|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com Regulament carpati.org © copyright (2004 - 2024) www.carpati.org |
La inceputul lui sept 2014 am tinut o tura personala, cu urcare pe varianta 1, si coborarea pe cea de-a doua. Punctul de plecare si sosire din traseu, a fost vila Trifoiul(aici am parcat masinile). Inainte cu 100 m de aceasta vila, venind dinspre Azuga, se afla pe dreapta(la o intersectie cu un drum forestier) fosta casa de odihna a lui Ceausescu(acum loc ingradit si privat). Asa ca, pentru o varianta mai scurta si mai rapida catre saua Paltinu, se merge pe acest drum forestier la dreapta, care treptat devine drum de caruta, si pe toata lungimea sa urmareste firul apei pana catre stana din Neamtu. Aproape de ea, apare la dreapta un drum de pamant, loc unde se paraseste firul apei(aici izvor si singura sursa de apa pentru mai departe!), si dupa un urcus accentuat pe o lungime de aproape 300 m, se ajunge la stana(cca 1400 m alt). De aici, traseul continua perpendicular pe creasta catre saua Paltinu(vf Neamtu va fi mereu in dreapta cum se urca), apoi pe curbe de nivel(vei vedea doua cruci metalice din pacate, la capatul unui valcel), si in final ajungi in sa(1870 m). De acolo, coboara drumul spre pasul Predelus.
Tot traseul este nemarcat, iar singura dificultate, este diferenta de nivel intre stana si Paltinu(tinand cont ca eu l-am parcurs vara).
Ca timp, din saua Paltinu pana la vila Trifoiul, am facut in jur de 3 ore la coborare, dar cu multe opriri pt sedinte foto+pierdut timpul pe la stana, deoarece am fost aproape 30 de participanti...
Varianta de urcare pe la cantonul Retevoi-lacul Gavan-vf Turcu, este lunga si obositoare, in mare parte pe drum facut de TAF, plin de baltoace si noroaie(nu stiu cum e iarna...)
Daca aceste precizeri iti vor fi de folos, iti doresc drumuri bune, si reusita deplina!
Cristi Dina(Zoff)
Joi, 12 februarie 2015 - 16:55