Pai daca o planuiti we urmator, ce rost are sa intrebati acum? Ca pana atunci se mai schimba conditiile. In plus, are sens sa intrebati dupa we asta, ca mai umbla lumea pe acolo si puteti capata info proaspete.
Multumesc @scufitul_ros!!! Noi planuim o tura pentru weekendul urmator - 12 -13 martie - cu innoptare la cab Omu. Sper sa prindem cer senin pentru niste poze cu cerul de la cabana.
Spre Omu n-am fost, doar am umblat pe platou duminica trecuta, iesind din Valea Alba. Am prins cel mai crancen vant din istoria ultimilor 5 ani, drept care am schimbat destinatia catre directii mai safe decat ce intentionam initial. Aveti grija ca si w/e asta se anunta vant.
Noi am coborat chiar pe Jepii Mari, pe unde vreti voi sa urcati, insa am venit direct pe scurtatura dinspre Babele, am iesit direct sub jnepenii de sub canton, nu stiu ce e in jnepeni. In partea de jos a Jepilor Mari nu era zapada deloc, sus era si la unele traversari chiar trebuia grija. Zona cu lanturi de dupa Creasta Urlatorilor e mai mult descoperita, oricum ai ditamai lantul de care sa te tii.
Zapada de la suprafata de pe platou era din cea umeda care face bulgare sub coltari, periculoasa la coborare sau pe traversari inclinate. Zapada de sub e tare si lucioasa. Aveti grija ca intre timp s-au mai pus 10 cm si la noapte cica s-ar pune inca vreo 10, poate si mai mult unde e troienita. In w/e se incalzeste, deci presupun ca incepe s-o ia la vale.
Imi poate spune cineva daca a fost recent pe platou Bucegi spre varful Omu? Am vrea sa urcam de la Busteni pe Can. Jepi spre cabana Piatra Arsa sau de la Sinaia spre cab. Piatra Arsa sau cab. Mioritei. Apoi spre cab. Omu si vf. Omu. Stiu ca majoritatea traseelor sau portiuni din ele sunt inchise pe timp de iarna si nu e recomandat sa urci. De asemenea stiu ca e un traseu de iarna care trece pe langa vf. Obarsia (am fost pe acest traseu) evitand traseul cu banda galbena e pe panta inclinata si din experienta din luna mai anul trecut mi s-a parut destul de periculos.
Stiti daca sunt restrictii pe Transbucegi pentru a ajunge cu masina pana aproape de bariera spre Cabana Piatra Arsa?
Suntem echipati dar asta nu inseamna ca nu exista riscuri.
Multumesc!
Vineri, 4 martie 2016 - 22:16