Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful cu Dor
Muntii Bucegi
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Informatii despre munti Muntii Neamtului, acces direct din Valea Azugii (4)

dinac
dinac
Coarda

Buna Mike,
La inceputul lui sept 2014 am tinut o tura personala, cu urcare pe varianta 1, si coborarea pe cea de-a doua. Punctul de plecare si sosire din traseu, a fost vila Trifoiul(aici am parcat masinile). Inainte cu 100 m de aceasta vila, venind dinspre Azuga, se afla pe dreapta(la o intersectie cu un drum forestier) fosta casa de odihna a lui Ceausescu(acum loc ingradit si privat). Asa ca, pentru o varianta mai scurta si mai rapida catre saua Paltinu, se merge pe acest drum forestier la dreapta, care treptat devine drum de caruta, si pe toata lungimea sa urmareste firul apei pana catre stana din Neamtu. Aproape de ea, apare la dreapta un drum de pamant, loc unde se paraseste firul apei(aici izvor si singura sursa de apa pentru mai departe!), si dupa un urcus accentuat pe o lungime de aproape 300 m, se ajunge la stana(cca 1400 m alt). De aici, traseul continua perpendicular pe creasta catre saua Paltinu(vf Neamtu va fi mereu in dreapta cum se urca), apoi pe curbe de nivel(vei vedea doua cruci metalice din pacate, la capatul unui valcel), si in final ajungi in sa(1870 m). De acolo, coboara drumul spre pasul Predelus.
Tot traseul este nemarcat, iar singura dificultate, este diferenta de nivel intre stana si Paltinu(tinand cont ca eu l-am parcurs vara).
Ca timp, din saua Paltinu pana la vila Trifoiul, am facut in jur de 3 ore la coborare, dar cu multe opriri pt sedinte foto+pierdut timpul pe la stana, deoarece am fost aproape 30 de participanti...Carpati.org
Varianta de urcare pe la cantonul Retevoi-lacul Gavan-vf Turcu, este lunga si obositoare, in mare parte pe drum facut de TAF, plin de baltoace si noroaie(nu stiu cum e iarna...)
Daca aceste precizeri iti vor fi de folos, iti doresc drumuri bune, si reusita deplina!
Cristi Dina(Zoff)

Joi, 12 februarie 2015 - 16:55

mike
mike
Rucsac

Mersi fain Szabi. Am trasat un track cu urcare pe Culmea Steviei si ar trebui sa fie ok.

Joi, 12 februarie 2015 - 15:56

bolonitata
bolonitata
Caraba

Hello Mike,

Noi am urcat in 2013 pe Culmea Steviei. In prima parte la nimereala, dar fara probleme, intr-o padure frumoasa si curata, dupa pe culmea propriuzisa, sunt destule poteci. La iesire, langa o stana au fost cativa copaci dobarati, dar in rest a fost ok. Nu cred sa puna probleme iarna, insa nu stiu daca au mai cazut intre timp arbori: Albumul Picasa aici: https://picasaweb.google.com/108338196465919810963/MuntiiNeamtuluiVfStevia#

Cu respect,

Szabi

Miercuri, 11 februarie 2015 - 20:28

mike
mike
Rucsac

Salut,

Desi am cautat informatii pe site si la modul general pe internet, nu am gasit inca o ruta buna inspre Varful Neamtului/ Vaful Paltinul cu plecare din Valea Azugii.
Se pare ca nu sunt multi cei care aleg sa urce in Neamtului cu plecare dispre Valea Azugii...
Pe harta ar fi cel putin doua variante:
1. Urcare pe Valea.Turcului (forestier) pana la o stana aflata chiar la iesirea din padure si apoi continuare pe Piciorul/Culmea Turcului direct spre Varful Paltinul.
2. Urcare direct din Valea Azugii pe Muchia Neamtului (poteca ciobaneasca), ce ne scoate putin la nord de Vf. Neamtului

A parcurs cineva una din aceste 2 variante, aveti cumva un track GPS sau niste repere pentru a prinde intarile corecte pe vale/ muchie din Valea Azugii? Va intreb si pentru ca stiu ca Neamtului au avut parte de niste defrisari si nu as vrea sa ma lupt si cu urmele defrisarilor, pe langa lupta cu timpul destul de strans pe care il am la dispozitie.

Aveti o idee mai buna de a ajunge repede pe Vf. Paltinul/ Vf. Neamtului, pe schiuri, pentru a continua apoi traversarea spre Grohotis, via Pasul Predelus?

Multumesc,

Miercuri, 11 februarie 2015 - 17:36

Afisari: 1,575

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0561 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org