Cautare:
De actualitate

Calendar

Februarie 2026
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Martie 2026
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Speologie Cum intru intr-un club de speologie? (12)

nautilus
nautilus

De fapt omul nu a parasit pesterile niciodata.

De-a lungul istoriei, au existat doar doua variante de a locui: caverna si cortul (coliba).

A castigat caverna, in parte datorita sedentarizarii oamenilor.

Si noi traim in pesteri. Diferenta e ca au curent electric (apa aveau uneori si in paleolitic)

Cand David Livingstone a incercat sa le explice negrilor cum locuiesc albii, le-a povestit despre niste colibe suprapuse, fapt de neinteles pt ei. (Coliba seamana mai mult cu cortul)
Cand negrii au vazut in sfarsit locuintele albilor, le-au descris ca niste munti cu mai multe pesteri

Duminică, 1 octombrie 2006 - 03:00

velatos
velatos

si miieee imi plac pesterile. dar parca mai mult imi place stanca. domnu crocodil nu pot sa-ti urez decat succes. am si o intrebare pentru toti: voi dormiti si noaptea in pesteri? Carpati.org e frumoasa noaptea in pesteri?

Joi, 3 noiembrie 2005 - 02:00

fane-crocodilu
fane-crocodi..

Merita incercarea mai ales ca nu are nimeni de pierdut, daca reusesc baietii astia sa puna mina pe ceva speologi adevarati o sa mearga sigur, eu unul abia astept, personal nu prea stau bine cu timpul liber dar la capitolul entuziasn nu ma intrece nimeni, mai vorbim, pa.

Joi, 13 octombrie 2005 - 03:00

fane-crocodilu
fane-crocodi..

Mercic de ajutor am sa iau legatura si cu iesenii mei sa vad ce si cum dar cred eu ca numai cu doi liceeni nu se face primavara intr-un club speo trebuie sa aiba obligatoriu ca baza citi mai multi oameni cu experienta in speologie care apoi sa-i instruiasca si sa-i indrume pe ceilalti. Speologia zic eu ca nu e ca o plimbare pe Ceahlau.

Miercuri, 12 octombrie 2005 - 03:00

ionutlatcu
ionutlatcu

mai este un club de speologie in Suceava. el se numeste SpeoBucovina. poti lua legatura cu cei de acolo si sa mergi cu ei in ture.
o adresa de contact ar fi Adrian Done - email: adriandone@yahoo.com. Bafta!

Marți, 4 octombrie 2005 - 03:00

nele
nele

primi pasi in speologie i-ai facut Carpati.org cred ca ai realizat ca ai nevoie de ceva echipament pentru a practica scormonitu prin gauri .
mailu meu este nele25@walla.com putem discuta mai multe pe mail .
Daca vrei sa te apuci de speo

Vineri, 30 septembrie 2005 - 03:00

fane-crocodilu
fane-crocodi..

Tocmai asta e ca "marea" mea experienta se reduce la o intrare in 4x4 inghetarul de la barsa cit s-a putut la vizitarea pesterii lui Ionele (insotit de ghid) o intrare mai temerara in pestera Zapodie unde spre marele meu noroc erau intrati ceva speologi si m-am folosit si eu de coarda lor pina intr-un punct in care temperaturile de "-" ceva grade si pantalonii scurti cu care eram eu echipat m-au facut sa ma razgindesc. In rest ceva pesteri mai mici de pe diferite trasee de prin apuseni pina unde curiozitatea o lanterna de mina si plinsetele grupului de insotitori a permis.

nele
nele

cit esti de "instruit in speologie" eu fac parte dintr-un club speo e din tg. Mures (un pic cam departe de iasi Carpati.org ) cind iesim la pesterit daca vrei poti veni si tu cu noi

fane-crocodilu
fane-crocodi..

Cu dorinta mea de a intra intr-un club de speologie ar fi o singura mare problema sunt din Iasi si dupa toate informatiile mele cluburi de speologie ar fi prin Bucuresti, Cluj, Arad, Oradea, adica nu prea aproape, totusi eu traiesc cu speranta. Daca pot realiza vre-o conexiune cu un club ar fi minunat eu abia astept.

nele
nele

itzi recomand sa mergi la focu viu sunt baieti super faini, il cauti pe radu si vb cu el
daca vrei o sat-ti dau si nr lui de mobil

Joi, 29 septembrie 2005 - 03:00

balki
balki

sa incep eu, Bucuresti Carpati.org

Miercuri, 28 septembrie 2005 - 03:00

nele
nele

de unde esti ?

Marți, 27 septembrie 2005 - 03:00

Afisari: 2,193

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0.0406 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2026) www.carpati.org