Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic
ForumSpeologiePestera Cornilor din Muntii Padurea Craiului(19)
adriangavris..
Misterul a fost elucidat! Am identificat dupa lungi cautari unde e pestera. Tocmai in Curatele. Era pe aproape de Meziad.
Miercuri, 15 august 2007 - 10:09
adriangavris..
Vineri merg in concediu si tot nu stiu unde e Pestera Cornilor . Ramane o enigma pe unde o fi. La Meziad e putin probabil sa fie. Ultimul week end am dat o tura pana acolo si nici un localnic nu stie nimic de Valea Draguiestilor. Si desigur nici despre o alta pestera mare decat Pestera Meziad. Dar ei nu sunt speologi si s-ar putea insela. Oricum va multumesc pentru raspunsuri. Daca aflati ceva nou nu ezitati sa scrieti.
dupa numarul de ordine al zonei:
3700 v. Meziad - v. Beiusele
dupa numarul de identificare:
12 P. Cornilor v. Draguestilor, v. st. 10060m
destul de putin ....
Dealul Cornilor si Pestera Cornilor se pare ca nu au dacat lagatura de toponimie
Pestera Cornilor este pe langa Meziad dupa cum a intuit si Adrian
o sa incerc localizarea dupa numarul de catalog
asta stim si noi ....insa ceea ce nu stim este care este acea pestera....sa fie oare pestera de la fata apei care se afla in dealul cornilor....deci pestera cornilor ? (dupa cuvintele lui adriangavra)
este in bazinul Vaii Draguestilor din partea de sud-est a M. Padurea Craiului pe partea stanga (eu unul nu am localizat valea pe harta din 1978 iar alta mai noua nu am)
Vineri, 13 iulie 2007 - 14:05
hymera
trebuia sa fiu mai atenta si sa nu ma las dusa de dorinta de ajuta....
himera te contrazic....aceea e pestera cu apa de la bulz....sunt 2 pesteri diferite....aceea are in jur de 4000 m galerii iar cealalta se presupune (sau nu) a avea in jur de 10 000 m galerii....intentia conteaza
Vineri, 13 iulie 2007 - 00:53
hymera
buna! Daca va referiti la pestera cu apa din dealul cornilor am gasit o localizare mai detaliata.
Este situată pe malul stîng al Văii Iadului, la 13 km amonte de comuna Bulz, în Dealul Cornilor. Pentru acces vezi Peștera.cu apă de la Bulz. Din comuna Bulz se continuă drumul carosabil pînă la peșteră (13 km). De peste drum de peșteră, sau din aval, se trece peste un podeț care traversează Valea Iadului, apoi se merge pe potecă pînă la peșteră
abisal....poza ta spune multe ....asteptam detalii...
si inca ceva de la tine, daca sti de pestera stanu ciutii, e pe versantul misidului in sucuius, mai sus de moanei si lesiana....ai intrat in ea? ...e acea pestera (ponor) care incepe cu o intrare cat corpu unui om de 60 kg (eu ) si continua sub forma unei diaclaze uriase... am mers ce am mers in fata pana facea stanga galeria....si se subtia de numa si m'am intors....is curios ce e mai departe ? !
e o pestera super salbatica pt cei fara echipament de specialitate
putina rabdare domnilor,
problema e in curs de rezolvare
Luni, 25 iunie 2007 - 12:51
adriangavris..
Am vazut destul de multe pesteri din Padurea Craiului (si pentru mine padurea craiului ramane muntele de suflet). Pe cele pe care nu le-am vazut sunt trecute pe lista cu proiecte de viitor. Cat despre Pestera Cornilor sunt intrigat unde poate fi o pestera de 10 km in Padurea Craiului si sa nu o stiu. Am o banuiala ca ar fi P. de la Fața Apei de pe Valea Iadului (sau P. din Dealul Cornilor). Numai ca nu prea bat dimensiunile si nici informatiile de pe net.
hehe ) ma mir ca exista cineva pe siteul asta care se intreaba de muntii padurea craiului...
sa trecem la subiect....si eu am cautat'o si am gasit aceleasi date pe net....am cautat'o si pe harta muntilor, harta foarte buna si exacta...insa tin sa spun ca nu gasesc nici acea vale nici pestera....hai ca pestera nu o gasesc ca am inteles k e pestera mare, tehnica din pct dvdr al accesului si nu au pus'o pe harta, insa valea...uf...
ar fi multe sa scriu ca mi's muntii dragi la suflet (pe langa vladeasa) insa incep a te intreba o chestie mai de inceput: de ce exact pestera asta si nu intrebi de alta ma cunoscuta....adica,le'ai vaz pe toate accesibile din muntii padurea craiului sau doar ai auzit de pestera asta si ti'ai pus pata?
Sâmbătă, 23 iunie 2007 - 11:56
adriangavris..
Stie cineva unde e localizata exact Pestera Cornilor? Am gasit pe net urmatoarele detalii: "este localizata în bazinul Vaii Draguestilor din partea de sud-est a M. Padurea Craiului" dar nu sunt suficiente pentru a o localiza. Multumesc
Miercuri, 15 august 2007 - 10:09