prea insistent o vreme, ca ea se mearga prin apa si eu pe peretiCarpati.org!Dar iti multumesc pentru propunere.Pacat ca e asa de faina si eu doar pot sa ma minunez!

Joi, 19 septembrie 2013 - 15:02

alexpop
alexpop
Busola

Salut!
Eu iti recomand sa mergi cu masina pana jos la cabana Cheile Turzii si de acolo sa mergi prin chei si dupa podul 3 pe dreapta sa urci pe grohotisul Zurusul Lung, sa mergi la baza traseului de catarat Turnu Ascutit, si in dreapta lui incepe Ferrata in maxim o ora esti la crucea din versantul drept si apoi sa continui traseul si sa te intorci prin chei! O zi buna!

Joi, 19 septembrie 2013 - 09:24

zentai
zentai
Coarda

Mihail/Flaviu- multumesc de informatii.Probabil o sa reconsider in ceea ce priveste timpul alocat...

Miercuri, 18 septembrie 2013 - 13:06

flaviu
flaviu

Salut,
Cu masina poti ajunge pana la cabana cheile turzii. Cum zicea si shtelica, de la cabana urca traseul marcat cu punct rosu pe versantul stang al cheilor (dreapta cum urci tu), pana la cruce (se vad frumos cheile de sus) apoi cobori la firul vaii Hasdate in capatul din amonte al cheilor (de la cabana cam 2 ore si jumatate).
De aici te intorci la cabana prin chei (cam 1 ora). Deci un circuit cabana-versantul drept-chei-cabana de cam 3 ore si jumatate, poate 4 ore.
Cam asta e cea mai interesanta parte de drumetie prin chei.
Mai sunt in zona cheile Turenilor, la 10 km de Turda (inspre Cluj), frumoase si ele, insa mai greu accesibile, nu prea e poteca prin chei. De asemenea, poti intra in Turda la Salina (renovata de vreo doi ani, destul de interesanta), insa daca timpul de care dispui e asa de scurt ...

Miercuri, 18 septembrie 2013 - 12:57

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

Eu am fost prin Cheile Turzii de mult,odata am mers si pe partea dreapta ,cum vii dinspre Turda .
Acum exista si un traseu de via ferrata prin Cheile Turzii,cred ca respectivul traseu e cel mai spectaculos mod de parcurgere a Cheilor Turzii acum.(nu l-am parcurs).
Da pentru traseul ala trebuie sa cumperi kit de via ferrata,daca nu ai deja sau ce mai ai nevoie in plus,pentru a completa un kit de via ferrata.

Miercuri, 18 septembrie 2013 - 11:35

zentai
zentai
Coarda

Salut, Stelica!

Ma intereseaza, evident, daca e ceva de care sa fiu atentionat!Ma intereseaza sub aspectul eficientei, cat mai mult in cat mai scurt timp!deja precizarea timpului ma bucura!Mai e ceva de vazut prin zona?

Multumesc, oricum!

Miercuri, 18 septembrie 2013 - 10:49

shtelica
shtelica
Caraba

Cheile Turzii?

Pai cheile se pot face in maxim o ora dus si o ora intors in intregime, cu pauze de poze sau de luat apa de baut.

Daca esti "sportiv" iti recomand sa urci cheile pe partea dreapta apoi le cobori in spate si te intorci prin chei ... pot sa-ti stau la dispozitie cu informatii daca te intereseaza

shtelica

Miercuri, 18 septembrie 2013 - 10:33

Afisari: 4,025

#22  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0531 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org