Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful cu Dor
Muntii Bucegi
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Informatii despre munti Muntii Bretcu - sugestie vizitare - marcaj in zona banda rosie (3)

flaviu
flaviu

Salut,
Am fost prin zona acum 3 ani; poate te ajuta urmatoarele informatii.
Pasul Oituz - Muntele Negru - pasul Oituz Izvor (pas aflat pe drumul asfaltat ojdula-pasul musat-tulnici) - am facut 5 ore, traseul usor, fara marcaj, unele probleme de orientare mai ales in primele doua ore, din cauza ca sunt drumuri forestiere care apar in padure si e greu sa alegi care e cel bun. Am avut cu noi GPS, iar inainte de tura am luat cateva coordonate de pe Google Maps, lucru care ne-a ajutat mult.
Pasul Oituz Izvor - vf. Inzapezitul Mare - 2 ore si jumatate - pana intr-o poiana mare de la nord de varf am mers pe poteca destul de clara, care aici s-a terminat Am urcat direct spre varf, care e impadurit, fara poteca. Probabil ca este o poteca de ocolire a varfului, insa noi nu am gasit-o.
Vf. Inzapezitul Mare - la sud de vf. Musat - o ora pe drumuri de care si poteci clare. aici e o poiana unde am innoptat. Cu cateva sute de metri inainte de poiana am dat in crucea rosie care vine de la pasul si vf. Musat.
De aici am continuat a doua zi spre sud, iar dupa 20 minute am ajuns la un stalp indicator, care arata spre nord marcaj banda rosie spre vf. Inzapezitul, iar spre sud, poaina Hartanul 15 minute - marcaje refacute acum cativa ani de asociatia Muntii Carpati. Deci probabil din varful Inzapezitul mai e un traseu marcat care te scoate aici, marcaj pe care noi l-am ratat.
Sper sa iti fie de folos aceste informatii.
Flaviu

Duminică, 22 februarie 2015 - 09:43

baltarel
baltarel
Busola

Buna seara,

Aruna o privire pe acest link.

http://www.mecanturist.ro/2011/11/10/muntii-bretcu-din-pasul-ojdula-pana-pasul-oituz/

o seara buna,
Marin Balta

Miercuri, 18 februarie 2015 - 22:01

mihaispr
mihaispr
Rucsac

Salutare,

Ma gandeam sa fac o tura de miscare in zona Muntilor Bretcu anul acesta primavara -vara cum prin 2-3 zile de concediu.

Am mai multe intrebari specifice si m-as bucura mult orice sfat si ajutor:

1)

Traseul propus ar putea include:

Bretcu-Vf.Muntele Negru (durata si stare marcaj?)
Vf.Muntele Negru-Vf.Inzapezit (durata si stare marcaj?)
Vf.Inzapezit-Vf.Musat (durata si stare marcaj?)
Vf.Musat - coborare in Ojdula (durata si stare marcaj) ori intoarcere in Bretcu pe acelasi traseu

Orice alte detalii despre traseu , de la cei care au fost in zona m-ar ajuta teribil.

Legat de acest traseu impartit pe bucatele imi puteti spune exact pe fiecare bucatica in parte timpul estimativ (cei care ati mai fost in zona).

Concret am 3 intrbari :

1) Cum este marcat cu banda rosie pe zona (unde se pierde marcajul din ce punct, cat de usor este de urmarit)

2) Legat de cazare as dori un link cu o sugestie buna unde pot sta 1 sau 2 nopti. Eu gasisem asta:
http://www.cazaretransilvania.ro/bretcu-cazare-pensiune_benz-mar-bretcu-hoteluri-vile
-pensiuni.html#.VOTTiiuUfCt

Aveti si alte sugestii legate de cazare (link-uri) ?

3) Din Ghelnita pe Muntele Solha (daca vad eu bine de pe harta) a fost cineva ? Banuiesc ca este un traseu nemarcat.

Harta Muntilor Bretcu:
http://www.carpati.org/harti_harta/harta_harti/muntii/bretcu_oituz-63/

Miercuri, 18 februarie 2015 - 20:07

Afisari: 1,393

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0503 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org