Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Iunie 2023
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Iulie 2023
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Vremea
Varful Secarea Mare
Muntii Leaota
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Informatii despre munti Traseu Lunca Bradului - Valea Ilva - Pârâul Pietrosul - Vf Pietrosul (5)

xoreax
xoreax
Coarda

Revin cu informatii dupa ce am parcurs traseul.

Drumul forestier de pe valea Ilvei este o adevarata bijuterie, cei 17 Km pana la locul de campare fiind intr-o stare excelenta. I-am parcurs cu o masina mica in 35 minute, lucru care spune multe.
In 3 locuri diferite drumul e un pic mocirlos din pricina exploatarilor, dar am trecut fara prea mari probleme.

Pana in saua Negoiului, unde e si un loc de popas, am facut sub 2 ore, mers repejor. Marcajul e bun, nu am avut probleme de orientare.
Stana de sub saua Negoiu nu e functionala.
Urmeaza o urcare abrupta pe vf. Negoiu Unguresc apoi o plimbare lejera pana pe vf. Pietrosul unde am constatat ca am ajuns dupa doar 3 ore si 15 minute de la plecarea de la masina.

Luni, 17 iulie 2017 - 09:57

victoranica
victoranica
Coarda

Salut,

Dupa o noapte inopinata si friguroasã la o stânã dãrãpãnatã undeva sub vf Ruscii, am coborât la început de Noiembrie spre drumul menționat de tine. Am mers pe el cinci ore, dintr-un loc de unde mai erau vreo trei ore spre Pietrosu, pana in Lunca Bradului . Câteva masini au trecut pe lângã noi, deci drumul se poate parcurge cu masina. Din ce imi amintesc, era intr-o stare buna pentru un forestier. Atât doar ca am mers pe el de am înnebunit .

La cum te stiu, presupun ca ideea e sa mergi cu mașina pe el cat de mult poti si apoi sa urci pe Pietrosu dus întors in aceeasi zi.

In principiu , daca nu ai garda foarte joasa, il faci cu o mașina obișnuita.ai de mers mai bine de o ora. Daca lași mașina cam pe unde coboarã pe harta Piciorul Budacului in Valea Ilvei, te așteaptã un traseu de șase ore dus întors, deci ar fi timp suficient sa te si intorci . Daca poti urca si mai sus, si ad trebui sa poti , cu atat mai bine. Vei urca pe cruce albastra pana iesi in banda roșie. Dificultate.. medie as zice, in condițiile in care te dai jos din mașina si o iei la picior.

Sa ne anunți si pe noi ce ai facut !

Luni, 10 iulie 2017 - 08:57

xoreax
xoreax
Coarda

Are cineva informatii recente despre drumul forestier din Lunca Bradului?

Luni, 10 iulie 2017 - 08:16

robertl
robertl

Desi cred ca nu mai conteaza, De la Gura Ilvei vreo 17-18km de forestier pana la Gura Pietrosului ( traseu usor evident..se poate parcurge cu masina) de la Gura Pietrosului ( prin Valea Pietrosului) cam 5h pana la varf ( traseu destul de dificil)

Marþi, 20 octombrie 2015 - 10:39

serena82
serena82

As vrea sa ajung pe varful Pietrosul Calimani plecand din Lunca Bradului, cu masina, pana la intrarea in Parcul National Calimani si apoi pe jos evident pana in varf, dar am mai multe intrebari legate de acest traseu si sper sa ma poata ajuta cineva :
1. Se poate parcurge cu o masina obisnuita (nu 4x4, ci o masina cu garda normala) drumul forestier pana la intrarea in parc?
2. De la intrarea in parc si pana pe varf cam cat se face si ce grad de dificultate are traseul?
3. Am timp sa ma intorc inapoi in Lunca Bradului pana la lasarea serii?

Luni, 6 iulie 2015 - 13:15

Afisari: 6,945

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0497 secunde

GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org